Παραμένοντας ενωμένοι, ζητάμε απαντήσεις από το Υπ. Ενέργειας για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής

15 Ιανουαρίου 2021
15:33

 Η κοινωνία της Ακρινής δεν είναι διχασμένη. Βράζουμε όλοι στο ίδιο καζάνι, της αναμονής και της κοροϊδίας για πάνω από δέκα χρόνια στο ζήτημα της μετεγκατάστασης. Όλοι μαζί, επιμένουμε να συνεχίζουμε να ζητάμε επίμονα απαντήσεις από τις κυβερνήσεις. Βγήκε ένα καλό από την αναταραχή των προηγούμενων ημερών. Μετά από καιρό, αναδείχθηκε και πάλι το θέμα της μετεγκατάστασης, και της άρνησης του Υπουργείου Ενέργειας να τοποθετηθεί επίσημα για τις προθέσεις τους. Εμάς αυτός είναι ο σκοπός μας.

Να πιέζουμε συνεχώς ώστε να αναδεικνύεται το πρόβλημα του χωριού μας, και να πάρουμε συγκεκριμένες απαντήσεις από τους Υπουργούς για το πότε θα γίνει η μετεγκατάσταση. Ή σε τελική ανάλυση, αν δεν έχουν σκοπό να κάνουν τη μετεγκατάσταση να μας το πουν. Εμείς δεν είμαστε πολιτικοί για να κάνουμε πολιτικές δηλώσεις στα κανάλια και στις εφημερίδες. Είμαστε όμηροι μιας κατάστασης και αγωνιούμε για το μέλλον των παιδιών μας. Αγωνιούμε γιατί βλέπουμε τα χρόνια να περνάνε, βλέπουμε πως κανείς δεν ασχολείται με τη μετεγκατάσταση, και βλέπουμε τις ευκαιρίες να περνούν από δίπλα μας.

Το μόνο που θέλουμε, είναι να παραμείνουμε ενωμένοι και να πάρουμε συγκεκριμένες απαντήσεις ώστε να βγούμε από την ομηρία. Έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να ανησυχούμε, και να θέτουμε καθημερινά το θέμα στους Βουλευτές και στους Υπουργούς για τους εξής 2 λόγους:

– Σύμφωνα με το Ν. 3938/2011 η μετεγκατάσταση θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί σε χρόνο που ΔΕΝ θα έπρεπε να υπερβαίνει τα δέκα έτη, δηλαδή το αργότερο μέχρι 31 Μαρτίου του 2021.

– Σύμφωνα με την απάντηση του πρώην Υπουργού Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, σε ερώτηση της που έκανε η Βουλευτής Καλλιόπη Βέττα στις 22/9/2020 στη Βουλή των Ελλήνων, η Κυβέρνηση θεωρεί πιο ρεαλιστική την ανάπτυξη του χωριού στη θέση που βρίσκεται σήμερα (!)

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Πουτογλίδης Παύλος

Πουτογλίδης Χαράλαμπος

Μουρατίδης Ζώης

Σισμανίδης Χαράλαμπος

8 σχόλια

  • Αφου τα ορυχεια κλεινουν γιατι δεν ζητατε αποκατασταση εδαφων και παραχωρηση πολλων στρεμματων για να τα δουλεψετε αφου ως κυριο επαγγελμα σας ειναι η αγροτια; Τοσο πολυ θελετε να εγκαταλειψετε τις περιουσιες σας και το καφαλοχωρι σας; Γιατι τοση εμμονη με τη μετεγκατασταση απο τη στιγμη που τα πραγματα για τη δεη οδευουν στο λουκετο;

  • Τι δεν καταλάβατε; Ότι σας εμπαίζει η κ. Βέττα ή Καλλιόπη ή ότι η μετάβαση θα γίνει νωρίτερα και δεν τίθεται θέμα απαλλοτρίωσης; Θα γίνουν τα στούντιο του Μουμουλίδη (να μιλήσει μαζί του η βουλεύτρια) και θα κάνετε πανσιόν για να φιλοξενείτε τις ορδές ηθοποιών και παρατρεχάμενων. Διαφορετικά μιλήστε με τους 4 βουλευτές της κυβέρνησης ίσως έχουν και αυτοί ιδέες σαν του σκηνοθέτη…

  • Ξεχάστε το!

    Εδώ δεν έχουμε να ξυθούμε, μετεγκατάσταση της Ακρινής όταν το ορυχείο κλείνει θα κάνουμε…

    Δυστυχώς επτωχεύεσαμε!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.