Σπάρτακος: “Απαιτούμε την άρση της άδικης απόφασης Χατζηδάκη για μείωση στο 1% (!!!!!!!!), των εσόδων των πλειστηριασμών δικαιωμάτων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου”

11 Ιανουαρίου 2021
14:07

 

 

Πραγματικά αναρωτιόμαστε.

Πώς είναι δυνατόν όλοι να αναγνωρίζουν ότι η Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας είναι μία πολύπαθη και ιδιαίτερη περιοχή και την ίδια ώρα να δέχεται πολλαπλά χτυπήματα, από πολλές κατευθύνσεις;

Πώς περιμένει ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης να ερμηνεύσουμε τη δήλωσή του ότι «καμία περιοχή δεν πρέπει και δεν μπορεί να μείνει χωρίς αναπτυξιακό σχεδιασμό;»

Μάλλον ήρθαν τα πάνω κάτω

Η έκδοση Υπουργικής Απόφασης από τον πρώην Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Χατζηδάκη στις 31/12/2020 (μία ανάσα δηλαδή πριν φύγει από το υπουργείο ωσάν κλέφτης) που προβλέπει μείωση του ποσοστού (από 6 σε 1%) επί των εσόδων των πλειστηριασμών δικαιωμάτων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, που διατίθενται μέσω του προγράμματος του Πράσινου Ταμείου προς τις Π.Ε Κοζάνης, Φλώρινας και το Δήμο Μεγαλόπολης, εκτός από το γεγονός ότι προσβάλει τους πολίτες της περιφέρειας, είναι κατάφορα άδικη, προκλητική και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.

  • Πώς είναι δυνατόν να περιμένουν να αποδεχτούμε μία απόφαση που ζημιώνει την περιοχή κατά 31 και άνω εκατομμύρια ευρώ

  • Πώς είναι δυνατόν να περιμένουν να δεχθούμε ένα ακόμα χτύπημα όταν ήδη έχουν «σκοτώσει» την περιοχή με το πλάνο της βίαιης απολιγνιτοποίησης;

Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κάνουμε αποδεκτή μία τέτοια απόφαση

Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχθούμε καμία απόφαση, κανενός υπουργού που δίνει την χαριστική βολή και φεύγει παρατώντας τα θύματά του στο έλεός τους.

Η αποκατάσταση της αδικίας (μίας ακόμα αδικίας που συντελείτε στην Περιφέρειά μας) θα πρέπει να είναι δεδομένη και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τον νέο Υπουργό ΠΕΝ κ. Σκρέκα να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση την ώρα που οι φωνές όλων των θεσμικών φορέων, κραυγάζουν το ίδιο πράγμα.

Γραφείο Τύπου

6 σχόλια

  • Ας προσεχαται που εμπιστευθηκατε τον κύριο Χατζιδάκι το ίδιο παραμύθι πουλησαι και σε εμάς όταν έκλεισε την ολυμπιακή αεροπορία και έμειναν χωρίς δουλειά ο κόσμος των συμβασιούχων τώρα καλά κρασιά !!!!

  • Καλά μας κοροϊδεύουν οι άνθρωποι
    Ανακοινώνουν αντίδραση αλλά από την άλλη δεν ξεκολάνε από τα βουλευτικά γραφεία
    Εκτός αν γράφουν μαντινάδες για να πεί ο γραμματέας του Σπάρτακου

  • Το ζητούμενο ήταν να μην ψηφιστεί η τροπολογία! Από την στιγμή που ψηφίστηκε και εκδόθηκε το ΦΕΚ, είναι αδύνατο να πάρει η ΝΔ πίσω την υπόσχεση που έδωσε στους “επενδυτές”!! Να γνωρίζουμε πάντως ότι, με την τροπολογία αυτήν, οι δήμοι μας (Δυτ.Μακεδονίας, Μεγαλόπολης και Νησιών Αιγαίου) έχασαν ετησίως 35.000.000 €, που θα μοιράζονταν αναλογικά κάθε χρόνο σ’ αυτούς. Τώρα πλέον, τα χρήματα αυτά, θα χαρίζονται κάθε χρόνο στους λεγόμενους “επενδυτές”, ώστε να μην βάζουν τίποτα από την τσέπη τους!

    Δεν γνωρίζω μόνο, τι έχουν ψηφίσει οι “δήθεν προστάτες” μας, οι Βουλευτές της ΝΔ Κοζάνης! Αν και δεν πιστεύω, να πήγαν κόντρα στις εντολές του προέδρου τους και να προέταξαν το καλό των συμπολιτών τους.

    • Και εδώ να πούμε οτο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε απορρίψει για 3 χρόνια την πρόταση του Ιωαννίδη μέχρι που την αποδέχτηκε τον Απρίλιο του 2019 ο Φάμελλος. Και να πούμε επίσης ότι όταν δόθηκαν αυτά τα χρήματα οι περισσότεροι δεν χάρηκαν γιατί είχε δικαιωθεί ο αγώνας του πρώην δημάρχου.
      Τώρα φωνάζουμε

  • Διαβάζω ότι ψηφίστηκε η τροπολογία την τελευταία ημέρα τού έτους. Ειλικρινά θα ήθελα νά ξέρω όπως φαντάζομαι και οι περισσότεροι πολίτες της Δ Μακεδονίας οι βουλευτές μας είχαν ενημερωθεί γνώριζαν για αυτή την εξέλιξη που αδικεί κατάφωρα την περιφέρεια μας όπως και οι άρχοντες του πρώτου και δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης ή δεν είχαν καμμία ενημέρωση! Αν και αυτό το έμαθαν από τον ηλεκτρικό τύπο ήμαστε άξιοι της τύχης μας!!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.