Στη μνήμη του Πατρός Αυγουστίνου (Γράφει ο Χρήστος Β. Δισερής*)

1 Ιανουαρίου 2021
13:15

Πατέρα Αυγουστίνε,
Έτσι σε αποκαλούσαμε. Μας έλεγες συχνά ότι ο πραγματικά Ορθόδοξος Χριστιανικός Βίος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ και Άλυπος. Η λέξη ορθοδοξία σημαίνει ορθή δόξα (γνώμη) άρα όσοι (κατά Χριστόν) πιστεύουν στα δόγματα των διαφόρων οικουμενικών συνόδων είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Αυτή την Ορθοδοξία υπηρέτησες στον υπέρτατο βαθμό, πολέμησες με σθένος και επιχειρήματα παρακλάδια, αιρέσεις κ.λ.π..
Πατέρα Αυγουστίνε ο λόγος σου, ιδιωτικός και δημόσιος ήταν γλυκά πύρινος και εισχωρούσε στα βάθη της ψυχής μας.
Η μελωδική φωνή σου ήταν η ίδια όταν απλά μιλούσες ή όταν λειτουργούσες. Μας συμβούλευες, μας ευλογούσες, μας γέμιζες Πίστη στο Θεό και τη ζωή. Σε γνωρίσαμε από πολύ κοντά οικογενειακώς. Σ’ευχαριστούμε. Η ακτινοβολία του πνευματικού σου έργου είναι απέραντη. Νιώθω πολύ λίγος να μιλήσω για το πνευματικό και κοινωνικό σου έργο, αν και το γνωρίζω αρκετά.
Πιστεύω θα γαλουχεί και επόμενες γενιές.
Η μνήμη σου θα είναι παντοτινή.
Χρήστος Β. Δισερής
Φιλόλογος

4 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.