Στο πλευρό του Πανεπιστημίου η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας – Η ψήφιση, κατά πλειοψηφία, στην χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

18 Φεβρουαρίου 2021
08:24

Την υιοθέτηση των προτάσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ψήφισε κατά πλειοψηφία, στη σημερινή του (Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021) συνεδρίαση το περιφερειακό συμβούλιο, μετά και ψήφιση του Νομοσχεδίου από τη Βουλή για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια.

Συγκεκριμένα ο πρύτανης του Πανεπιστήμιου, Θεόδωρος Θεοδουλίδης, ενημερώνοντας το περιφερειακό συμβούλιο, αφού ζήτησε τη στήριξη απ’ όλους τους φορείς της περιοχής, επισήμανε, ότι υπάρχει δέσμευση από την πλευρά την Κυβέρνησης για τη στήριξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με συγκεκριμένες δράσεις, όπως η μείωση εισακτέων στα κεντρικά Ιδρύματα, η ενίσχυση των μελών της ΔΕΠ και η αποτροπή δημιουργίας ανταγωνιστικών τμημάτων σε άλλα Ιδρύματα, ενώ ανέφερε ότι το Υπουργείο βλέπει θετικά τη δημιουργία φοιτητικών εστιών και ενός ενισχυμένου στεγαστικού επιδόματος.

Παράλληλα όμως ανέφερε ότι ένα ψήφισμα του περιφερειακού συμβουλίου θα ενισχύσει τις διεκδικήσεις του Πανεπιστημίου, γιατί όπως «υπάρχει ανησυχία του για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα», που έχει σχέση όπως με την αναδιάρθρωση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το ενδεχόμενο να μην είναι στο μηχανογραφικό για το 2021-2022 κάποια τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Σε ότι αφορά τους στόχους που έχει θέσει η πρυτανική αρχή για την επόμενη περίοδο ο κ. Θεοδουλίδης, είναι εκτός των άλλων να δημιουργηθεί ένα πλήρως ψηφιοποιημένο Πανεπιστήμιο, με μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα και φιλικό προς τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Επίσης τόνισε ότι από τον Αύγουστο σταδιακά θα παραδοθεί η νέα Πανεπιστημιούπολη στη ΖΕΠ και θα ξεκινήσει άμεσα η μετακόμιση των εργαστηρίων, ενώ μόλις ολοκληρωθεί και ο σχετικός διεθνής διαγωνισμός για τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό, τα μαθήματα αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη του έτους.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

7 σχόλια

  • Στα λόγια υποστηρίζει, στην πράξη δεν κάνει απολύτως τίποτα, την κρίσιμη ώρα ακούει την Αθήνα και υλοποιεί αποφάσεις του κέντρου. ΚΡΙΜΑ!!!

    • Ακριβώς αυτό….στα λόγια είναι ικανότατοι… στις πράξεις και ιδίως όταν αυτές έρχονται σε σύγκρουση με την “ομάδα” που ανήκουν….. άστα

  • Είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

    Δυστυχώς διαπίστωσα ότι ο νυν Περιφερειάρχης λειτουργεί πολιτικά πρωτίστως με σκοπό να μην βλάψει την Κυβέρνηση.

    Ενώ διατυπώθηκε η πρόνοια όλων των παρατάξεων και του Πρύτανη να υπάρξει μια Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου μη κατάργησης σχολών του ιδρύματος, ο Περιφερειάρχης άρχισε να λέει ότι τα πτυχία δεν είναι αρκετά για να διαμορφωθεί μια συγκροτημένη προσωπικότητα των νέων ανθρώπων…

  • Δυστυχώς τους φωνάζουν ότι κλείνουν 3 τμήματα και οι 4 βουλευτές μαζί με περιφερειάρχη δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν τίποτε. Αυτό είναι μόνο η αρχή γιατί τον Σεπτέμβριο με την βάση εισαγωγής θα μπουν σε αναστολή και άλλα τμήματα .
    Καληνύχτα Κοζάνη , καληνύχτα δυτική Μακεδονία , δυστυχώς στην χειρότερη χρονική συγκυρία έχουμε τους χειρότερους εκπροσώπους. Η υπουργός ούτε καν δέχτηκε να τους συναντήσει και ακόμη περιμένουν ΥΑ για να δουν μήπως και προκύψει κατι θετικό από το νομοσχέδιο. Η κατηφόρα δεν έχει τελειωμό .

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.