ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Π.Ε. Κοζάνης: Δεν μπορεί κανείς πλέον να κρυφτεί και είναι ώρα απόδοσης ευθυνών

5 Ιανουαρίου 2021
13:47

 

Η νέα παράταση του Lock down βρίσκει την ΠΕ Κοζάνης για τρίτο συνεχόμενο μήνα σε συνθήκες σκληρών περιοριστικών μέτρων.

Μετά το πρώτο πλήγμα που δέχθηκε η περιοχή μας από την επιβολή της βίαιης απολιγνιτοποίησης βρέθηκε ξαφνικά στο έλεος της πανδημίας και σε ένα καθεστώς κοινωνικού απομονωτισμού.

Τα ανεπαρκή μέτρα προστασίας, η έλλειψη υγειονομικού σχεδίου, η προχειρότητα και οι ιδεοληπτικές εμμονές της κυβέρνησης Μητσοτάκη έδωσαν το οριστικό χτύπημα σε μία περιοχή που ήταν ήδη στη δίνη της οικονομικής καταστροφής.

Βέβαια η αναλγησία της κυβέρνησης δεν εξαντλήθηκε μόνο στο ζήτημα της πολιτικής προστασίας. Εργαζόμενοι, επιχειρηματίες, αγρότες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι και πολίτες έμειναν απροστάτευτοι απέναντι στο διπλό χτύπημα που δέχτηκε η περιοχή μας.

Αντί να ενισχύσουν τα Νοσοκομεία και τις Δομές Υγείας με προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, να προχωρήσουν στην συνταγογράφηση και τη διενέργεια μαζικών τεστ, εξάντλησαν τις ενέργειές τους σε επικοινωνιακού τύπου παρεμβάσεις κυβερνητικών στελεχών που βρέθηκαν στην περιοχή μας όχι για να παρουσιάσουν ένα σοβαρό σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης αλλά για να επιβάλλουν σκληρά περιοριστικά μέτρα.

Αντί να διασφαλίσουν την επιβίωση της τοπικής οικονομίας με πραγματικά μέτρα στήριξης, οδήγησαν χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στα όρια της κατάρρευσης και έθεσαν χιλιάδες θέσεις εργασίας σε αναστολή σε μία περιοχή που ήταν ήδη πρωταθλήτρια της ανεργίας.

Αντί να διασφαλίσουν την άμεση και διαφανή υλοποίηση της εμβολιαστικής εκστρατείας, έτρεξαν πρώτοι-πρώτοι να εμβολιαστούν την ώρα που ακυρώνονται προγραμματισμένοι εμβολιασμοί υγειονομικών, κλειστών δομών και ευπαθών ομάδων.

Ήδη από την αρχή του δεύτερου Lock Down εκφράστηκαν από θεσμικούς φορείς της περιοχής μας σοβαρές πολιτικές αντιρρήσεις σε σχέση με τα εφαρμοζόμενα μέτρα της κυβέρνησης.

Πολιτικά κόμματα, Δήμαρχοι, επιστημονική κοινότητα, συνδικάτα, επαγγελματικοί κοινωνικοί και παραγωγικοί φορείς, προειδοποιούσαν για την ανεπάρκεια των μέτρων ζητώντας τη διενέργεια ελέγχων και μαζικών τεστ όπως επίσης και την αποσυμφόρηση του συνωστισμού κυρίως σε εργασιακούς χώρους, σχολεία, χώρους λατρείας και μέσα μεταφοράς των εργαζομένων.

Όχι μόνο δεν εισακούστηκαν, αλλά στην κυριολεξία αγνοήθηκαν και οι ενστάσεις και οι προτάσεις τους.

Επίσης μένουν αναπάντητα αμείλικτα ερωτήματα:

  • Με ποια κριτήρια εφαρμόστηκαν τα σκληρά μέτρα στην ΠΕ Κοζάνης;
  • Ισχύει η δήλωση του διοικητή του Νοσοκομείου Κοζάνης που ανέφερε την πιθανότητα να παραπλανήθηκε ο ΕΟΔΥ από τα απογραφικά στοιχεία που του δόθηκαν και ότι αυτά τα στοιχεία προέκυψαν από καταγραφές τριών συνεχόμενων ημερών και μάλιστα μόνο ένα Δήμο της περιοχής;
  • Υπάρχει σχέδιο της ενίσχυσης των δομών υγείας της ΠΕ Κοζάνης;
  • Θα υπάρξουν ανταποδοτικά μέτρα για τις πληγείσες επιχειρήσεις της περιοχής, ή τα δεκάδες εκατομμύρια που σπαταλά χωρίς φειδώ η κυβέρνηση υπάρχουν μόνο για τους παραχωρησιούχους των διοδίων και για τον κυβερνητικό έλεγχο των ΜΜΕ;

Σοβαρές ενστάσεις επίσης διατυπώθηκαν και για το ρόλο της περιφέρειας που έχει και την κύρια ευθύνη για τα μέτρα πολιτικής προστασίας. Φαίνεται πως η Περιφέρεια για μία ακόμα φορά εξαντλεί το ρόλο της σε απολογητή της κυβέρνησης και αποδέχεται τα απανωτά χτυπήματα που δέχεται η ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Μήνες τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, προειδοποιεί την κυβέρνηση για τον ολισθηρό δρόμο που έχει πάρει καταθέτοντας παράλληλα τις προτάσεις του για την θέσπιση θετικών μέτρων υπέρ της κοινωνίας και των επιχειρήσεων. Αυτό έπραξε με την δημοσιοποίηση των μέτρων στήριξης του Μένουμε Όρθιοι Ι και ΙΙ, αυτό έπραξε και κατά τη διάρκεια ψήφισης του προϋπολογισμού.

Η κυβέρνηση όμως προτίμησε τον εύκολο δρόμο, αυτό της αποποίησης των εγκληματικών ευθυνών της και της μετατόπισης της ευθύνης στους πολίτες που με σύνεση και καρτερικότητα τήρησαν τα προβλεπόμενα μέτρα.

Δεν μπορεί πλέον κανείς να κρυφθεί και είναι η ώρα της απόδοσης ευθυνών με πρώτα και κύρια την κυβέρνηση, την Περιφέρεια και τους εξαφανισμένους κυβερνητικούς βουλευτές που συμπεριφέρονται λες και τίποτα δεν συμβαίνει στην εκλογική τους περιφέρεια.

Η τοπική κοινωνία έχει αντέξει πολλά.

Γνωρίζει πολύ καλά τους υπαίτιους αυτής της τραγωδίας και θα έρθει η ώρα να τους κρίνει.

Ευχόμαστε σε όλους τους πολίτες της ΠΕ Κοζάνης να είναι υγιείς, να έχουμε μία καλή και δημιουργική χρονιά.

Να βγούμε νικητές από αυτή τη δοκιμασία και να αγωνιστούμε με αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον.

Ένα μέλλον που μας αξίζει.

 

Κοζάνη 5-1-2021

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ

11 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.