Το δρόμο για την αξιοποίηση των παραλίμνιων εκτάσεων που έχουν απαλλοτριωθεί από τη ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία θα ανοίξει τροπολογία που έχει στα σκαριά η κυβέρνηση

8 Φεβρουαρίου 2021
10:00

Το δρόμο για την αξιοποίηση των παραλίμνιων εκτάσεων που έχουν απαλλοτριωθεί από τη ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία θα ανοίξει τροπολογία που έχει στα σκαριά η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, η τροπολογία θα προβλέπει ότι οι εκτάσεις που παραχωρούνται στο Δημόσιο επιτρέπεται να διατίθενται σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις της αγροτικής νομοθεσίας για την εκπλήρωση των προβλεπόμενων σκοπών. Επίσης, η τροπολογία θα ορίζει ότι επιτρέπεται η διάθεση των εκτάσεων αυτών στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση ευελπιστεί να ανοίξει ο δρόμος για αξιοποίηση των εκτάσεων αυτών, που μέχρι τώρα παραμένουν αναξιοποίητες.

Ήδη, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υπάρχουν σχέδια για την αξιοποίησή παραλίμνιων εκτάσεων για την ανάπτυξη του τουρισμού, της αλιείας και του αθλητισμού, με το κυβερνητικό επιτελείο να επιθυμεί να εντάξει τις σχετικές δράσεις στο πακέτο των δράσεων για τη μετάβαση της περιοχής σε ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο μέσω της απολιγνιτοποίησης.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη επικοινωνήσει τις προθέσεις του στους τοπικούς παράγοντες, ώστε να προετοιμαστούν τα επόμενα βήματα και η υποδοχή των δράσεων από τις τοπικές κοινωνίες.

Το θέμα, εξάλλου, απασχόλησε τη συνάντηση που είχε πρόσφατα η βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ κα. Παρασκευή Βρυζίδου με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, αρμόδιο για την φορολογική πολιτική και τη δημόσια περιουσία.

Η τροπολογία αναμένεται να κατατετεί προσεχώς σε νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στη Βουλή.

energypress.gr

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.