Κυνηγετικός Σύλλογος Κοζάνης: Εντοπίστηκαν διάσπαρτα κουφάρια κτηνοτροφικών ζώων εμποτισμένα με δηλητήριο

10 Φεβρουαρίου 2021
22:16
Κανένα σχόλιο

Έγκλημα διαρκείας. Σήμερα το πρωί, στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ κοινότητας Δρεπάνου – Αγίου Ελευθερίου – Φτελιάς, κυνηγοί μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Κοζάνης εντόπισαν διάσπαρτα κουφάρια κτηνοτροφικών ζώων εμποτισμένα με δηλητήριο, κατά πάσα πιθανότητα φυτοφάρμακο.
Σε όλη την περιοχή εντοπίστηκαν επίσης νεκρά πτωματοφάγα πουλιά καρακάξες, κουρούνες κλπ όπως επίσης και αλεπούδες νεκρές ή σε παράλυση.
Στην ίδια περιοχή, είχαμε επισημάνει και σε παλιότερη ανάρτηση την παρουσία αγέλης λύκων που αποδεκάτισε δεκάδες αδέσποτα και ποιμενικά σκυλιά καθώς και κτηνοτροφικά ζώα. Ανάμεσα τους και ένας χαρακτηριστικός μαύρος λύκος που σήμερα τελικά κατάφερε ένας φίλος κυνηγός να τον βιντεοσκοπήσει.
Θυμίζουμε, ότι σε διπλανή περιοχή πριν λίγους μήνες, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε από την Θηροφυλακή των Κυνηγετικών Οργανώσεων μεταλλική παγίδα για λύκους.
Τα δηλητηριασμένα δολώματα με φυτοφάρμακο αποτελούν μία μόνιμη απειλή για το περιβάλλον και την πανίδα καθώς παραμένουν ενεργά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα ψόφια ζώα που κατανάλωσαν το δηλητήριο μετατρέπονται αυτομάτως και αυτά σε παγίδες θανάτου. Χαρακτηριστικό της ισχύς τους είναι η αδρανοποίηση του εδάφους κάτω από τα κουφάρια και η έλλειψη βλάστησης.
Αύριο θα γίνει προσπάθεια εντοπισμού τους και περισυλλογής τους. Παρακαλούμε όποιον γνωρίζει κάτι για το περιστατικό να ενημερώσει τον Κυνηγετικό Σύλλογο.
Κυνηγετικός Σύλλογος Κοζάνης

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.