Τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη συνάντησε η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης Παρασκευή Βρυζίδου

10 Φεβρουαρίου 2021
13:52

 

Στη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη συζήτησαν τις εξελίξεις στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, το νέο εκλογικό νόμο, τα έργα του προγράμματος Τρίτση στους Δήμους, καθώς και τη μεγάλη ανεργία στην ΠΕ Κοζάνης.

Εξαιτίας της άναρχης απολιγνιτοποίησης που συντελέστηκε και αποσιωπήθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση, για να αποφευχθεί η ανάγκη προγραμματισμένης στήριξης της περιοχής, φτάσαμε περί το 30% ανεργία το 2019, τη μεγαλύτερη σε όλη τη χώρα.

 Ωστόσο η σημερινή οργανωμένη μετάβαση στο νέο ενεργειακό – περιβαλλοντικό προφίλ της χώρας, δημιουργεί την ανάγκη νέων δράσεων και αξιοποίησης ευρωπαϊκών κονδυλίων, όπως το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, αλλά και στήριξη της περιοχής από όλα τα Υπουργεία, όπως άλλωστε ζήτησε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

 Στο παραπάνω πλαίσιο, η Βουλευτής ζήτησε να αυξηθούν οι προσλήψεις στο Δημόσιο, μέσω ΑΣΕΠ στην περιοχή, να αξιοποιηθούν και να ολοκληρωθούν παλαιότεροι διαγωνισμοί, να παραταθεί το Ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης 250 ανέργων 22-39 ετών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, όπως το ζήτησε από το Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη και να δημιουργηθεί ένα πρόσθετο πρόγραμμα με επιστημονικό προσωπικό που θα στηρίξει τον ΕΦΚΑ, σε όλα τα τμήματά του, για την επιτάχυνση των συνταξιοδοτικών διαδικασιών και έκδοση των παλαιών συντάξεων, όπως έθεσε το θέμα και στο Διοικητή του ΕΦΚΑ, κ. Χρήστο Χάλαρη.

17 σχόλια

  • ΚΥΡΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ
    ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΙΕΣΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ?
    Ο ΝΟΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
    ΛΥΣΗ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ.
    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ.

  • Την εχει παρει σβαρνα ολη την παρωδια του Κουλη αυτη αχαχαχαχα
    καθε μερα και απο εναν επισκεπτεται λενε τα δικα τους τα νουδουλικα και μετα φευγει , κι οπως παντα εργο και ουσια μηδεν.

      • νουΔΟΥΛΙΚΑ εσείς που κλείσατε σχολεία νοσοκομεία κατάντησατε τον κόσμο να ζει με 200 ευρώ , και τώρα που έχουμε 6000 θανάτους ανθρώπων απ’την ανυπαρξία σας μη μιλάτε. στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί ούτε για σαπούνι. Ο λαός δεν ξεχνα τι σημαίνει δεξιά (και Μητσοτακεικο)

  • KAI ΣΥΝΑΝΤΙΕΤΕ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ 3 ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ,ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΛΩΣΕΙ ΤΟΝ ΤΡΑΧΑΝΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ.

  • Μπραβο παρασκευη. Αξιος ο μισθος σου. Ενδιαφερεσαι για τον τοπο. Για τα προβληματα της περιοχης ρε αδερφε. Ευγε και παλι ευγε. Αυτες ειναι συναντησεις. Αντε και η επομενη να ναι ναι με τον ιωσηφ. Ξες ποιον ε; Τον μπαϊντεν βρε!

  • Ας περιμένουν δεν πειράζει ήταν που θα ελάμβανε την σύνταξη του ο κάθε συνταξιούχος αμέσως τον επόμενο μήνα 3 χρόνια και βλέπουμε
    Σε ότι αφορά τον εκλογικό νόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές επαναφορά στους Δημάρχους χωρίς την λαϊκή βούληση εκλογικός μηχανισμός γιαυτό και δεν αντιδρούν
    Χωρίς 50/100 και όριο εισόδου 3/100 θυμίζει εποχές Διορισμού τους
    Δημοκρατία Κρίμα

  • Βικυ συγχαρητηρια που αγωνιζεσαι εστωκαι μονη σου οσο για τα τρολακια του τσιριζα μην νιαζεσαι αστους να λενε λιγοι ειναι και το προβλημα τους ειναι πως θα βγαλουν τον κουφοντινα απο την φυλακη εμ 80% πηρε στοις φυλακες ο τσιπρας κατι λεει αυτο απο μονο του.

  • κ Βρυζίδου συνεχίστε τις συναντήσεις στην Αθήνα γιατί αυτός είναι και ο ρόλος Σας,να μεταφέρετε στο κέντρο τα σημαντικά προβλήματα της περιφέρειας, και για να λύνονται σε εύλογο χρόνο στο βαθμό που μπορεί η κεντρική διοίκηση.
    Αφήστε τους μικρόψυχους να διαμαρτύρονται, γιατί σίγουρα δεν γνωρίζουν ότι κάθε συνάντηση απαιτεί μελέτη και προετοιμασία για να μπορεί να σταθεί κάποιος με αξιοπρέπεια και πειστικότητα και να δίνουν προσοχή στα λεγομενά του.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.