Ψηφίσματα Σ.Υπ.ΟΤΑ Ν.Κοζάνης κατά της λειτουργίας διοδίων στο Βόιο και δημιουργίας πλωτού φωτοβολταϊκού στη λίμνη Πολυφύτου και ΧΥΤΑ Αμιάντου στο χώρο των πρώην ΜΑΒΕ

18 Φεβρουαρίου 2021
10:35
Κανένα σχόλιο

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΙΟΥ

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Ο.Τ.Α. Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ  
                                                            Κοζάνη 17-02-2021

Δ/νση : Ζαφειράκη    6                                         

Ταχ.Κώδικας:   501 00 ΚΟΖΑΝΗ

Τηλέφωνο – FAX:  2461037179

e-mail: [email protected]

  www.edkozanis.blogspot.gr

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δ.Σ. του Σ.ΥΠ.Ο.Τ.Α. Ν. Κοζάνης με την απόφαση 1/2021 εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στην τοποθέτηση και λειτουργία διοδίων στην ΠΕ Κοζάνης στην περιοχή του Δήμου Βοίου.

Ήδη λειτουργούν διόδια στον Πολύμυλο Κοζάνης ενώ έχουν χωροθετηθεί να λειτουργήσουν και νέα διόδια στην περιοχή του ποταμού Βενέτικου.

Ταυτόχρονα ο «νέος σταθμός» κόβει τον δήμο Βοίου στην μέση, έναν δήμο ιδιαίτερα μεγάλο σε έκταση.

Σε μια Περιφέρεια που βιώνει πρωτοφανείς συνθήκες οικονομικού στραγγαλισμού μέσω της διαδικασίας της βίαιης απολιγνιτοποίησης, του οικονομικού μαρασμού μέσω της πανδημίας, η λειτουργία μετωπικών και πλευρικών διοδίων αποτελεί απλά μια κίνηση στυγνή, κυνική, απαξιωτική για τους κατοίκους της περιοχής.

Σε κάθε περίπτωση οι συμβάσεις των εργολάβων που εκμεταλλεύονται τα διόδια είναι καταχρηστικές εις βάρος του Δημοσίου, κάτι που έχει καταγγελθεί από πλήθος επιστημονικών, πολιτικών και κοινωνικών φορέων.

Θεωρούμε ότι έστω και τώρα τα διόδια πρέπει απλά να καταργηθούν

Σαν Σύλλογος θα σταθούμε δίπλα στην τοπική κοινωνία σε κάθε δράση που θα αποφασίσει για την κατάργηση των μετωπικών και πλευρικών διοδίων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο Υπαλλήλων Ο.Τ.Α. Ν. Κοζάνης


Σ.Υπ.ΟΤΑ Ν. Κοζάνης: Ψήφισμα ενάντια στην κατασκευή πλωτού φωτοβολταικού στην λίμνη Πολυφύτου και ΧΥΤΑ Αμιάντου στον χώρο των πρώην ΜΑΒΕ

 Δ/νση : Ζαφειράκη    6                                         

Ταχ.Κώδικας:   501 32 ΚΟΖΑΝΗ

Τηλέφωνο – FAX:  2461037179

e-mail: [email protected]

www.edkozanis.blogspot.gr

                                                                               18.02.2021

                                                             ΨΗΦΙΣΜΑ

Με την απόφαση 2/2021 το ΔΣ του Σ.Υπ.ΟΤΑ Ν.Κοζάνης τάσσεται ξεκάθαρα ενάντια στην λειτουργία πλωτού φωτοβολταϊκού σταθμού στην λίμνη Πολυφύτου.

Το ζωτικό θέμα της αξιοποίησης της παραλίμνιας περιοχής της λίμνης Πολυφύτου είναι καθοριστικό για την ανάπτυξη της περιοχής. Ο αναπτυξιακός σχεδιασμός όμως της πολιτείας μέσω της δημιουργίας πλωτού φωτοβολταϊκού ακυρώνει την προοπτική αξιοποίησης και εκμετάλλευσης της λίμνης και τερματίζει κάθε δυνατότητα της περιοχής να αναπτυχθεί μέσω  ήπιων τουριστικών δραστηριοτήτων και ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα.

 Με την ίδια απόφαση το ΔΣ τάσσεται ξεκάθαρα ενάντια σε κάθε προσπάθεια χωροθέτησης ΧΥΤΑ Αμιάντου στην περιοχή των πρώην ΜΑΒΕ στο Ζιδάνι Καμβουνίων.

 Μία ρυπογόνος και τοξική βιομηχανία έκλεισε εδώ και χρόνια, η περιοχή της βρίσκεται σε τελικό στάδιο αποκατάστασης και ενώ έχουν δαπανηθεί δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για αυτό το σκοπό κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν ΧΥΤΑ αμιάντου όλης της χώρας! Αποτελεί παραλογισμό κάθε προσπάθεια να γίνει χώρος απόθεσης τοξικών αποβλήτων δίπλα στο μεγαλύτερο ποτάμι της χώρας, δίπλα σε σεισμικό ρήγμα, σε περιοχή που αναπτύσσονται δραστηριότητες του πρωτογενούς τομέα, ορεινή και δύσβατη.

 Τα όνειρα μας για τον τόπο μας και τον τόπο που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας δεν έχουν χώρο για ΧΥΤΑΜ.

Πιστεύουμε ότι οι επιλογές για αειφόρο ανάπτυξη στον πρωτογενή τομέα και η ήπια τουριστική ανάπτυξη, η απόδοσης εδαφών στους κατοίκους και την τοπική κοινωνία, η ανάπτυξη υποδομών παιδείας και υγείας είναι το κλειδί για να μείνει ο κόσμος στην περιοχή, να εγκατασταθούν οικογένειες για να αναπτύξουν οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα σε βάθος χρόνου.

Είναι προφανές ότι ο Σ.Υπ.ΟΤΑ θα συνταχθεί με κάθε απόφαση των πολιτών για την αποτροπή δημιουργίας πλωτού φωτοβολταϊκού στη λίμνη Πολυφύτου και ΧΥΤΑ Αμιάντου στο χώρο των πρώην ΜΑΒΕ.

Το Δ.Σ. του Σ.Υπ.ΟΤΑ Ν. Κοζάνης

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.