Λειτουργία των σχολείων με τηλεκπαίδευση ζητά ο Λάζαρος Μαλούτας λόγω των καιρικών συνθηκών-Επιστολή στην υπουργό Παιδείας

16 Ιανουαρίου 2021
10:36

 

Με επιστολή του ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, κοινοποιεί το αίτημα του για λειτουργία των σχολείων του Δήμου Κοζάνης με τηλεκπαίδευση. Στην επιστολή της 15ης Ιανουαρίου 2021, ο κ. Μαλούτας ζητά την επανεξέταση του θέματος της επαναφοράς στη λειτουργία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, σε τοπικό επίπεδο, για όσο χρονικό διάστημα κριθεί απαραίτητο λόγω των καιρικών συνθηκών.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:

«Ο Δήμος Κοζάνης καθ΄ όλη τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, με συνέπεια, αποτελεσματικότητα και σε απόλυτη συμμόρφωση προς τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ, έλαβε και εφάρμοσε αυστηρά τα μέτρα, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει την δημόσια υγεία.

Τις τελευταίες όμως ημέρες δεν μπορούμε παρά να δηλώσουμε την ανησυχία μας σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο, ως απόρροια της επιστροφής των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις αίθουσες διδασκαλίας σε συνδυασμό με τη ραγδαία επιδείνωση των καιρικών συνθηκών.

Εφόσον η διεξαγωγή των μαθημάτων γίνεται δια ζώσης και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες αερισμού (αερισμός αιθουσών, ανοικτά παράθυρα) που απαιτούνται λόγω covid-19, δημιουργούνται απαγορευτικές συνθήκες εκπαίδευσης τη στιγμή που η εξωτερική θερμοκρασία αγγίζει τους -8 έως -10 βαθμούς Κελσίου.

Λόγω της ιδιαιτερότητας του κλίματος στην περιοχή μας, κρίνεται αποφασιστικής σημασίας για εμάς, να προλαμβάνουμε τις οποιεσδήποτε καταστάσεις μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τον τόπο μας και τους ανθρώπους του, παρά να εφησυχάζουμε σε μια εκ των υστέρων καταστολή τους.

Στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη μας τις επιδημιολογικές συνθήκες, θεωρούμε απειλή για την τοπική κοινωνία την εξακολούθηση των δια ζώσης μαθημάτων για τους μαθητές των Σχολικών Μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, των βρεφονηπιακών σταθμών και των ΚΔΑΠ από την ερχόμενη Δευτέρα, 18/1/2021 και μέχρι οι καιρικές συνθήκες βελτιωθούν.

Κατά συνέπεια και με βάση τα παραπάνω, παρακαλώ να επανεξετάσετε το θέμα της επαναφοράς σε τοπικό επίπεδο στο καθεστώς της τηλεκπαίδευσης για όσο χρονικό διάστημα αυτό κριθεί αναγκαίο λόγω καιρικών συνθηκών.».

38 σχόλια

    • συμφωνω απολυτα. εδω στην Πτολεμαϊδα οι δημοτικοι αρχοντες δεν μπορουν να μοιρασουν 40 αιθουσες σε 2 σχολεια που τα ενα χρειαζεται 15 και το αλλο 25 (λεγε με 2 ΕΠΑΛ)
      πολυ σωστη η σκεψη του Λαζαρου, δεν γινεται να βγει η ερχομενη εβδομαδα στα σχολεια και υπαρχει η λυση της τηλεκπαιδευσης

  • Ευτυχώς διαβάζεις τα σχόλια στο κοζαν.γρ και αυτή την φορά τα αντανακλαστικά του δήμου Κοζάνης έστω και με πολύ μα πολύ καθυστέρηση άρχισαν νά παίρνουν μπροστά. Κάλιο αργά παρά ποτέ. Θετική κίνηση για νά είμαστε δίκαιοι..

  • Επειδή σκέφτεται τα παιδιά μας ο δήμαρχος έβγαλε την απόφαση χθες το πρωί στις 7:20 για την λειτουργία των σχολείων.

