Ολυμπία Τελιγιορίδου: Η ΝΔ στις λαϊκές αγορές σχεδιάζει πολιτική για τους λίγους και θέλει τους αγρότες κολίγους.

6 Φεβρουαρίου 2021
10:38


 

Το σχέδιο νόμου που επεξεργάζεται το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τις λαϊκές αγορές στρέφεται κατά των βιοπαλαιστών που βγάζουν το μεροκάματό τους σε αυτές και πλήττει τη δυνατότητα της λαϊκής οικογένειας να προμηθεύεται φρέσκα, ποιοτικά και φθηνά προϊόντα.

Η ΝΔ προχωράει στην παραχώρηση της διαχείρισης των λαϊκών αγορών σε ιδιώτες μέσω ΣΔΙΤ. Καταργούνται οι επιτροπές των λαϊκών αγορών και αποκλείονται οι παραγωγοί και οι επαγγελματίες πωλητές από τη λήψη αποφάσεων για τη διαχείριση των λαϊκών αγορών. Ο νέος φορέας διαχείρισης θα διανέμει τις θέσεις όχι μετά από το προκαθορισμένο τίμημα προς την τοπική αυτοδιοίκηση όπως γίνεται σήμερα, αλλά μετά από διενέργεια πλειστηριασμού που θα διεξάγεται ανά τριετία. Θέση στη λαϊκή αγορά θα έχει μόνο όποιος πλειοδοτεί και προσφέρει περισσότερα χρήματα στον ιδιώτη-διαχειριστή.

Στο σχέδιο της κυβέρνησης καταργείται η έννοια της άδειας του παραγωγού και του πωλητή που χορηγείται με κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια. Ένα νέο σύστημα μοριοδότησης θα λαμβάνει υπόψη και μια σειρά άλλων κριτηρίων. Για παράδειγμα όσο μεγαλύτερος ο τίτλος σπουδών τόσο μεγαλύτερη η μοριοδότηση. Πανεπιστημιακό πτυχίο 20 μόρια, απολυτήριο Γυμνασίου 5 μόρια. Αποκλείονται από τους πάγκους των λαϊκών όσοι έχουν οφειλές στο δημόσιο (εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, δήμο κλπ.)

Ο σχεδιασμός εισάγει εντός των λαϊκών αγορών και μεγάλες επιχειρήσεις καθώς συμμετοχή στον πλειστηριασμό για μια θέση θα μπορούν να έχουν και εταιρείες. Αυξάνεται έτσι ο ανταγωνισμός εις βάρος των μικρών.

Το σχέδιο νόμου είναι ξεκάθαρο πως ευνοεί τα μεγάλα συμφέροντα και αν δεν αλλάξει θα αφήσει εκτός λαϊκών αγορών πολλούς παραγωγούς και πωλητές οδηγώντας τους στην εξαθλίωση. Η ΝΔ, σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας λόγω των περιορισμών της πανδημίας, αντί να βοηθήσει τους ανθρώπους του μόχθου και της αγροτιάς εξυπηρετεί χωρίς κανέναν ενδοιασμό τα μεγάλα συμφέροντα.

Πιστή στη νεοφιλελεύθερη ζούγκλα της αγοράς ασκεί πολιτική για τους λίγους και θέλει τους αγρότες κολίγους.

8 σχόλια

    • Να ρωτησεις την κυρια με ποιους συγκεβερνουσε ο τσιπροκιο για να μην χασει την καρεκλα!!! ΑΝΕΛ λεγονται!!!!!!! Η φωνη του λαου λεει,να σαι καλα μας εκανες και γελασαμε!!!!

    • Ψηλά τη σημαία της Ελλάδος, όχι του κόμματος, πατριώτη. Σύμφωνα με το μηνυμα σου πρέπει να ανατρίχιασε η μισή Ελλάδα με τη μία, και αρκετοί ψιλό ανατρίχιασα. Για ποια δημοκρατία μιλάς, του Κουφοντίνα;

  • Οταν ξαναβγει ο Τσιπρας δεξιουλη- πονηρουλη θα βρεθει και ο παππας,οχι τωρα ομως γιατι οι ψηφοι χρειαζονται!ατιμουλικο!καραντινα μεχρι να ξαναβγει ο Αλεξης!
    Μηπως επαιρνες και το επιδομα του Αλεξη και ψηφισες νουδουλα;

    • Στην βενεζουελα μπορει να ξαναβγει πρωθυπουργος ο τσιπροκιο,στην ελλαδα πιο πιθανο ειναι να γινει ο νομος κοζανης παραθαλασσιος,παρα να ξανακυβερνησει ο καταληψιας!!!! Χαχα….χα!!!!!!!

    • Καλό είναι να κάνει όνειρα ο άνθρωπος. Όμως αυτά πρέπει να έχουν σχέση με την πραγματικότητα και όχι με σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Ποιο γρήγορα θα δούμε εξωγήινους πάρα τον τσιπρα πρωθυπουργό.

  • Ασε μας ρε ολυμπιτσα,το απολυτο τιποτα και εσυ οσο κυβερνησες,3 τοις εκατο ξανα και πολυ σας ειναι.ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ οσο κανεις αλλος.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.