Η υπουργός Παιδείας αρνείται το διάλογο με τους βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας και τον Πρύτανη

30 Ιανουαρίου 2021
12:27

 

Στην τηλεδιάσκεψη που κάλεσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στις 22-1-2021 για το νομοσχέδιο που συρρικνώνει και απειλεί με κλείσιμο το πανεπιστήμιο μας, αποφασίστηκε ομόφωνα να ζητηθεί άμεσα, πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου στη βουλή, συνάντηση από την αρμόδια υπουργό κ. Κεραμέως, των 10 βουλευτών της περιοχής και του Πρύτανη, για να συζητήσουμε και να εκφράσουμε τις απόψεις της κοινωνίας της Δυτικής Μακεδονίας.

Το ραντεβού ανέλαβε να το κλείσει ο βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ κ. Κωνσταντινίδης.

Και ενώ περιμένουμε να ειδοποιηθούμε για την συνάντηση διαπιστώνουμε ότι η κ. Κεραμέως κατάθεσε χθες το νομοσχέδιο στην Βουλή.

Δύο τινά συμβαίνουν. Ή δεν ζητήθηκε το ραντεβού ή ζητήθηκε και η κ. Κεραμέως έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια όλους τους δημοκρατικά εκλεγμένους βουλευτές της Δ. Μακεδονίας!

Η κ. Κεραμέως αρνείται να ακούσει τις απόψεις και την αγωνία των πολιτών της Δ. Μακεδονίας. Η απαξίωση από την κ. Κεραμέως του συνόλου των εκλεγμένων βουλευτών της Δ. Μακεδονίας, μας παραπέμπει σε άλλου τύπου καθεστώτα και σε άλλες εποχές! Την ίδια ώρα η Υπουργός και η κυβέρνηση κάνει συναντήσεις και συζητά με ιδιώτες ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων και κολλεγίων , στους οποίους άλλωστε αυτό το νομοσχέδιο εξασφαλίζει πελατεία.

Εάν το ζητούμενο είναι η διάσωση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Δυτική Μακεδονία, να είναι σίγουρη ότι μόνο ο δημοκρατικός διάλογος με εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας θα μπορούσε να συνδράμει.

Φαίνεται όμως ότι άλλα είναι τα επίδικα. Η κ. Κεραμέως προκειμένου να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα, θυσιάζει την παιδεία και τη δημοκρατία!

Βουλευτής Καστοριάς, Ο. Τελιγιορίδου

Βουλευτής Κοζάνης, Κ. Βέττα

Βουλευτής Φλώρινας, Π. Πέρκα

21 σχόλια

  • ούτε απειλεί με κλείσιμο ούτε τίποτα … εσείς συνδέεται την παιδεία με την γκαρσονιέρα.

    Αν δεν ξεκολλήσουμε από αυτή την νοοτροπία και μετά από 100 χρόνια πάλι θα είσαι πανεπιστήμιο της πλάκας με μηδέν ξένους φοιτητές.

    Το κυριότερο είναι να φέρεις αλλοδαπούς φοιτητές … το καταλαβαίνεται ???

    • φτηνό το επιχείρημα της γκαρσονιέρας και δεν είναι έτσι, η παρουσία ανώτατων ιδρυμάτων στην περιοχή δίνει πνοή στην περιοχή και δημιουργεί πολιτισμό! Αλλιώς θα μείνουμε ένα χωριό διαλέγουμε ποιο θέλουμε να είναι το μέλλον της περιοχής μας χωριό ή κέντρο δημιουργίας ιδεών και γνώσης. Μακάρι να έρθουν και ξένοι φοιτητές αλλά το σημαντικό είναι να παραμείνει το πανεπιστήμιο ανοιχτό για όλα τα παιδιά !

    • Ενώ τα κολέγια της ΝΔ δεν είναι της πλάκας έτσι; Εκεί με ποια βάση θα εισάγονται οι σπουδαστές; Με 1,2,3 αρκεί να έχουν χρήματα να πληρώσουν τους ημέτερους επιχειρηματίες- ιδιοκτήτες κολεγίων! Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν πανεπιστήμια κεντρικά με υψηλές βάσεις εισαγωγής και περιφερειακά με χαμηλότερες δεν είπαμε ότι θα γίνει Μετσόβιο Πολυτεχνείο αλλά σίγουρα θα είναι ανώτερο από τα κολλέγια της κεραμεως!

  • Οι βουλευτές μας είναι ήδη εξαφανιζμενοι. Μόνο δηλώσεις και φωτογραφίες. Αλλά έρχονται εκλογές και τότε θα πάρουν αυτό που πρέπει. Μπορεί ο λαός παλιά να είχε κοντή μνήμη αλλά πλέον άλλαξαν οι καιροί. Ότι δώσουν θα λάβουν.

  • Η κατάθεση του ΝΣ για την παιδεία μου θύμισε τον εξαντλητικό δημοκρατικό διάλογο αναβάθμισης όλων των ΤΕΙ σε ΑΕΙ μ ένα νόμο. Για να μη ξεχνάμε.

  • Δηλαδή για να κλείσει συνάντηση ο Πρύνατης με τον προϊστάμενό του που είναι ο Υπουργός χρειάζεται να παρέμβει βουλευτής?
    Κάτι πάει στραβά ή με το Υπουγείο ή με τον Πρύτανη.

    • Εγώ πιστεύω ότι η Υπουργός μας παρόλο που έχει αντισώματα ακούει Κοζάνη και σκέφτεται : πιθανό κρούσμα άσε καλύτερα….