  • Για άλλη μια φορά δε γίνεται καμία αναφορά στα σχολεία ειδικής αγωγής. Ή μήπως αυτά πρέπει να συνεχίσουν τη δια ζώσης λειτουργίας τους; Περιμένουμε διευκρίνιση από την πλευρά του Δημάρχου.

  • Πολύ σωστό και χρήσιμο μέτρο, για να αποφύγουμε τις συνέπειες του χιονιά. Αντί για κλειστά σχολεία να λειτουργούν με τηλεκπαίδευση!

  • Σωστή πρωτοβουλία. Τι δουλειά έχουν να πάνε εν μέσω πανδημίας μέσα στο κρύο μικρά παιδιά στο σχολείο. Ποια λογική το επιβάλει αυτό; αυτή της δήθεν κοινωνικοποιησης, αυτή που υπεραμυνεται των γνώσεων που παρέχει το σχολείο; όλα αυτά έρχονται δευτερα σε αξία με το πρωταρχικό αγαθό, αυτό της υγείας. Και εν πιάσει περιπτώσει όταν ακούς κάποιους να θέλουν να πάνε τα παιδιά του δημοτικού μέσα στο κρύο σχολείο ενώ οι ίδιοι εργάζονται εκ περιτροπής για να προφυλαχθουν και ορθώς από την έκθεση τους στον ιό, ε αυτό είναι παράνοια.

  • Συμφωνώ απόλυτα με ανοιχτά παράθυρα όλοι οι μαθητές θα αρρωστήσουν και άντε να πείσεις τους γονείς να κάνουν τέστ.Πρεπει να επανέλθει η τηλεκπαιδευση για όσο διάστημα υπάρχουν άσχημες καιρικές συνθήκες.

  • Επιλεκτική αμνησία και ευαισθησία του “έμπειρου” Δημάρχου. Κατά την διάρκεια της πανδημίας σιωπή ” δεν ήξερε τίποτα, ενημερώνονταν από ιστοσελίδες”, τώρα λαλιστατος προτείνει και τηλεκπαίδευση.

  • Η πρωτοβουλία είναι σωστή και αιτιολογημένη. Θα έπρεπε μάλιστα να αναληφθεί σε επίπεδο περιφέρειας. Η Πτολεμαΐδα από το πρωί δεν έχει τηλεθέρμανση. Γνωρίζουν στην Αθήνα τις συνθήκες στην περιοχή μας;

  • Μαλουτα κόψε τις χαζομάρες και άσε τους γονείς να αποφασίσουν αν θα στείλουν τα παιδιά σχολείο!!! Άσε τα σχολεία ανοιχτά και καθάρισε τους δρόμους. Στην Κοζάνη είμαστε…θα κάνει και κρύο!!!

    • Πες τα ρε άνθρωπε, επιτέλους.. Δεν θα πάθουν τίποτε τα παιδιά, ούτε με το κρύο, ούτε με τα παράθυρα που ανοίγουν για 10 λεπτά στο σχολείο, για να αερίζεται ο χώρος.. περισσότερη ζημιά τα κάνουμε με το να τα στήνουμε 3,4 ώρες την ημέρα μπροστά σε οθόνες κινητού και σε ταμπλέτ. Αφήστε τα παιδιά στην κανονικότητα τους, μην τα αναστατωνουμε άλλο, δεν θα πάθουν τίποτε, στην Κοζάνη ζούμε, χειμώνα έχουμε και κρύο θα κάνει. Τι να πουν δηλαδή τα παιδιά της Νορβηγίας;

      • τί λες ρε άνθρωπε; θα πανε τα μωρα σε αυλες σχολειων και σε δρομους παγοδρόμια, μεσα στην παγωνια και με τα παραθυρα ανοιχτα 5 ωρες; πηγες ποτε σου ελληνικο σχολειο; τί ακυρη και ασχετη τοποθετηση είναι αυτη; παιδιά εχεις; δεν τα στελνουμε στο στρατο, σε σχολειο τα στελνουμε για να μαθουν γραμματα, οχι για να αρρωστησουν και να χτυπησουν. Με ανοιχτα παραθυρα κανουν μαθημα στη Νορβηγια; Ή βγαινουν διαλειμα σε αυλες παγοδρόμια;

