Κλειστά τα σχολεία του Δήμου Κοζάνης την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου

15 Ιανουαρίου 2021
07:21

Με απόφαση του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα, κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης (Δημοτικά, Νηπιαγωγεία, Σχολεία Ειδικής Αγωγής, Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί), σήμερα Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

59 σχόλια

  • Έλεος. Τελευταία στιγμή. Ήδη τα παιδιά περιμένουν στη στάση. Δεν μπορείτε να πάρετε μια απόφαση στην ώρα της; Υπάρχουν και παιδιά στα χωριά που μετακινούνται με αστικό αν σας διαφεύγει.

    • Τό είχα προβλέψει από τής 01:01 χθες σε σχόλιο μου ότι 17:16 οι μεγάλοι δήμαρχοι Κοζάνης Βοιου Σερβίων Βελβεντού θα τό ανακοινώσουν έτσι για νά κάνουν την διαφορά!!!!!!!?!

    • Μα δεν τους νοιάζει δυστυχώς αυτοί είναι στην ζεστή τους,αλλά κ πάλι εγώ σαν γονιός λέω ότι είναι στο χέρι το δικό μας αν θα στείλουμε τα παιδιά σχολείο από την στιγμή που αυτοί δεν νοιάζονται.

    • Όταν νομίζουν ότι τα παιδιά ξυπνάνε στις 7:30 και με ένα μαγικό τρόπο σε μισή ώρα έχουν πλυθεί, πιει το γάλα, φάει το πρωινό,ντυθεί και στις 8 με πεζοδρόμια τσουλήθρες είναι στο σχολείο.Ο Δήμος Κοζάνης εδώ και πάρα πολλά χρόνια δεν είναι μόνο το στενό κέντρο της πόλης, αλλά ποιος να τους το πει και να το καταλάβουν.

    • Είπες κι εσύ το κατιτίς σου τώρα. Τα σχολεία δεν έκλεισαν ποτέ. Λειτουργούσαν διαφορετικά. Το πάρκινγκ παιδιών ναι, έκλεισε. Αλλά κάποιοι, έχουν στο μυαλό μόνο αυτήν τη χρήση του σχολείου. Η τηλεκπαίδευση μια χαρά λειτούργησε και η ύλη προχωρούσε. Δεν είναι σχολείο, αλλά είναι ο, τι καλύτερο για τα δεδομένα. Το σχολείο τώρα, με μάσκες, αποστάσεις, πρωτόκολλα, ανοιχτά παράθυρα, άγχος και καραντίνες είναι πολύ πολύ χειρότερο.

  • Δημος Κοζάνης…..παντα καθυστερημενος σε όλα! Τι και αν τα παιδια βγηκαν ήδη στην σταση? Τι και αν στους βρεφονηπιακούς πηγαν οι εργαζόμενοι? Ο Δήμαρχος απλά κολλαει ενσημα!

  • Ελεος πια! Πιο νωρίς νωρίς δεν μπορούν να βγάλουν την απόφαση! Τα παιδιά που είναι από τα χωριά που σηκώνονται 6:30 για να είναι στη στάση 7 κι κάτι! Γιατί δεν τα σκέφτονται ποτέ οι υπεύθυνοι, γιατί αυτη η ανευθυνότητα μόνιμη!

  • Απόγευμα να εκαναν την ανακοίνωση… Τα παιδια ξυπνησαν και ετοιμάστηκαν. Ασε που δεν το λες χιόνι αυτο, ασπρισαν δέντρα και αυτοκίνητα.

  • Υπάρχουν παιδιά που πηγαίνουν σχολείο με το αστικό και βγαίνουν σε στάσεις λεωφορείων. Υπάρχουν σχολεία που έχουν πρωινη προσελευση. Υπάρχουν και εκπαιδευτικοί που έρχονται Κοζάνη από Έδεσσα Φλώρινα Γρεβενά Ημαθία έλεος φύγαμε από τα σπίτια μας στις 6:30 και ο δρόμος κάτω γυαλί . Αποφάσεις τελευταία στιγμή έξω από την Κοζάνη ενημερωθηκαμε ότι πρέπει να γυρίσουμε πίσω.

  • Υπάρχουν και ολοήμερα σχολεία τα παιδιά ει νια ήδη στο σχολείο
    έλεος άντε να φύγουμε από τις δουλειές να πάμε να τα πάρουμε.Συγχαρητήρια δήμαρχε, τι να πω.

