Βασίλης Κωνσταντόπουλος: “Γι’ ακόμη φορά ο δήμαρχος ψεύδεται και λασπολογεί σε βάρος της αντιπολίτευσης, στην στρατηγική του επιλογή να δημιουργήσει εικονικούς εχθρούς”

13 Φεβρουαρίου 2021
14:39
Για ακόμη φορά ο δήμαρχος ψεύδεται και λασπολογεί σε βάρος της αντιπολίτευσης, στην στρατηγική του επιλογή να δημιουργήσει εικονικούς εχθρούς.
Αναφέρει ο δήμαρχος σε ανάρτησή του στο facebook
«Σύσσωμη η αντιπολίτευση στην συνεδρίαση του προϋπολογισμού έκοψε όλα τα κονδύλια που προβλέπονταν για την ομάδα του Γιάννη του Μπασιά ποσό κοντά στις 27.500 ευρώ.»
Να ξεκαθαρίσουμε κατ’ αρχήν ότι εμείς τιμούμε τον κ. Μπασιά αλλά και κάθε επιστήμονα που προσφέρει υπηρεσίες στον δήμο μας.
Για τα όσα αναφέρει ο δήμαρχος όμως η αλήθεια είναι:
Η αντιπολίτευση δεν έκοψε τα κονδύλια για τον κ. Μπασιά. Είναι μεγάλο το ψέμα του δημάρχου.
Η αντιπολίτευση έκοψε το εικονικό έσοδο που είχε προβλέψει ο δήμαρχος από τον δήμο Βελβενδού, στο σκέλος των εσόδων.
Έσοδο που ο δήμαρχος θα χρησιμοποιούσε, όπως τον κατήγγειλε ο πρώην αντιδήμαρχός του και τώρα ανεξάρτητος σύμβουλος, για να δώσει απ’ ευθείας αναθέσεις δημιουργώντας νέους κωδικούς εξόδων. Αναθέσεις για τις οποίες έχουμε σφοδρή αντίρρηση.
Τις δαπάνες για το γραφείο του κ. Μπασιά, στις οποίες αναφέρεται ο δήμαρχος, τις ενέταξε στο εικονικό αυτό έσοδο, την τελευταία στιγμή, λίγο πριν ψηφιστεί ο προϋπολογισμός.
Τέτοιος σεβασμός στο πρόσωπο του κ. Μπασιά από τον δήμαρχο.
Αν πραγματικά ο δήμαρχος ήθελε να εντάξει στον προϋπολογισμό του 2021 τις δαπάνες αυτές, μπορούσε έγκαιρα να τις αποδεσμεύσει από το εικονικό έσοδο από τον δήμο Βελβενδού, και να τις εντάξει στον προϋπολογισμό χωρίς κανένα πρόβλημα (άλλωστε το αποθεματικό του δήμου είναι τεράστιο).
Η παράταξή μας δεν καταψήφισε τις δαπάνες για τον κ. Μπασιά, αλλά το εικονικό έσοδο από τον δήμο Βελβενδού. Και αυτό παρέσυρε όλες τις δαπάνες που ήταν ενταγμένες στο εικονικό αυτό έσοδο.
Ο δήμαρχος λασπολογεί, αυτό είναι πασιφανές.
Αν κόπτεται για τις δαπάνες αυτές, μπορεί τις εντάξει στην πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2021.
Εμείς δημόσια δεσμευόμαστε ότι θα στηρίξουμε τέτοιες δαπάνες, οι οποίες θα προορίζονται να στηρίξουν την εκπόνηση μελετών για έργα του δήμου.
Γιατί ως τώρα ο δήμαρχος σε χίλιους τόνους μας έλεγε ότι τα λεφτά για τις μελέτες είναι πεταμένα λεφτά.

11 σχόλια

  • Τι θα πει “προϋπολογισμός για την ομάδα Γιάννη Μπασιά”; Ο Δήμος προσέλαβε ειδικό σύμβουλο, που θα συνεργάζεται με το προσωπικό του Δήμου κι όχι με “ομάδα”. Αν ο Δήμος θέλει και ομάδα, πρέπει να την προκηρύξει κι αυτή. O κύριος Μπασιάς έχει αμοιβή σαν ειδικός σύμβουλος όποτε γιατί χρειάζεται να πληρωθεί μελέτη; Εάν πάλι είναι να αναθέσει την μελέτη σε άλλον μελετητή τι δουλειά έχει ο κ. Μπασιάς και τον αναφέρει;
    Άρα. Εάν την μελέτη την κάνει ο ειδικός σύμβουλος δεν χρειάζεται έξτρα αμοιβή. Εάν την κάνει άλλος στον οποίο θα κάνει ανάθεση δεν υπάρχει κάποιος λόγος να αναφέρεσαι στον κ. Μπασιά.