        kostas ptolemaida

    • Συγνώμη ρε παιδιά γιατί θα τρελαθουμε ο Δήμαρχος είναι δήμαρχος στην Κοζάνη ή στο Ντουμπάι για να ξέρω …. καθαρίστε τους δρόμους…. ανοίξτε τα σχολεία και αφήστε τα παιδιά στην κανονικότητα έλεος πια με τους γονείς που θέλουν τα παιδιά τους στις οθόνες τα παιδιά είναι για το σχολείο και όσο αφορά τις αίθουσες αυτές αερίζονται όταν τα παιδιά κάνουν διάλειμμα και όχι όταν τα παιδιά είναι μέσα έλεος πια ….τα παιδιά δεν έπαθαν τίποτα και δεν κόλλησαν τίποτα ξυπνήστε γιατί τα παιδιά θα αρχίσουν να πηγαίνουν σε λίγα χρόνια σε γιατρούς και όχι στα σχολεία

      • Πού θα κάνουν διάλειμμα τα παιδιά, αξιότιμε, σε συνθήκες ολικού παγετού; Στον διάδρομο του σχολείου απαγορεύεται, λόγω covid 19, για να μην αναμειχθούν παιδιά διαφορετικών τάξεων και η αυλή θα είναι παγοδρόμιο.

    • Στη κοζανη ειμαστε καλα το ειπες!Η κεραμεως ξερει που πεφτει η κοζανη κ θελει ανοιχτα παραθυρα;Σωστος ο δήμαρχος.Και το μαθημα θα κάνουν και δεν θα ψοφισουν απ’το κρυο.Μπραβο δημαρχε.

    • Στη κοζανη ειμαστε καλα το ειπες!Η κεραμεως ξέρει που πέφτει η κοζανη κ θέλει τα παράθυρα ανοιχτα με μειον;Σωστος ο δήμαρχος!κ το μαθημα θα κάνουν κ δεν θα ψοφισουν απ’το κρυο.

  • Οι “Άριστοι” του υπουργείου και της επιτροπής ,είχαν κλειστά τα σχολεία όταν είχε 20 βαθμούς και τα άνοιξαν με -10. Μιλάμε για φωτεινά μυαλά…

  • Δημαρχε, ξεχασες πως στο ΔΗΜΟ Κοζανης λειτουργουν και ειδικα γυμνασια- λυκεια και ΕΕΕΕΚ.Και σ`αυτες τις δομες μαθητες φοιτουν.

  • Tην πρόταση πρέπει να στηρίξουν και οι σχετικοί θεσμικοί υπηρεσιακοί παράγοντες με ανάλογες εισηγήσεις(περιφερειακός δ/ντής και διευθυντής εκπ/σης ) ο σύλλογος εκπ/κών α/θμιας εκπ/σης και η ένωση γονέων Δήμου.Στη συνέχεια ας πάρει τη σκυτάλη η Περιφέρεια γιατί μια τέτοια απόφαση μάλλον θα έχει ευρύτερη αναφορά.
    Ευχαριστούμε το Δήμαρχο και τον εντεταλμένο σύμβουλο σε θέματα υγείας κ.Σιδηρά για το ενδιαφέρον τους.
    Μιχαηλίδης Απόστολος Δ/ντής 2ου Δημ.Σχ.Κρόκου

    • κύριε Μιχαηλίδη, θα “τολμησουν” οι περιφερειακοί κτλ να σκεφτούν και μόνο να υποβάλλουν πρόταση στο υπουργείο σε διαφορετική γραμμη από αυτην που χαραξε το υπουργειο; εδω θα πρεπει να μπει μπροστα ο περιφερειαρχης και οι δημαρχοι και να απαιτησουν τη διαχειρηση αυτων των θεματων (οπως γνωριζω εξαλου, το προβλεπει και ο νομος οτι οι δημαρχοι ρυθμιζουν την λειτουργια σχολειων κτλ οταν υπαρχει θεμα φυσικων φαινομενων – πού να ξερει το υπουργειο τί ακριβως γινεται σε καθε γωνια της χωρας καθε στιγμη και να δρα αμεσα;)

