Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας για τη συγκρότηση επιτροπής Ενέργειας

4 Ιανουαρίου 2021
21:06

Με μεγάλη μας έκπληξη είδαμε στη νέα Eπιτροπή Eνέργειας που συγκροτήθηκε από το δήμο Εορδαίας να ορίζονται όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων ως μέλη της. Να υπενθυμίσουμε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν η μόνη παράταξη που στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την Ενέργεια δεν ψηφίσαμε την πρόταση του Δημάρχου, είχαμε καταθέσει στα πρακτικά τη δική μας πρόταση. Μια πρόταση που συμπεριλάμβανε το διεκδικητικό πλαίσιο του Συντονιστικού Εργατικών Σωματείων και Φορέων Δυτικής Μακεδονίας, που βγαίνει μέσα από τις ανάγκες του λαού της περιοχής κι όχι από ένα πλαίσιο γενικό, με θολές γραμμές και αιτήματα που για να χωρέσει και τις επιδιώξεις των μεγάλων “παικτών” μπαίνουν αιτήματα ενάντια στους εργαζόμενους και στις λαϊκές οικογένειες. Αναλυτικά είχαμε δημοσιεύσει την τοποθέτησή μας στις 11/02/2020.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση δεν έχουμε θέση αρχής ενάντια στη συμμετοχή των επιτροπών του Δήμου, άλλωστε συμμετέχουμε στη σχολική επιτροπή. Όμως το περιεχόμενο και ο ρόλος της, πόσο μάλλον και το ότι είχαμε εναντιωθεί από την πρώτη στιγμή, δεν μας επιτρέπει να δεχτούμε τον ορισμό της κας Χόλμπας Αντωνίας στην Eπιτροπή Eνέργειας.

Σαφώς και θα είμαστε παρόντες στους αγώνες, αλλά όχι για το αν θα γίνει βίαια ή δίκαια η Απολιγνιτοποίηση, ούτε για να δημιουργηθούν ειδικές οικονομικές ζώνες (φορολογικές, επενδυτικές κ.α.). Θα είμαστε μπροστά στους αγώνες ενάντια στους σχεδιασμούς της ΕΕ και της εγχώριας αστικής τάξης, ενάντια στις πολιτικές που ιδιωτικοποιούν ακόμα περισσότερο τον κλάδο της ενέργειας, ενάντια στις αρνητικές συνέπειες που θα αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες με την απαίτηση της ικανοποίησης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, διασφάλιση της ενεργειακής αυτάρκειας της χώρας, προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας με μόνιμες θέσεις εργασίας.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Χόλμπα Αντωνία

Δευτέρα 04/01/2020

3 σχόλια

  • Παναγιώτη έχασες τον έλεγχο της κατάστασης. Όλοι σε αδειάζουν. Σε λίγο θα βγάλουν ανακοίνωση και τα υπόλοιπα μέλη.

  • Να συμπεριλάβουμε στις επιδιώξεις της επιτροπής ενέργειας την κατάργηση του παγκόσμιου καπιταλισμού και ιμπεριαλισμού να τους τρελανουμε όλους και μας μαζί ..!

    • ΧΑ ΧΑ ΧΑ ωραίος

      Μέχρι και την επαφή με τον Πρωθυπουργό έβαλαν. Πραγματικά δεν υπάρχει αυτή η επιτροπή. Θα γελάνε με τα χάλια μας πανελλαδικά

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.