  • Κύριε Μαλουτα οι εκπαιδευτικοί από άλλες περιοχές ( Πτολεμαΐδα, Βέροια, Θέσ/κη, Γρεβενά κτλ) είναι ήδη στον δρόμο. Τα παιδιά από τα χωριά που κινούνται με αστικά είναι ήδη στις στάσεις. Τι περιμένετε δηλαδή για να ανακοινώσετε μια απόφαση; Εν έτη 2021 είναι τόσο δύσκολο να προβλεφθεί ο καιρός της ημέρας; Μια αγανακτισμένη μητέρα και εκπαιδευτικός (που δεν μένει Κοζάνη)

  • Να μην τα στέλνετε τα παιδιά σας με τέτοιες συνθήκες. Τα αφήνεις να περιμένουν στη στάση με τέτοιο κρύο; Αν σου πει ο Μαλούτας να το στείλεις με – 15 την άλλη εβδομάδα, εσύ στείλ’το.

  • Αυτόν τον δήμαρχο – δημοτική αρχή κάποιοι τούς έχουν βάλει εκεί πάνω στις καρέκλες τους , οι οποίοι τούς θεωρούν ικανούς….
    Καί κάποιες τετραετίες ποιό πίσω βεβαίως βεβαίως.

  • Καλά είστε σοβαροί; Βγάζετε απόφαση για κλειστά σχολεία που αρχίζουν στις 8:00 στις 7:20; Πως και δεν τη βγάλατε παρά πέντε

    • Εσύ δεν σκέφτεσαι πως το ωράριο λειτουργίας των Υπηρεσιών του Δήμου αρχίζει στις 7:30 ; Οπότε και μπράβο τους η ανακοίνωση έγινε 10:00 λεπτά πιο μπροστά. Γιατί απορείς ;

  • Κύριοι του Δήμου Κοζάνης, μην παίζετε με τη νοημοσύνη μας. Έπρεπε να βγάλετε χθες το βράδυ ανακοίνωση όσο αφορά τη λειτουργία των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Διότι υπάρχουν παιδιά που διαμένουν σε οικισμούς και πήγαν το πρωί στη στάση να περιμένουν τα αστικά. Τα οποία ήρθαν και οι οδηγοί τους είχαν άγνοια για την απόφαση που βγάλατε στο παραπέντε.

  • Απαράδεκτοι στον Δήμο Κοζάνης! Οι μικροί μαθητές στην στάση, οι εκπαιδευτικοι από τους γύρω νομούς στον παγωμένο δρόμο, οι γονείς να αναστατώνονται τελευταία στιγμη! Συγχαρητήρια στη Δημοτική αρχή! Την επόμενη φορά, ας πάνε τα παιδιά μας πρώτα σχολείο κι ας το ανακοινώσει στο πρώτο διάλειμμα, να ξεχυθούν ολοι στην παγωμένη αυλή!

  • Και τι ακριβώς άλλαξε στις 7:20 το πρωί από χθες το βράδυ στις 11; Χιόνι πάντως δεν έριξε πολύ περισσότερο. Ή μήπως περίμενε ο μεγάλος δήμαρχος να ανέβει η θερμοκρασία στους +17; Κρίμα στους μαθητές που περίμεναν στις στάσεις και τους εκπαιδευτικούς από τη Φλώρινα, που έφτασαν στην Πτολεμαΐδα τουλάχιστον.

  • Αυτόν τον δήμαρχο – δημοτική αρχή κάποιοι τούς βάζουν εκεί ψηλά στις καρέκλες τους.
    Όπως και αρκετές τετραετίες παλιότερα , γι’αυτό μήν στρουθοκαμηλιζεται ορισμένοι καί κράζετε… κοιτάξτε απλά στον καθρέφτη.
    Σίγουρα στην παρούσα φάση υπάρχουν προβλήματα σημαντικότερα , αλλά αυτοί δεν μπορούν να φέρουν εις πέρας τα αυτονόητα…

  • Ολη αυτή η κατάσταση που γίνεται κάθε χρόνο που βγαίνει η απόφαση το πρωί είναι απαράδεκτη! Η δουλειά αυτή μπορεί να γίνει κι από το βραδυ! Δεν σκέφτονται ποτέ τα παιδιά εκείνα που είναι από τα χωριά! Όταν θυμηθούν να βγάλουν την απόφαση τα παιδιά αυτά είναι ήδη έτοιμα για να πάνε στη στάση! Έλεος πια!

