H παράταξη “Με το βλέμμα στο μέλλον” για τη δημιουργία Επιτροπής Ενέργειας στο Δήμο Εορδαίας

4 Ιανουαρίου 2021
12:54

Συνδημότισσες και συνδημότες, φίλες και φίλοι, σας ευχόμαστε, από καρδιάς, Χρόνια Πολλά και μακάρι ο καθένας και η καθεμιά, να αξιοποιήσει τις σκέψεις και τα συμπεράσματα που έβγαλε όλους αυτούς τους μήνες του εγκλεισμού, ώστε να κάνουμε πρώτα τους εαυτούς μας καλύτερους και στη συνέχεια όλοι μαζί να πετύχουμε αυτό που λέμε ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !!!

Δυστυχώς, παρακολουθήσαμε με έκπληξη τις πρώτες κιόλας μέρες αυτής της νέας χρονιάς, μια πολιτική διαμάχη, για την επιτροπή Ενέργειας που αποφάσισε να δημιουργήσει ο Δήμαρχος Εορδαίας, γι αυτό θεωρούμε σωστό να δημοσιοποιήσουμε και τις απόψεις της παράταξής μας πάνω στο θέμα. Βέβαια το βήμα στο οποίο οι παρατάξεις εκφράζουν τις απόψεις τους, δεν είναι άλλο από το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά εδώ πρέπει να γνωστοποιήσουμε στο λαό του Δήμου μας, ότι Δημοτικό Συμβούλιο έχουμε να κάνουμε πάρα πολλούς μήνες και δεν κάνουμε ούτε τηλεδιασκέψεις, (κάτι που η παράταξή μας ζήτησε επανειλημμένα) παρά το γεγονός ότι έχουμε προμηθευτεί όλοι tablet από τον ίδιο το δήμο, για το σκοπό αυτό και παρά το γεγονός ότι και ο κόσμος ζητάει να γίνονται τηλεδιασκέψεις ώστε να μπορεί να παρακολουθεί τα θέματα και να σχηματίζει άποψη.

Ας περάσουμε όμως στο θέμα της επιτροπής Ενέργειας. Κατ΄ αρχήν πιστεύουμε πως οποιαδήποτε επιτροπή δημιουργείται από ένα φορέα πρέπει να έχει:

Δημοκρατικότητα ,

Ανεξαρτησία,

Επιστημονικό κύρος,

Αξιοπιστία.

Μόνο μ΄αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να αποτελέσει έναν πόλο σκέψης, που οι προτάσεις του θα έχουν βαρύτητα και θα επηρεάσουν την κοινωνία.

Στην περίπτωσή μας Δημοκρατικότητα ΔΕΝ υπάρχει. Δεν υπάρχει γιατί, δεν έγινε καμία διαβούλευση με κανέναν από την κοινωνία και τους φορείς, οι μισοί από αυτούς που ανακοινώθηκαν ως μέλη, δηλώνουν ότι ούτε καν ρωτήθηκαν, ο πρόεδρος τοποθετήθηκε (δεν έχει σημασία το πρόσωπο), ενώ θα έπρεπε να ψηφιστεί στην πρώτη συνεδρίαση και οι στόχοι, ο σκοπός και τα θέματα, γύρω από τα οποία θα κινηθεί η επιτροπή προκαθορίστηκαν. Αυτές οι μη δημοκρατικές συμπεριφορές τραυματίζουν από την αρχή την αξιοπιστία της επιτροπής και γεννούν ερωτηματικά για την ανεξαρτησία της. Γιατί δεν προτάθηκε σε κάποιους από τα συνδικάτα (ΓΕΝΟΠ, Σπάρτακος κλπ )ακόμη και στο σύλλογο συνταξιούχων της ΔΕΗ, να είναι μέλη; Γιατί δεν υπάρχει κανείς από τον Εμπορικό σύλλογο και τα Επιμελητήρια; Εμείς τους προτείνουμε τώρα γιατί θεωρούμε πως γνωρίζουν καλύτερα από όλους το θέμα.

Όσον αφορά το επιστημονικό κύρος αυτής της επιτροπής, που είναι το κυρίως ζητούμενο, αν μάλιστα λάβουμε υπ΄ όψιν μας ότι η επιτροπή θα συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, γιατί δεν υπάρχει σ΄αυτήν κανείς καθηγητής του Πανεπιστημίου; Εμείς λοιπόν προτείνουμε για τη θέση του προέδρου τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, κ. Θεοδουλίδη και σε περίπτωση που αρνηθεί κάποιον συνάδελφό του, του ίδιου επιστημονικού κύρους. Δεν αμφισβητούμε επουδενί την ικανότητα και το επιστημονικό υπόβαθρο κανενός από τους συμμετέχοντες, όμως θεωρούμε ότι η άμεση συνεργασία με το Πανεπιστήμιο είναι για την περιοχή ζήτημα πρώτης προτεραιότητας.

Ακόμη πιστεύουμε πως θα έπρεπε στην επιτροπή να υπάρχει και κάποιος Κοινωνιολόγος, για να εξεταστούν και οι κοινωνικές επιπτώσεις που θα φέρει η βίαιη Απολιγνιτοποίηση. Υπάρχουν άνθρωποι που θα αλλάξει η ζωή τους από την μία μέρα στην άλλη και το φαινόμενο αυτό θα πρέπει να εξετασθεί με ιδιαίτερη προσοχή.

Τέλος προτείνουμε όσο είμαστε σε εγκλεισμό, οι συνεδριάσεις της επιτροπής να γίνονται με τηλεδιασκέψεις, για να μπορούν οι πολίτες να τις παρακολουθούν και όταν θα τελειώσει ο βραχνάς (ελπίζουμε σύντομα), να γίνονται ανοικτά στο δημοτικό κατάστημα. Μόνο έτσι η επιτροπή θα παράξει έργο και θα μπορέσει να συνεισφέρει στην αποτροπή του εγκλήματος που πάει να γίνει και από την κυβέρνηση ονομάζεται (κατ΄ ευφημισμόν μάλλον) Δίκαιη Μετάβαση.

Εμείς σαν παράταξη είμαστε πρόθυμοι να συμπράξουμε, για το καλό της περιοχής μας, αρκεί φυσικά να τηρηθούν οι παραπάνω προυποθέσεις.

Με τιμή ο επικεφαλής της παράταξης

“ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ”

Κοκκινίδης Στάθης.

3 σχόλια

  • ΧΑ ΧΑ ΧΑ Φταίει η Κοζάνη για όλα αυτά [που είναι πολύ σωστά]!!! και δεν υπάρχουν ΟΎΤΕ στην πράξη ούτε στο μυαλό την πλειοψηφίας!!!
    -…..Ας περάσουμε όμως στο θέμα της επιτροπής Ενέργειας. Κατ΄ αρχήν πιστεύουμε πως οποιαδήποτε επιτροπή δημιουργείται από ένα φορέα πρέπει να έχει:

    Δημοκρατικότητα ,

    Ανεξαρτησία,

    Επιστημονικό κύρος,

    Αξιοπιστία.

    Μόνο μ΄αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να αποτελέσει έναν πόλο σκέψης, που οι προτάσεις του θα έχουν βαρύτητα και θα επηρεάσουν την κοινωνία.

    Στην περίπτωσή μας Δημοκρατικότητα ΔΕΝ υπάρχει.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.