Νέο αυστηρό, πλήρες lockdown για μία εβδομάδα – Στόχος να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου

2 Ιανουαρίου 2021
11:21

Νέο αυστηρό, πλήρες lockdown για μία εβδομάδα ανακοίνωσε ο Στελιος Πέτσας.

Συγκεκριμένα ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε πως σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.

Την ίδια ώρα, επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθεια.

«Από αύριο, Κυριακή 3 Ιανουαρίου και 6:00 το πρωί, μέχρι τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου, μένουμε και πάλι σπίτι, καθώς αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών που είχαν σταδιακά επιτραπεί πριν από τα Χριστούγεννα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλες και όλους! Χάρη στην υπευθυνότητα όλων μας, η επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί και σήμερα είναι εμφανώς καλύτερη από πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης. Ωστόσο, τα νέα κρούσματα παραμένουν ακόμα σε υψηλά επίπεδα και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας συνεχίζεται. Τα νοσοκομεία μας εξακολουθούν να νοσηλεύουν μεγάλο αριθμό ασθενών. Δυστυχώς, περίπου 2.500 συνάνθρωποί μας πέρασαν τα Χριστούγεννα σε κλίνες Covid, ενώ περισσότεροι από 400 εξακολουθούν να βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Τα δεδομένα αυτά επιβάλλουν να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση, κάνοντας ό,τι μπορούμε για να περιορίσουμε ακόμη περισσότερο τη διασπορά του κορονοϊού στην Πατρίδα μας. Ιδίως τώρα, που η ελπίδα του εμβολίου δεν είναι ευχή ή προσδοκία. Αλλά πραγματικότητα, σε εξέλιξη. Για αυτό «παίζουμε άμυνα» με όσα μέτρα απαιτούνται για την ανάσχεση της πανδημίας. Και περνάμε στην αντεπίθεση, με την επιχείρηση «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό. Σε ό,τι αφορά την άμυνα, ξέρουμε όλοι τη σημασία της για την προστασία της ζωής μας και της ζωής αυτών που αγαπάμε. Ξέρουμε επίσης πόσο δύσκολα και αργά επέρχεται η βελτίωση, σε αντίθεση με την επιδείνωση που συντελείται γρήγορα όταν χαλαρώνουμε.

Και είναι ανάγκη ό,τι χτίσαμε όλοι μαζί, με κόπο και θυσίες, σε διάστημα πολλών μηνών, να μην γκρεμιστεί από την χαλάρωση λίγων ημερών. Επιβάλλεται, συνεπώς, να κάνουμε ό,τι παραπάνω μπορούμε για να βελτιώσουμε την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα. Ώστε να ξαναγυρίσουμε, σταδιακά, σε μια μορφή κανονικότητας. Και, πρώτα από όλα, να μπορέσουν τα παιδιά μας να επιστρέψουν στα σχολεία. Για τον σκοπό αυτό, εντείνουμε τις προσπάθειές μας την κρίσιμη πρώτη εβδομάδα του 2021. Από αύριο, Κυριακή 3 Ιανουαρίου και 6:00 το πρωί, μέχρι τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου, μένουμε και πάλι σπίτι, καθώς αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών που είχαν σταδιακά επιτραπεί πριν από τα Χριστούγεννα.

Συγκεκριμένα, σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος. Επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας. Οι εκκλησίες μας θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους. Από αύριο, λοιπόν, και για μια εβδομάδα, κάνουμε ακόμη μία προσπάθεια. Αξίζει να το κάνουμε, προληπτικά, καθώς όλοι μας μπορεί να χαλαρώσαμε τις γιορτινές ημέρες. Μένουμε, λοιπόν, ξανά σπίτι. Για να δώσουμε μια μεγάλη ανάσα στους ήρωες της πρώτης γραμμής που δίνουν τη μάχη με τον κορονοϊό. Για να προστατεύσουμε τη ζωή μας, τη ζωή του διπλανού μας και των δικών μας ανθρώπων, όλων μας. Στόχος είναι να φτάσουμε, με ασφάλεια, στις 11 Ιανουαρίου, στη βέλτιστη δυνατή επιδημιολογική κατάσταση. Και έτσι, από 11 Ιανουαρίου, να ξαναχτυπήσει το κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας. Να αποκατασταθεί η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Τα παιδιά να απαλλαγούν από την ψυχολογική φόρτιση όλης αυτής της περιόδου. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μας να συναντηθούν ξανά με το λειτούργημά τους.