    • Οι ΑΡΧΗΓΟΙ έτσι πράττουν έχεις δίκιο…Όμως οχι αυτοί που κολλάνε τα τελευταία τους ένσημα, έχοντας προαποφασίσει ότι είναι η τελευταία τους θητεία και η επανεκλογή τους πιο πολύ μοιάζει με προσωπική φιλοδοξία ή απωθημένο μιας μεγάλης ήττας πριν 5 χρόνια!!

  • Ολα τα σημειωνουμε, Ματουτα.
    Αφαιρουνται ποντοι.
    Μαυρο ψηφο θα φας.
    Αμαν πια η ανευθυνη σταση.
    Οι αρχηγοι παιρνουν αποφασεις εγκαιρα διαβσζοντας προβλεψεις επιστημονων.

  • Νωρίς το αποφασίσατε….υπάρχουν εκπαιδευτικοί που ο τόπος διαμονής τους είναι εκτός Κοζάνης…κάποιοι είχαν ήδη ξεκινήσει με λεωφορείο, λόγω καιρού, για να πάνε στις δουλειές τους…δηλ ο Δήμος Εορδαίας γιατί το αποφάσισε χθες????Απλά απαράδεκτος ο Δήμαρχος Κοζάνης….

  • ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΘΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΝΩΡΙΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΛΑΣΜΕΝΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΝΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ. ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ.ΠΑΝΤΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.ΚΡΙΜΑ!!!!!

  • “Πότε θ’ ανθίσουνε τούτοι οι τόποι;
    Πότε θα `ρθούνε καινούργιοι ανθρώποι
    να συνοδεύσουνε την βλακείαν
    στην τελευταία της κατοικία;”

    Σεφέρης

  • Καλέ μου άνθρωπε (Δήμαρχε) άργησες….ευελπιστώ την Δευτέρα να ανακοινώσεις από το βράδυ …..όταν κάποιος πιάνει δουλειά 7 και μένει 30-35 χλμ μακριά από Κοζάνη έχει ήδη φύγει από το σπίτι του και μη σου πω πω ότι έχει φτάσει(αυτό ως εργαζόμενος)……..(ως γονέας)καλό θα είναι να γνωρίζουμε για να κάνουμε τον προγραμματισμό των παιδιών…..τώρα πήγαμε και οι 2 στην δουλειά μας….και τα παιδιά μας πήγαν και γύρισαν σχολείο και περιμένουν να πάμε να τα παραλάβουμε!!!Τέτοιες ανακοινώσεις της τελευταίας στιγμής δεν σας τιμούν!!!!

  • Μπράβο στο δήμαρχο που έβγαλε την ανακοίνωση έγκαιρα. Κανονικά οι ανακοινώσεις πρέπει να βγαίνουν παρά πέντε ώστε να υπάρχει συνολική αποτίμηση της κατάστασης. Δεν έγινε και κάτι που ταλαιπωρήθηκαν παιδιά γονείς και εκπαιδευτικοί. Στα παλιά τα χρόνια κάναμε δρομάκια μέσα από τα χιόνια να πάμε στο σχολείο και ήταν χωρίς σόμπα και ξύλα.

  • Δήμαρχε, είσαι απαράδεκτος. Τελευταία στιγμή ανακοίνωση. Έχουμε ετοιμάσει τα παιδιά για σχολείο, έχουμε μπει στο αυτοκίνητο με προορισμό το σχολείο και μας ανακοινώνεις ότι θα είναι κλειστά. Τι να πω για εσάς, απλά απαράδεκτος.

  • Φίλε Πρωτοχωρίτη, για να μην αναδείξουμε την εσκεμμένη αδράνεια του Δήμου μας, στα θέματα της πανδημίας και των ετεροχρονισμένων κρουσμάτων…Δεν είναι της παρούσης..

  • Να σε χαιρόμαστε Δημαρχε…. ξεκινήσαμε με – 6,5 C κι επιστρέψαμε σπίτι…. Υ.Γ. Μην ξεχάσουμε να σε ψηφίσουμε εκ νέου…..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.