    • Οσονουπω, Κάθε χωριό και ιδιωτικό κολλεγιο
      Με γιατρούς και μηχανικούς…..που αδυνατούν να μπουν σε πολυτεχνεία και πανεπιστημια

  • Οσονουπω, Κάθε χωριό και ιδιωτικό κολλεγιο
    Με γιατρούς και μηχανικούς…..που αδυνατούν να μπουν σε πολυτεχνεία και πανεπιστημια

  • Μερικές σκέψεις για τις απόψεις συμπολιτών μας. Η δημιουργία του Πανεπιστημίου ΔΜ ήταν ευτυχής συγκυρία για τη δυτική Μακεδονία και πρέπει να ομολογήσουμε ότι αυτοί που το στήριξαν ήταν οραματιστές αλλά θα έλεγα και πατριώτες. Το πανεπιστήμιο είναι ο αναπτυξιακός πυλώνας για τη δυτική Μακεδονία. Το πανεπιστήμιο είναι γνώση για τα παιδιά μας, είναι έρευνα που ανοίγει ορίζοντες, είναι αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, είναι πολιτισμός και κατ επέκταση αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Δυτικομακεδόνων. Η μεγάλη ζήτηση που υπάρχει στα μεταπτυχιακά και διδακτορικά του πανεπιστημίου δείχνει την ποιότητα και το μέλλον που προδιαγράφεται για τους επιστήμονες αλλά και τους πολίτες της δυτικής Μακεδονίας. Όμως το πανεπιστήμιο μπορεί να διαδραματίσει ρόλο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων ως κέντρο επιστημονικών σπουδών. Η στήριξη του πανεπιστημίου είναι μονόδρομος και σ αυτό θα οφείλουμε την αναπτυξιακή πορεία της δυτικής Μακεδονίας.

  • Έκανε καλή αρχή και εντύπωση ο Πρύτανης . Πρώτη συνάντηση με τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ..
    Κύριε Πρύτανη πιέστε τους κυβερνητικούς βουλευτές και όχι του ομοϊδεάτες σας βουλευτές , οι οποίοι εκ των πραγμάτων θα έλεγαν ότι είναι αρεστό σε εσάς και όχι αρεστό στην Κυβέρνηση ..
    Μην ξεχνάτε ότι είστε Πρύτανης του ΠΔΜ και των Συριζαίων στελεχών του ΠΔΜ.

  • Ναι να μιλησει με την περκα και τις τελιγιοριδου-βεττα,ανυπαρκτες,θελουν να κανουν θορυβο με λαθος τροπο.Σας ειδαμε κυριες μου,βολεμενες και αφαντες για τον κοσμακη,ποτε ξανα,ευχομαι συντομα στο 3 τοις εκατο.

    • Ακόμα ονειροξεις έχεις εσύ για 3 τοις εκατό; Καλά κρασα! Όταν βρεθείς ξανά αντιπολίτευση ελπίζω να ξυπνήσεις και να καταλάβεις ότι η έπαρση είναι κακός σύμβουλος.
      Όσο για το ποιες είναι ανύπαρκτες και ανυπαρκτοι το βλέπουμε εδώ και 1, 5 χρόνο τώρα με αυτούς που ψήφισες που είναι ότι πιο τραγικά ανεύθυνο πέρασε ποτέ από την πολιτική ζωή της περιφέρειας τα τελευταία 20 χρόνια

  • Μερικές σκέψεις για τις απόψεις συμπολιτών μας. Η δημιουργία του Πανεπιστημίου ΔΜ ήταν ευτυχής συγκυρία για τη δυτική Μακεδονία και πρέπει να ομολογήσουμε ότι αυτοί που το στήριξαν ήταν οραματιστές αλλά θα έλεγα και πατριώτες. Το πανεπιστήμιο είναι ο αναπτυξιακός πυλώνας για τη δυτική Μακεδονία. Το πανεπιστήμιο είναι γνώση για τα παιδιά μας, είναι έρευνα που ανοίγει ορίζοντες, είναι αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, είναι πολιτισμός και κατ επέκταση αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Δυτικομακεδόνων. Η μεγάλη ζήτηση που υπάρχει στα μεταπτυχιακά και διδακτορικά του πανεπιστημίου δείχνει την ποιότητα και το μέλλον που προδιαγράφεται για τους επιστήμονες αλλά και τους πολίτες της δυτικής Μακεδονίας. Όμως το πανεπιστήμιο μπορεί να διαδραματίσει ρόλο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων ως κέντρο επιστημονικών σπουδών. Η στήριξη του πανεπιστημίου είναι μονόδρομος και σ αυτό θα οφείλουμε την αναπτυξιακή πορεία της δυτικής Μακεδονίας

    • Συμφωνώ στην ανάπτυξη του Πανεπιστημίου και τον αναπτυξιακό του χαρακτήρα. Αυτό θα γίνει και αν απαλλαγή και από φοιτητές που είναι ανεπαρκείς σε γνώσεις από το Λύκειο είτε γιατί δεν ήθελαν είτε γιατί δεν μπορούσαν. Στα πανεπιστήμια αποκτώνται γνώσεις για άσκηση επαγγέλματος και όχι γενικές γνώσεις.

  • Αν είναι ανεπαρκείς δεν παίρνουν πτυχίο.Η βάση εισαγωγής που θα εφαρμόσει η υπουργός έχει στόχο να αφήσει είκοσι χιλιάδες μαθητές εκτός Πανεπιστημίου.Σ αυτό θα βοηθήσει και η αύξηση του βαθμού δυσκολίας των θεμάτων όπως έγινε και την πρώτη φορά με την τράπεζα θεμάτων.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.