ΚΑΜΒΟΥΝΙΑ SOS (του Κώστα Γκαραβέλα, κατοίκου Ελάτης)

14 Ιανουαρίου 2021
16:22

Είναι προφανές πλέον ότι κάποιοι από την κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας, από την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον Δήμο Σερβίων, εμάς τους κατοίκους των Καμβουνίων μας θεωρούν κατώτερους, κάτι σαν ιθαγενείς.

Θεωρούν ότι προσφέροντάς μας μερικές θέσεις εργασίας θα δεχτούμε την δημιουργία του ΧΥΤΑΜ στην περιοχή των παλιών μεταλλείων Αμιάντου, θεωρούν ότι  οι όποιες αντιδράσεις μας θα καμφθούν εύκολα αφού είμαστε λίγοι απομονωμένοι και ασυντόνιστοι. Έτσι σκέφτονται και έτσι σχεδιάζουν πάντοτε εκείνοι που κατέχουν θέσεις διοίκησης αλλά δεν διαθέτουν την ανάλογη γκλάβα που απαιτείται.

Ο θυμόσοφος λαός μας λέει πως όποιος δεν ξέρει να δημιουργεί ξέρει να χαλάει. Αρχίζουν λοιπόν το χάλασμα ξεχνώντας τα δεκάδες εκατομμύρια Ευρωπαϊκών κονδυλίων που δαπανήθηκαν για την εξυγίανση και αποκατάσταση της περιοχής. Αντί να σχεδιάσουν να προγραμματίσουν καινούριες καινοτόμες δράσεις μέσα σε ένα φυσικό περιβάλλον από τα καλύτερα στην Ελλάδα, εκείνοι θέλουν να ξαναμαγαρίσουν τα Καμβούνια. Τα ΚΑΜΒΟΥΝΙΑ χρειάζονται αναβάθμιση και όχι υποβάθμιση! Αντί να παλέψουν για την ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού  μας πλούτου (λίμνη Ιλαρίωνα, Μπουχάρια, Μοναστήρια, Ελατόδασος Βουνάσας, σπάνια βιοποικιλότητα της περιοχής μας), αντί να παλέψουν για το αρδευτικό της περιοχή μας που θα ανεβάσει τις παραγωγές μας και το βιοτικό μας επίπεδο, αντί να προσπαθήσουν για την δημιουργία προϊόντων Π.Ο.Π (γάλα, κρέας, σιτηρά, κρόκος, αμπέλια κλπ) αυτοί θέλουν να βάλουν τέλος σε ότι έχει απομείνει.

Κύριοι τα πανέμορφα ΚΑΜΒΟΥΝΙΑ από το χαμηλότερο σημείο τους τα Αναβρυκά του Αλιάκμονα μέχρι την ψηλότερη κορυφή της Βουνάσας αποτελούν ένα σπάνιο απόθεμα φυσικού κάλους. Εμείς οι μόνιμοι κάτοικοι είμαστε τυχεροί που το απολαμβάνουμε. Έχουμε  όμως και την υποχρέωση να το προστατεύουμε και θα το κάνουμε. Είμαστε λίγοι και το ξέρουμε. ΛΙΓΟΙ ΠΑΝΤΑ ΦΥΛΑΝΕ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ.

Σας καλούμε να πάρετε πίσω τα μαύρα σχέδια σας, μην στιγματίσετε τον Παράδεισό μας, γιατί εσείς θα στιγματιστείτε για πάντα.

 

mikrovalto.gr

5 σχόλια

  • Όλα καλά τα λες Κώστα,για των παραδησο…? Μη ξεχνάς ομος ΠΟΣ το 80% του πλιθησμου σας είναι ΔΕΗΤΖΗΔΕΣ χάρη τις ΜΑΒΕ και τοις κυβερνήσεις των ρουσφετιών. Γιαυτό τρώνε όλοι με χρισα κουταλιά, εκεί που βοσκαγαν τα γηδια……?

    • ΤΙ ΣΧΈΣΗ ΕΧΕΙ Η ΜΑΒΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΗ;
      ΙΣΙΩΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΙ ΛΑΡΚΟ ΑΛΛΑ Η ΛΑΡΚΟ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΟΡΥΧΕΙΟ
      ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΕΚΕΙ ΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΜΙΑΝΤΟΥ;
      Α ΕΚΕΙ ΜΕΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ…

  • Μπράβο Κώτσιο πως λέει αυτή ή παροιμία τό λύκο τόν βλέπουνε τον Τορο κυνηγάνε δεν ξέρουν τίποτα τά παιδιά θά περιμένουνε τής μελέτες που θα τους κάνει γνωστά πόσοι στα χωριά τών Καμβουνίων πέθαναν από καρκίνο και πόσοι ζούνε με φιάλες οξυγόνου από το διάστημα που άρχισε η εκμετάλλευση του αμιάντου και μέχρι που θα πάει είναι άγνωστο.

  • Μπράβο Κώτσιο πως λέει αυτή ή παροιμία τό λύκο τόν βλέπουνε τον Τορο κυνηγάνε δεν ξέρουν τίποτα τά παιδιά θά περιμένουνε τής μελέτες που θα τους κάνει γνωστά πόσοι στα χωριά τών Καμβουνίων πέθαναν από καρκίνο και πόσοι ζούνε με φιάλες οξυγόνου από το διάστημα που άρχισε η εκμετάλλευση του αμιάντου και μέχρι που θα πάει είναι άγνωστο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.