Και οι μαθητές όλων των βαθμίδων να επιστρέψουν με ασφάλεια στα θρανία τους. Στον φυσικό τους χώρο. Στο δεύτερο σπίτι τους. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές τους. Μένουμε τις λίγες αυτές ημέρες σπίτι και στις 11 Ιανουαρίου επιστρέφουμε στην σημερινή κατάσταση και με τα σχολεία μας ανοιχτά. Η περαιτέρω, σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας θα γίνεται με γνώμονα την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων. Και πάντοτε, βέβαια, με τήρηση των μέτρων προστασίας που απαιτούν οι περιστάσεις. Είναι στο χέρι μας να πετύχουμε. Και θα το κάνουμε με ενότητα, υπευθυνότητα και πειθαρχία. Όλοι μαζί! Καλή Χρονιά!
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/aystiro-lockdown-gia-mia-ebdomada-stis-11-ianoyarioy-anoigoyn-ta-sholeia

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/aystiro-lockdown-gia-mia-ebdomada-stis-11-ianoyarioy-anoigoyn-ta-sholeia

51 σχόλια

  • Ομολογία αποτυχίας των μέτρων που είχαν λάβει… Ήταν που θα άνοιγαν 30 Νοεμβρίου… μετά πήγαμε 31 Δεκεμβρίου… Στην συνέχεια ήλθε νέος χρόνος και η κατάσταση συνεχίζεται… επιτελικό κράτος… βαθειά νυχτωμένο… Καλό Πάσχα…

  • Για ακόμα μια φορά πέτυχαν στους στόχους τους οι”ΆΡΙΣΤΟΙ” που μας κυβερνούν. Α ο Μπουμπουκος κανει διακοπές στην Φλώρινα…την ΔΕΥΤΈΡΑ ΘΑ ΦΟΡΆ ΠΑΝΤΕΛΌΝΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΎΜΕ ΔΊΠΛΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΣΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΆΡΧΗ…????

  • Είστε απλά ανίκανοι. Μέχρι και στα εμβόλια και μετά τον περίφημο σχεδιασμό και τους μεγάλους τίτλους στα εξαγορασμενα με άφθονο δημόσιο χρήμα ΜΜΕ τα κάνατε σαν τα μούτρα σας. Χειρότεροι από τους συντρόφους του τσιριζα έχετε καταντήσει.

    • Τι ακριβώς κακό έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ που ήταν χειρότερος,γιατί απ’ ότι ξέρω για ότι φωνάζετε να φύγει όλα τα υιοθέτησε ο Κυριακούλης.

    • Ενώ εσύ ο νεοδημοκράτης είσαι πρόθυμος να επανέλθεις σε μια μερική-το τονίζω-κανονικότητα το 2065, μόνο και μόνο για να μην παραδεχτείς τα λάθη του κόμματός σου. Αν αυτό δεν είναι παράνοια, τότε τι είναι;

  • Stay home, stay home. Αν αυτό που ζούμε δεν είναι παράνοια, τότε τι είναι. όταν έλεγα ότι θα μπει και η υπόλοιπη Ελλάδα στο καθεστώς της Κοζάνης, κάποιος ειρωνικά με χαρακτήρισε Κάλχαντα. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Δεν έχει τελειωμό…

    • Άλλος ψεκασμένος που πιστεύει ότι οι Κοζανίτες έκαναν κάτι διαφορετικό από τον Κερκυραίο, τον Θεσπρωτό, τον Ροδίτη…

    • Εντολή για να το βουλώσει μπορείτε να δώσετε μόνο στον εαυτό σας!!!!!!!
      Αν υπήρχε σοβαρή κυβέρνηση με σοβαρό σχεδιασμό σε ότι αφορά την πανδημία δεν θα είχαμε αυτά τα χάλια. Την ίδια στιγμή ο ένας υπουργός διαψεύδει τον άλλο. Αν θέλετε να δώσετε συμβουλές να το κάνετε προς την κυβέρνηση αφού φυσικά τελειώσουν με τον εμβολιασμό των φίλων τους!!!!!!!

  • Και μετά, στις 11 Ιανουαρίου, θα πουν ότι δεν τηρήσαμε τα μέτρα και εξαιτίας μας δεν θα ανοίξουν τα σχολεία. Όχι ότι θα είμαστε στην καρδιά του χειμώνα και όλοι οι κορωνοιοι θα είναι σε έξαρση ούτως ή άλλως…

    • Αν άνοιγαν με εναλλάξ προγραμματα παιδιά σε μικρότερα γκρουπακια, θα ήταν καλύτερα, πάλι πολυάριθμα παιδιά συν τις εποχιακές ιώσεις τι λογική είναι αυτή.

  • Απλά επικίνδυνοι….τώρα νοιάζονται πάλι για τους μαθητές και τους ήρωες της πρώτης γραμμής, χαχα το πιστέψαμε!

