Δήμος Κοζάνης: Μείωση 50% των δημοτικών τελών σε πολύτεκνους, άτομα με αναπηρία και άπορους

3 Φεβρουαρίου 2021
11:02

 

 

Ο Δήμος Κοζάνης ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο πως σύμφωνα με την Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου 608/2019, θα πραγματοποιηθεί επιστροφή των δημοτικών τελών σε ποσοστό 50% για το έτος 2020 σε:

Πολύτεκνους

ΆμεΑ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% και

Απόρους (δικαιούχους Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Δ Ι Κ Α Ι Ο Λ Ο Γ Η Τ Ι Κ Α

  • Αίτηση (χορηγείται από την υπηρεσία του Δήμου) και κατατίθεται μαζί με τα παρακάτω δικαιολογητικά στο γραφείο Πρωτοκόλλου του Δήμου ή ηλεκτρονικά στη δ/νση: protokolo@kozanh.gr

α) Για πολύτεκνους: Αντίγραφο πιστοποιητικού πολυτεκνικής ιδιότητας ή αντίγραφο κάρτας πολυτέκνου (θεωρημένη και σε ισχύ για το έτος 2020)

β) Για άτομα με αναπηρία: Πιστοποιητικό Κ.Ε.Π.Α. ή απόφαση Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αναπηρίας στα οποία θα αναγράφεται ρητά το ποσοστό αναπηρίας (67% και άνω) και η χρονική διάρκεια του (με ισχύ για το έτος 2020)

γ) Για άπορους: Αντίγραφο της απόφασης δικαιούχου Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) με ισχύ για το έτος 2020.

Όλοι οι ανωτέρω υποβάλλουν επίσης:

  • Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.

  • Φωτοαντίγραφα και των δύο όψεων, όλων των πληρωμένων λογαριασμών ρεύματος (2/μηνων και εκκαθαριστικών), για το έτος 2020.

  • Αντίγραφο (1ης σελίδας) βιβλιαρίου Τραπεζικού Λογαριασμού με ευκρινή τον αριθμό ΙΒΑΝ.

  • Σε περίπτωση που ο μετρητής της ΔΕΗ δεν είναι στο όνομα του αιτούντος δικαιούχου, απαιτείται η κατάθεση αντιγράφου Δήλωσης (Ε1) Φορολογικού έτους 2019 & Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης.

Προθεσμία κατάθεσης δικαιολογητικών έως: 31 Μαρτίου 2 0 2 1

3 σχόλια

  • Οι μονογονεϊκες οικογένειες για τον Δήμο Κοζάνης δεν είναι ομάδες που χρειάζονται στήριξη; ποτέ δεν έχει δείξει την παραμικρή ευαισθησία σε αυτό το θέμα. Θεωρούν ότι είναι εύκολο μόνος του ένας γονέας να μεγαλώνει παιδιά; δεν ντρέπονται λίγο στο Δήμο, τι αναλγησία είναι αυτή. Πάντα εξαιρείται από διευκολύνσεις η ομάδα αυτή. Λογαριασμούς πληρώνουμε όμως, εκεί δεν εξαιρούνται οι μόνογονείς.

  • Ευπαθείς ομάδες είναι και οι μονογονεϊκες οικογένειες, ο Δήμος Κοζάνης συστηματικά τις εξαιρεί από διευκολύνσεις.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.