  • Ρωτώ, τα χρήματα που λέγεται ότι χρωστά ο Δήμος Βελβεντού είναι αλήθεια ή ψέματα.
    Αν είναι αλήθεια, τότε κακώς δεν τα βάλατε στον προϋπολογισμό, θυμάσαι τους δικούς σου προϋπολογισμούς που έλεγες ότι θα εισπράξεις από τα νερά; αυτά που ποτέ δεν εισέπρατες;

    • Β. Κωνσταντόπουλος

      Πρώτον τα χρήματα που χρωστά ο Βελβενδός είναι περίπου 150-200 χιλ. ευρώ και όχι 600 χιλ. που προβλέπει ο δήμαρχος. Αυτό το επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Βελβενδού Στεργίου.
      Δεύτερον για να εγγράψεις ένα έσοδο πρέπει να υπάρχει απόφαση είτε συλλογικού οργάνου είτε διοικητικού φορέα (π.χ υπουργείο), για να είναι σίγουρο το έσοδο.
      Άρα για να εγγραφεί το έσοδο από τον Βελβενδό πρέπει πρώτα να υπάρξει απόφαση δημοτικού συμβουλίου και υπογραφή σύμβασης μεταξύ των δύο δήμων, πράγμα που ως τώρα δεν έχει γίνει.
      Όταν γίνουν αυτά είπαμε στον δήμαρχο να το φέρει στο δημοτικό συμβούλιο και να ψηφίσουμε όποιο ποσό προκύψει με αναμόρφωση του προϋπολογισμού.
      Στην λειτουργία του δήμου υπάρχουν κανόνες και δεν κάνει ο καθένας ότι θέλει.

    • Αγαπητέ για να εγγράψεις ένα έσοδο στον προϋπολογισμό πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες αποφάσεις. Στην προκειμένη περίπτωση έπρεπε να συμφωνηθεί το ποσό ακολούθως να υπάρχει απόφαση του δ.σ και στην συνέχεια να εγγραφεί το ποσό.
      Τίποτα από αυτά δεν υπήρχε.

  • Όταν έχεις ένα έργο που κοστίζει πχ 200.000 και καταλαμβάνει τέσσερις χρονιές τότε στον προϋπολογισμό κάθε χρονιάς βάζεις από 50.000. το ίδιο αφορά και τα λεφτά που σας χρωστά εάν σας χρωστά ο Βελβεντός. Ο δήμαρχος Βελβεντού έκανε παρέμβαση στο συμβούλιο και ουσιαστικά άδειασε τον Ελευθερίου. Όποτε;

    • Σύσσωμη η αντιπολίτευση έκοψε όλα τα κονδύλια του προϋπολογισμού εκτος απο ένα. Αυτό της εναλλακτικής πρότασης.
      Επομένως,δεν θέλετε να γίνονται έργα στο δήμο.
      Το πολιτικό σας παιχνίδι όμως φερει στασιμότητα στο δήμο και εσείς υποστηρίζετε την ανάπτυξη και την εξέλιξη.
      Συνεργαστείτε να πάει μπροστά επιτέλους ο τόπος μας.
      Δεν σας τιμάει να καταψηφιζετε κάθε πρόταση.
      Αρα το συμπέρασμα εάν ήσασταν δημοτική αρχή δεν θα προχωρουσατε σε κανένα εργο;

  • Γυρίστε πίσω στην συμφωνία της διάσπασης και θα δείτε τι χρωστάει ο Δήμος Βελβεντού.
    Ας έρθουμε στο θέμα μας, ρωτώ αφού αυτά μαζί με πόσα για την βελτίωση των αγροτικών δρόμων των χωριών τα αφαιρέσατε, δεν έπρεπε να βρείτε κάποιο άλλο κωδικό;
    Αφού δεν τα βρήκατε για να συμπληρωθούν, μια χαρά τα λέει ο Δήμαρχος

    • Υπάρχει ήδη κωδικός για την αγροτική και δασική οδοποιία με σημαντικά ποσά όπως και πέρυσι.
      Και δυστυχώς πέρυσι δεν δαπανήθηκαν τα ποσά αυτά με ευθύνη του δημάρχου γιατί τα ποσά αυτά ήταν πρόβλεψη και πρόταση της αντιπολίτευσης.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.