Πτολεμαΐδα: Mε το 100% των εκθετών λειτουργεί αύριο η Λαϊκή Αγορά

2 Φεβρουαρίου 2021
11:48

Με το 100% των εκθετών θα λειτουργήσει αύριο Τετάρτη, ύστερα από δύο μήνες, η Λαϊκή Αγορά Πτολεμαΐδας.

«Έχοντας υπόψη την υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.: 6877- ΦΕΚ 341/Β/29-01-2021 απόφαση της Κυβέρνησης , την 172/2020 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προστασίας από την εξάπλωση του κορονοϊού COVID 19, ανακοινώνουμε ότι η λαϊκή αγορά της Πτολεμαΐδας  θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 03-02-2021, (από τις 8:00 έως τις 15:30) σε ποσοστό 50% των θέσεων των παραγωγών/εμπόρων στην κύρια αγορά και σε 50% αυτών στην επέκταση της λαϊκής αγοράς», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στη σχετική ενημέρωση του Δήμου Εορδαίας, τονίζεται ότι οι εκθέτες δεν θα τοποθετήσουν πάγκους και εμπορεύματα σήμερα το απόγευμα και όχι πριν τις 4.30 η ώρα το πρωί της Τετάρτης, γιατί θα υπάρχει κλιμάκιο για την τοποθέτηση τους, ενώ θα πρέπει να εφαρμόζουν όλες τις αποφάσεις που προβλέπονται για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος του Σωματείου πωλητών Λαϊκών Αγορών Βιομηχανικών προϊόντων Δ.Μακεδονίας Γιώργος Γερασιμόπουλος, διατυπώνει επιφυλάξεις για την ορθή τήρηση των μέτρων, σημειώνει ότι με βάση το τελευταίο ΦΕΚ «ο Δήμος υποχρεούται να κάνει παράλληλες Αγορές» και δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια του γιατί στις συζητήσεις με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο «δεν βρέθηκε λύση». Σχετικά με τα rapid- tests για τους εκθέτες που μεταβαίνουν σε Λαϊκές Αγορές γειτονικών πόλεων και θα πρέπει να υποβάλονται σε αυτά ανά 72 ώρες, σημείωσε ότι θα διενεργούνται από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ  στην Πτολεμαΐδα, κάθε Τρίτη ( σήμερα από τις 12.30 έως τις 3.30 μ μ) και Παρασκευή. Αναφερόμενος ο κ. Γερασιμόπουλος στο προσχέδιο του Νέου Νόμου για τις Λαϊκές  Αγορές δήλωσε ότι «αλλάζει ριζικά το τοπίο κάτι, που βρίσκει αντίθετο τον κλάδο».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

4 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.