Δημοτική Σύμβουλος αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. Βοΐου, Χρυσούλα Μαρκούση: “Το ΒΙΟΠΑ σχεδιάστηκε, κατασκευάστηκε και λειτούργησε με στόχο την ανάπτυξη του κλάδου της γούνας – Κύριοι” της Δημοτικής Αρχής είναι δυνατόν με αοριστίες να καλείτε το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει αλλαγή χρήσης σε ένα σύμβολο του εξαγωγικού εμπορίου;

15 Φεβρουαρίου 2021
07:27

Επειδή πολλά ακούστηκαν στην κοινωνία του Βοΐου για την επένδυση που σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή άλλα η «κακιά» αντιπολίτευση δεν θέλει να γίνει η επένδυση και υπονομεύει τον Δήμαρχο στο «επενδυτικό του όραμα» παραθέτω τα παρακάτω:
18ο θέμα Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου: Υποβολή αιτήματος στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας με την αλλαγή χρήση δημοτικού οικοπέδου.
Κατά την συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε καταρχήν ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από ξένους επιχειρηματίες να επενδύσουν στο Βόιο με γενικολογίες και αοριστίες. Στην συνέχεια μας ανέφερε ότι υπάρχει μια πρόταση από κύπριο επιχειρηματία που ενδιαφέρεται να κάνει κέντρο αποκατάστασης στον Τομέα της Υγείας (:::) και κάλεσε από το Δημοτικό Συμβούλιο να ψηφίσει την υποβολή αιτήματος στο Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για την αλλαγή χρήσης δημοτικού οικοπέδου, δηλαδή το Βιοτεχνικό Πάρκο (ΒΙΟΠΑ). Χωρίς καμία εισήγηση, χωρίς τίποτα συγκεκριμένο για την επένδυση, τι θα αφορά, τι θα είναι αυτό το κέντρο αποκατάστασης και εκμεταλλευόμενος την ανεργία που μαστίζει την περιοχή μας ότι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει πάνω σε ποια συγκεκριμένη πρόταση;;; τι να αποφασίσει ;;;; , στα ΤΥΦΛΑ! Το θέμα το απέσυρε ο Δήμαρχος ακολουθώντας την «κιτρινιστική» πολιτική ότι η αντιπολίτευση πάει κόντρα σε μια μεγάλη επένδυση που δεν την λένε ίσως να μην την «ματιάσουμε», χρησιμοποιώντας την αγωνία των ανεργων συμπατριωτών μας για μια θέση εργασίας.
Το ΒΙΟΠΑ σχεδιάστηκε, κατασκευάστηκε και λειτούργησε με στόχο την ανάπτυξη του κλάδου της γούνας , ενός εξαγωγικού κλάδου που τόσα προσέφερε στην εθνική οικονομία και στην τοπική ανάπτυξη. Αποτέλεσε για χρόνια ένα σύμβολο του κλάδου αν και δεν αξιοποιήθηκε όσο θα έπρεπε. Βέβαια ο κλάδος της γούνας τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει την μεγαλύτερη κρίση όλων των εποχών με αποτέλεσμα οι κάτοικοι μας να προσανατολίζονται σε άλλες δραστηριότητες. Κυριοι της Δημοτικής Αρχής είναι δυνατόν με αοριστίες να καλείτε το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει αλλαγή χρήσης σε ένα σύμβολο του εξαγωγικού εμπορίου;;; Χωρίς συζήτηση με τους τοπικούς παραγωγικούς φορείς;;; Βγείτε κύριοι και πείτε ότι η γουνα τελείωσε και αλλάζουμε την παραγωγική δομή της περιοχής. Μπορείτε να το πείτε;;;;
Καλοδεχούμενες όποιες δράσεις δημιουργούν θέσεις εργασίας, όμως με τεκμηρίωση και να έχουμε ένα σχέδιο να δούμε γιατί πρόκειται, να ενημερωθεί η κοινωνία και ‘γώ μαζί σας, όλοι η κοινωνία μαζί σας, αλλά να μας ενημερώσετε με έγγραφα , όχι με λόγια.
Κύριοι της Δημοτικής Αρχής ασχοληθείτε με τα σοβαρά προβλήματα της περιοχής, ελάτε να συζητήσουμε όλοι μαζί για το τι θέλουμε, μπορούμε να κάνουμε για το πολύπαθο βόιο.
Το ΒΙΟΠΑ βρίσκεται σε νευραλγικό σημείο, κοντά στους κάθετους και οριζόντιους αυτοκινητόδρομους που ενώνουν την ΕΥΡΏΠΗ κι όχι μόνο, ώστε να γίνει κέντρο επιχειρηματικότητας για όλη την περιοχή μας.
Ελάτε να βάλουμε μπρος και να διεκδικήσουμε ένα έργο που έπρεπε να είχε προχωρήσει από την κατασκευη της Εγνατίας Οδού, τον ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΟΜΒΟ ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΑ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ. Πρέπει να καταλάβουμε την σημαντικότητα της νευραλγικής θέσης στην οποία βρισκόμαστε.
ΟΡΑΜΑ θέλει και ΔΟΥΛΕΙΑ… ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.