Συγκέντρωση-Ομιλία του Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, στην Κοζάνη, την Πέμπτη 27 Απρίλη

19 Απριλίου 2017
13:25
Κανένα σχόλιο

Συγκέντρωση Ομιλία από τον Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα: Οι εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας και η πρόταση του ΚΚΕ για ενέργεια στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών

Η συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των «θεσμών» το μόνο σίγουρο αποτέλεσμα που θα φέρει είναι η εκτίναξη της φτώχειας του λαού, ενώ πάνω στο τραπέζι θα παραμένουν και οι άλλες απαιτήσεις του κεφαλαίου, έτσι όπως εκφράζονται από το ΔΝΤ, την ΕΕ και τον ΣΕΒ στη χώρα μας. Παράλληλα, προωθείται ένα νέο βήμα στην «απελευθέρωση»-ιδιωτικοποίηση του κλάδου της ηλεκτρικής ενέργειας με την πώληση λιγνιτικών μονάδων, ορυχείων και υδροηλεκτρικών σταθμών.

Από τις ίδιες τις εξελίξεις μπροστά στο λαό ανοίγονται δύο δρόμοι
Ο σημερινός, καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης που υπηρετεί τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, την ανταγωνιστικότητα, την Ε.Ε και τις οδηγίες της, με αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας, της ενεργειακής φτώχιας για τα εργατικά-λαϊκά νοικοκυριά, την επιδείνωση των όρων εργασίας των εργαζομένων (μισθοί, μέτρα υγείας και ασφάλειας κ.α), την καταστροφή του περιβάλλοντος, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Και εκείνος που προτείνει το ΚΚΕ, της οργανωμένης αντίστασης και αντεπίθεσης, προκειμένου να μπουν εμπόδια στα χειρότερα που έρχονται και να ανοίξει ο δρόμος για πραγματικές αλλαγές προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων.
Μπορούμε να επιλέξουμε και να βαδίσουμε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που υπηρετεί τα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα, που εξασφαλίζει φθηνή ενέργεια για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, που ελαχιστοποιεί την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας, που παρέχει εργασιακή ασφάλεια στους εργαζόμενους του κλάδου, προστασία του περιβάλλοντος.
Αυτός ο δρόμος μπορεί και πρέπει να είναι αποτέλεσμα της οργανωμένης πάλης του λαού. Προϋποθέτει την κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και την εργατική τάξη στο τιμόνι της εξουσίας. Οργανώνει την παραγωγή με κεντρικό, πανεθνικό, επιστημονικό σχεδιασμό και με κριτήριο της κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Στα πλαίσια αυτά, η ενέργεια δεν είναι εμπόρευμα, αλλά κοινωνικό αγαθό. Συγκροτείται ένας ενιαίος κρατικός φορέας ενέργειας μέσα στον οποίο θα λειτουργεί η ΔΕΗ με όλες τις δραστηριότητές της, παραγωγή, μεταφορά, διανομή που θα αποτελούν λαϊκή περιουσία.

Πεζόδρομος Κοζάνης

Πέμπτη 27 Απρίλη, 7:30μμ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.