Υπογράφηκε το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κοζάνης και του μη κερδοσκοπικού σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»

12 Φεβρουαρίου 2021
11:21
Κανένα σχόλιο

Μετά την απόφαση έγκρισης του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, ο δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας υπέγραψε σήμερα Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου, το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κοζάνης και του μη κερδοσκοπικού σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», για την υποστήριξη της ολοκληρωμένης ανάπτυξης του αστικού και περιαστικού χώρου της πόλης.

Στο πλαίσιο του Συμφώνου, οι δύο φορείς θα επιδιώξουν από κοινού, με το βέλτιστο τρόπο, το σχεδιασμό και την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ανάπτυξης του αστικού ή/και περιαστικού χώρου της πόλης λαμβάνοντας υπόψη υφιστάμενες στρατηγικές και σχέδια με προοπτική την ένταξη της υλοποίησής του σε υφιστάμενα και νέα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, το ζήτημα της αστικής ανάπτυξης και των αστικών αναπλάσεων έχει αναδειχθεί ως ένας από τους σημαντικούς πυλώνες σχεδιασμού για τη μετά το λιγνίτη εποχή. Η Κοζάνη, πρέπει να γίνει μια πόλη ακόμη πιο φιλική στους κατοίκους, μια πόλη ελκυστική για νέους και επιστήμονες, προκειμένου να συμβάλλει με αυτόν τον τρόπο στην ανάπτυξη όλης της περιφέρειας. Ο Δήμος Κοζάνης, με τη βοήθεια του Διαζώματος θα εκπονήσει ένα master plan που θα διαρθρώνει όλες τις δράσεις. Ο κύριος Μαλούτας διευκρίνισε ότι η συμβολή του Διαζώματος θα είναι αφιλοκερδής, ενώ θα υποστηρίξει τα στελέχη του Δήμου Κοζάνης που θα τρέξουν το πρόγραμμα.

Ο πρόεδρος του σωματείου «Διάζωμα», Σταύρος Μπένος, ανέφερε ότι το Σωματείο θα βοηθήσει ώστε όλες οι δυνάμεις της πόλης συντεταγμένα, συνθετικά, μέσα από έναν επίμονο διάλογο αλλά και μέσα από ένα οραματικό σχέδιο να ενωθούν για το μέλλον της πόλης. Το στρατηγικό θα ενώσει τους τρεις πυλώνες: Ο αστικός ιστός, η Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας και ο περιβάλλοντας χώρος θα ενωθούν σε ένα ενιαίο οραματικό σχέδιο, το οποίο θα συνεργάζεται με όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα.

*Tο κείμενο του μνημονίου

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.