Αυτά είναι τα μέτρα στήριξης του Δήμου Βελβεντού για την στήριξη των επιχειρήσεων και των δημοτών του, που επλήγησαν από τον κορωνοϊo

27 Ιανουαρίου 2021
08:33
Κανένα σχόλιο

Η οικονομική Επιτροπή του Δήμου με την 7/2021 απόφασή της ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ τα εξής:
Εγκρίνει για την στήριξη των επιχειρήσεων και των δημοτών του Δήμου Βελβεντού, που επλήγησαν από τον κορωνοϊό τα παρακάτω μέτρα:
1.-Πλήρη απαλλαγή των επιχειρήσεων που διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοιού COVID-19 από την καταβολή των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.
2.-Πλήρη απαλλαγή των επιχειρήσεων που διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 από την καταβολή των τελών παραχωρημένων κοινόχρηστων χώρων.
3.- Πλήρη απαλλαγή των επιχειρήσεων που διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 από την καταβολή του τέλους 0,5% επί των ακαθαρίστων εσόδων τους.
4.-Πλήρη απαλλαγή του τέλους παρεπιδημούντων για τα ξενοδοχεία/ καταλύματα για την περίοδο εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων.
5.-Εισήγηση προς τη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή για πλήρη απαλλαγή μισθωμάτων στο Κυλικείο του σχολικού συγκροτήματος «Γυμνασίου – Λυκείου Βελβεντού» για το διάστημα που αυτά διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.
6.-Μείωση σαράντα τοις εκατό (40%) του ύψους των καταβλητέων μισθωμάτων του Κυλικείου του σχολικού συγκροτήματος «Γυμνασίου – Λυκείου Βελβεντού» της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, σε εφαρμογή του άρθρου 44 του Ν. 4735/20.
7.-Κατά την περίοδο εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων, μη επιβολή προσαυξήσεων για όλες τις ρυθμισμένες οφειλές οφειλετών του Δήμου και καμία απώλεια ενεργής ρύθμισης.
8.-Μείωση 40% των ενοικίων στα εκμισθωμένα ακίνητα του Δήμου για όλη την περίοδο που αυτά διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.
Η απαλλαγή ή μείωση αντίστοιχα θα γίνει, εφόσον υποβληθούν τα παρακάτω δικαιολογητικά από το νόμιμο εκπρόσωπο των επιχειρήσεων ή των ιδιοκτητών των ατομικών επιχειρήσεων:
1.-Αίτηση (έντυπο χορηγείται από την Υπηρεσία)
2.-Αντίγραφο της Υπεύθυνης Δήλωσης στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» των επιχειρήσεων των οποίων η επιχειρηματική δραστηριότητά τους έχει ανασταλεί με εντολή Δημόσιας Αρχής βάσει Κ.Α.Δ. του Υπουργείου Οικονομικών, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της μετάδοσης του κορωνοϊού.
3.-Αντίγραφο εξοφλημένου λογαριασμού κατανάλωσης ρεύματος για το διάστημα αναφοράς.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.