  • Μπράβο στους γονείς που θέλουν τα παιδιά τους μπροστά στις οθόνες και μπράβο στον Δήμαρχο που ενδιαφέρεται για τα παιδιά μας ….. αφήστε επιτέλους τα παιδιά να πάνε σχολείο για παράθυρα και βλακείες λέτε όλοι τις αίθουσες τις αερίζουμε όταν δεν είναι τα παιδιά μέσα επιτέλους αφήστε τα παιδιά να ζήσουν έλεος ….άλλο να κλείσει το σχολείο λόγω καιρικών συνθηκών και άλλο να κλείσει από τις ηλίθιες ιδέες που έχει ο καθένας….. έλεος

    • Ηλιθιότητα θεωρείτε εσείς την υπεράσπιση της υγείας;κι επιτέλους ας πάνε και τα παιδιά γυμνασίου και λυκείου αν είναι τόσο ωφέλιμο εν μέσω κρύου και πανδημίας. δύο μέτρα και σταθμά όπου θέλουμε;

  • Εμάς τους γονείς μας ρώτησες δήμαρχε που δουλεύουμε αν μπορούμε να υποστηρίξουμε τα παιδιά μας στο σπίτι?

    Κάντε την δουλειά σας να καθαρίζετε δρόμους, σχολικές αυλές, αίθουσες κτλ και αφήστε τα παιδιά ήσυχα.

    Φιλικά.

      • Ε ναι, εσένα σε μεγαλώνουν άλλοι τα παιδιά σου πονηρίδη και κουνάς και το δάχτυλο στους άλλους.
        Υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν την δική σου αβάντα αν δεν το γνωρίζεις

        • Λάθος κάνεις, αλλά εγώ δεν κρατάω άδεια για να πάω διακοπές το καλοκαίρι, την καταναλωνω οπότε προκύπτουν τέτοιες ανάγκες. Μην έχεις άποψη για καταστάσεις που δεν γνωρίζεις.

  • Η θέση των μαθητών είναι στα σχολεία και όχι μπροστά στις οθόνες. Έχουν ανάγκη από διδασκαλία και όχι από «εκπαίδευση». Υπάρχει η δυνατότητα, έχουμε τη δυνατότητα και πρέπει να βρούμε τη δυνατότητα εμείς οι δάσκαλοι: 1. και τους μαθητές να προστατεύσουμε 2. και τους εαυτούς μας 3. και τα σχολεία να έχουμε ευάερα και ζεστά. Μπορούμε (ΕΠΙΜΕΝΩ). Σε ότι αφορά την τηλεκπαίδευση: προφανώς και όλοι οι φορείς (Υπουργείο, Δήμοι, Περιφέρειες) έχουν τη δυνατότητα να παράσχουν την απαραίτητη βοήθεια στους μαθητές που έχουν ανάγκη (ηλεκτρονικά μέσα, γραμμές internet) ώστε να τηρηθεί η βασική αρχή της εκπαίδευσης: Ισότητα στην παροχή ευκαιριών (Κακά τα ψέμματα … δεν τηρήθηκε).
    Το «Φως» που είδα στα ματάκια των μαθητών, την βδομάδα που πέρασε, δεν το αλλάζω με τίποτα. Μην κλείνετε τα σχολειά μας!

    • κάτσε σε ενα μηνα που θα δεις και δακρυα στα ματακια τους απο τους γονεις/παπουδες τους που θα ειναι στο νοσοκομειο ή στον αλλον κοσμο. πανε να δεις τα ματακια παιδιων που εχασαν γονεις 30-60 ετων. ειδες και φως. αντε διαβασε καμια ερευνα περι μεταδοσης του κορωνοιου σε συνθηκες σχολικου περιβαλλοντος και υστερα ελα να κανεις τετοιες ανευθυνες τοποθετησεις

  • Μέχρι τώρα αγωνιούσαν οι γονείς για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και γκρίνια για το πόσο κακή ήταν η τηλεκπαίδευση….τώρα???Τούμπα???Θέλησε και ο Μαλουτας να “φαντάξει”λίγο…Να ακουστεί να βγει από την αφάνεια βρε παιδί μου…Δεν θα πάθουν κάτι τα παιδιά αν αερίζονται οι αίθουσες για λίγα λεπτά.Τα σχολεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν σε ζώνες…που είναι οι ισες ευκαιρίες στη μόρφωση????

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.