  • Η επιτροπή των ειδικών τι ακριβώς θα συζητήσει και για ποιο θέμα θα αποφασίσει τη Δευτέρα; Το θέμα είναι η επαναλειτουργία των σχολείων ή οι όροι με τους οποίους μπορεί ή πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο;

  • Άρα δεν έχουν σωστή επιδημιολογική εικόνα. Φοβούνται ότι αυτό που συμβαίνει στην Κοζάνη δεν είναι κάτι μοναδικό. Το ίδιο θα συμβαίνει σ’όλη την Ελλάδα, απλώς δεν το έχουν ανακαλύψει επειδή δεν κάνουν τον ίδιο αριθμό τεστ

  • Σφάλτσαν και τα νυχάδικα. Οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι είπαν ότι εκεί γένεται η μεγάλη διασπορά. Αν δεν πάαιναν οι ανεύθυνες να φκιαξν τα νύχια, τώρα η εστίαση θα ήταν ανοιχτή, οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν θα είχαν καταστραφεί και θα τρέχαμε ελεύθεροι στα λιβάδια!

    • Η ερώτηση είναι,τα μαγαζιά θα τα ανοίξουν οι μαγαζάτορες που έλεγαν ότι στις 7 Ιανουαρίου ανοίγουν no matter what?

  • Ρε συριζαιοι ημαρτον,τα αφησε η κυβερνηση λιγο πριν τις γιορτες ανοιχτα να δουλεψει το λιανεμποριο και αυξηθηκε λογικα το φορτιο κατα 9 τα εκατο,τι θελατε να τα αφησει παλι ανοιχτα να μην εχει κρεβατι αδειανο;πολυ καλα κανανε γιατι σε λιγο ανοιγει και η εκπαιδευση.Γελαει ο κοσμος με την αντιπολιτευση σας,οπως πατε θα κανει παρτι ο κουλης και την επομενη φορα.

    • Άντε σαν υπόθεση εργασίας ας πούμε ότι γελάει.

      Το πρόβλημα είναι ότι έτσι όπως τα άφησε στον τύχη ο ανέμελος, ο κόσμος κλαίει με την συμπολίτευση,κλαίει που φτάσαμε πρώτοι σε ποσοστό θανάτων τους τελευταίους μήνες.

  • Ο Κούλης ζει ανέμελες στιγμές στην Πάρνηθα, οι διάσημοι παρτάρουν στο Ντουμπάι, κατά τ’άλλα φταίει ο απλός πολίτης. Ατομική ευθύνη πάνω απ’όλα!

  • τσιπριζαίοι στα άρματα!!!!! έχετε τρελλαθεί γιατί είστε πίσω σε όλα!!!!! Εκτός από ανίδεοι είστε και επικίνδυνοι!!!!!!

    • Δεν είμαι συριζαιος δεν ειμαι νεοδημοκρατης είμαι Έλληνας που θέλω να ζήσω ελεύθερος καταλάβατε και η μεν και η δεν μας τα πρίξατε με τον συριζα και την νδ. Φτάνει πια δεν βλέπετε οτι και οι δυο εκτελούν εντολές ανοίξτε τα γκαβά σας. Οι νεκροί στην Ελλαδα σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ είναι σχεδόν στα ιδια επίπεδα με το 2019 παρα τον κοροναιο ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.

  • Κουλής με το ποδήλατο 90% στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση η χώρα έχει τρομακτική ανάπτυξη στα όρια του οικονομικού θαύματος.

  • Εισαι γιατρός, μηχανικος,αγρότης, ελαιοχρωματιστής και δεν σηκώνεις μύγα στο σπαθί σου οσον αφορά την δουλειά σου,αλλα ανετα λες ψόφο Στην ομάδα ειδικων που αποφασίζουν για την δημόσια υγεία!

  • Φάτε κι άλλο σανο… “Αποκάλυψη Bloomberg: 4η από το τέλος η Ελλάδα του Μητσοτάκη στους εμβολιασμούς και τελαυταία στην ΕΕ !”

        • Μια χαρά ξέρω να διαβάζω και πριν από σένα. Τα στοιχεία αφορούν τον τελευταίο μήνα και όχι από την αρχή της πανδημίας. Οι άλλες χώρες ήταν ήδη πολύ ψηλά σε κρούσματα και θανάτους όποτε σταθερές και εμείς είχαμε άνοδο. Αυτό δεν αντικατοπτρίζει την όλη διαχείρηση η το σύνολο κρουσμάτων και θανάτων αλλά ξέρω ότι ένα πρόβλημα στην κατανόηση και διαχείριση κρίσεων την έχει η κουμουνδουρου. Αρκεί να σκεφτείς ότι ενώ οι άνθρωποι στο μάτι είχαν καεί και η φωτιά είχε σβήσει στην θέατραλε σύσκεψη αποφάσισαν να σηκώσουν αεροπλάνα με το πρώτο φως.

