Επιστολή αναγνώστριας, από την Πτολεμαΐδα, στο kozan.gr: “Ποιος μεριμνά για αυτούς τους ανθρώπους; Καλό είναι να υπάρχουν μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας αλλά κάποιος θα πρέπει να σκεφτεί και αυτούς τους συμπολίτες μας”

18 Ιανουαρίου 2021
16:35

Σήμερα στους δρόμους της Πτολεμαΐδας με πλησίασε μια κυρία με τα δυο της παιδιά. Ευγενέστατα με ρώτησε γιατί τα μαγαζιά παραμένουν κλειστά ενώ η ίδια είχε δει στην τηλεόραση πως θα ανοίξουν από 18/01. Της εξήγησα πως η άρση των μέτρων δεν ισχύει στον δήμο Εορδαίας στον οποίο υπάγεται και η πόλη της Πτολεμαΐδας. Η θερμοκρασία όπως γνωρίζουμε στο νομό αυτές τις μέρες είναι πολύ χαμηλή και τα παιδιά της δεν είχαν παπούτσια κατάλληλα για τις καιρικές συνθήκες (φορούσαν παντόφλες με κάλτσα). Η γυναίκα αυτή τσιγγάνικης καταγωγής κατέβηκε από τον οικισμό όπως με ενημέρωσε με τα δυο παιδιά της στα οποία σκόπευε να αγοράσει τα παπούτσια. Όπως κάθε μητέρα έτσι και αυτή νοιάζεται για το καλό των παιδιών της με τη διαφορά ότι η συγκεκριμένη κυρία δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο για να πραγματοποιήσει ηλεκτρονικά τις αγορές της ούτε και την κατάλληλη γνώση. Η ίδια μου τόνισε πως επειδή δεν είναι ανοιχτές και οι λαϊκές αγορές δεν μπορεί να προμηθευτεί τα αναγκαία. Ποιος μεριμνά για αυτούς τους ανθρώπους; Καλό είναι να υπάρχουν μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας αλλά κάποιος θα πρέπει να σκεφτεί και αυτούς τους συμπολίτες μας.

Μιχαηλίδου Π.

12 σχόλια

  • Μην στεναχωριεσαι με τα επιδοματα που παιρνουν μπορουν να αγορασουν καλυτερα παπουτσια απο σενα αυτη ειναι η εικονα που θελουν αυτοι να προβαλουν πιστεψε με

  • Πότε θα μεριμνήσουν αυτοί οι άνθρωποι για τον εαυτό τους; Για τα παιδιά τους; Ως πότε θα ζουν σε παράλληλο σύμπαν; Φαύλος κύκλος. Όποιος προσπάθησε να τους “βοηθήσει” σε όλα τα επίπεδα, δυστυχώς απογοητεύτηκε. Και εγώ είμαι ένας από αυτούς.

  • Δυστυχώς οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν ένα περίεργο καθεστώς που ενώ βγάζουν χρήματα είναι υποχρεωμένοι να ζουν φτωχικα, καθώς από αυτά που βγάζουν με τον ένα ή άλλο τρόπο, ελάχιστα κρατάνε οι ίδιοι ή αλλιώς ελάχιστα μετατρεπονται σε προϊόντα 1ης ανάγκης. Αυτό όμως είναι επιλογή τους, και εξαιτίας αυτής της επιλογής όσο και να τους βοηθήσεις, στο τέλος πάλι με παντόφλες θα είναι τα παιδιά. Λυπάμαι και εγώ, αλλά στις περιπτώσεις αυτές δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Όποιος βέβαια θέλει βοηθάει και ασχέτως του τι θα γίνει, μετράει η πράξη του πιστεύω..

    • Αν είχες χάσει κάνα πορτοφόλι στη λαϊκή κάνα ποδήλατο η κανένα παιδικό καρότσι απ’ την οικοδομή που μενεις σίγουρα δεν θα έβρισκες ευαισθητο το άρθρο.

  • ολοι εχουμε ρουχα και παπουτσια παραπανψ ας τα φησουμε καπου να τα παρουν οι ανθρωποι που χραιζονται τετοια ειδη!! αυτο αρκει!! ας δωσουμε κι αυτα που φοραμε!! πολλα εχουμε κι ειναι αχρηστα!! ας βοηθησουμε πραγματικα!!

  • Ένας με όνομα δεν βρέθηκε να σχολιάσει;Πίσω από την ανωνυμία όλα λέγονται πολύ εύκολα…και στο κάτω κάτω αν ήμασταν όλοι λίγο πιο άνθρωποι ίσως και να είχε ελπίδα αυτός ο τόπος

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.