          • Στο Μάτι και στη Μάνδρα χάθηκαν άνθρωποι γιατί οι ημέτεροι είχαν αφεθεί για δεκαετίες να χτίζουν ανενόχλητοι πάνω στα ρέματα και να κλείνουν τις παραλίες. Είναι οι ίδιοι που προχθές έκαναν γιουρούσι στα εμβόλια. Μόνο ένας ανόητος δεν μπορεί να το καταλάβει. Αλλά προφανώς ο νεοελληνας του φρέντο καπουτσίνο, εκει κατάντησε.

          • Εγώ διάβασα το άρθρο. Τέταρτη από το τελος η Ελλάδα στους εμβολιασμούς! Τέταρτη. Όποιος ξεστραβωνεται και διαβάζει καμία είδηση πέρα από τα πληρωμένα ΜΜΕ σας, τον αποκαλείτε “ζαιο” κτλ κοσμητικά επίθετα. Ο πίνακας κατάταξης στους εμβολιασμούς είναι ξεκαθαρος Για πόσο θα κυβερνατε με προπαγάνδα?

  • Γιατί βρε λεβέντες οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ στις υπόλοιπες χώρες τι διαφορετικό συμβαίνει από ότι στην Ελλάδα ? Δεν έχουν εκεί lockdown ? Δεν έχουν αρρώστους ? Δεν έχουν νεκρούς ?
    Α βέβαια υπάρχει και μια χώρα που τα πάντα λειτουργούν κανονικά για το Ντουμπάϊ μιλώ .
    Μπορείτε να πάτε παρέα με τον Κωστοπουλο ώστε να σας ξεβλαχεψει και να μας αφήσετε ήσυχους .

  • Και τελικά στις 10 Ιανουαρίου θα αυξηθούν τα κρούσματα,δε θα ανοίξει τίποτα και θα γίνουν πάλι τοπικά λοκνταουν,μην περιμένετε να ανοίξει μέχρι το Μάη η Κοζάνη.Και μετά θα πουν δεν περιμέναμε τόσο επιθετικό το τρίτο κύμα,πέσαμε έξω στους υπολογισμούς μας,η τηλεκπαίδευση πήγε καλά,τα κομμωτήρια θα ανοίγουν για λίγο,ας κάνουμε υπομονή μέχρι το Μάη και μετά τα εμβόλια το καλοκαίρι θα είμαστε πιο χαλαρά.Το φετινό Πάσχα θα είναι όπως και πέρσι,μη τα γκρεμίσουμε όλα τώρα που φτάσαμε στη μέση του τέλους!!!!

    • δεν είναι τα σχολεια αυτά καθεαυτα (που είναι εννοειται, ετσι, 20% συμμετοχη στη διασπορα δινουν βρετανικες ερευνες), είναι η αμεση και η μακροχρονια επιπτωση συνολικα στην οικονομια από τετοιες αποφασεις του ποδαριου

      δεν νομιζω να είναι ανοητοι οι βρετανοι, γερμανοι, ολλανδοι, γαλλοι, οι μισες πολιτειες των ΗΠΑ, η αιγυπτος (και δεν εψαξα και ποιες άλλες) που κρατούν σχολεια κλειστα αλλα οι περισσότεροι κρατουν καταστηματα ανοιχτα (με περιορισμους)

      και μια ακομα παραμετρος: για τους 4200+ νεκρους σε ένα διμηνο (και ποσοι ακομα ακολουθουν) θα υπαρξουν ποινικες ευθυνες; καποιοι πηραν αποφασεις που οδηγησαν σε χιλιαδες νεκρους και σε καταστροφη της οικονομιας. δεν εγινε εξ’αμελειας αυτό. όταν το μαϊο και το καλοκαιρι εχεις 0-1 νεκρο ημερησίως, δεν είναι ατυχημα οι 4200 νεκροι στο διμηνο ΝΟΕ – ΔΕΚ. αλλα τί λεω τωρα;

  • Μπορει να μας εξηγησει κάποιος, γιατι τα φωτοτυπαδικα θεωρουνται οτι δεν κλεινουν με εντολη κρατικη, αλλα ως πληττομενες επιχειρησεις και δεν δικαιουνται την απαλλαγη του ενοικιου κ.α.?

    • Ναι, μέχρι και την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου ώρα 5:59 το πρωί https://kozan.gr/archives/323082 για τους Δήμους Κοζάνης, Εορδαίας & Βοΐου. Αν από την Τετάρτη και μετά αυτό που ισχύει σήμερα πάρει παράταση ή θα μπούμε στο καθεστώς του γενικού lock down, θα το μάθουμε

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.