Δασταμάνης: «Η ΠΕΔ επεξεργάζεται το δικό της Εδαφικό Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης γιατί το υπάρχον είναι μία “έκθεση ιδεών” όπως το Master Plan»

24 Φεβρουαρίου 2021
13:57

 

«Θεωρούμε ότι το προτεινόμενο Εδαφικό Σχέδιο της απολιγνιτοποίησης δεν αποτελεί την επαρκή απάντηση ούτε στην πρόκληση για δίκαιη μετάβαση, ούτε στην πρόκληση για ομαλή μετάβαση γιατί είναι και αυτό μία “έκθεση ιδεών” όπως το Master Plan». Αυτό υπογράμμισε ο Δήμαρχος Γρεβενών και Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας κ.Γιώργος Δασταμάνης στη Συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021 και είχε ως θέμα το Εδαφικό Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης του οποίου η διαβούλευση ολοκληρώνεται στις 19 Μαρτίου του τρέχοντος έτους.

«Ως ΠΕΔ είμαστε κάθετα αντίθετοι στην κεντρική φιλοσοφία του παρουσιαζόμενου Εδαφικού Σχεδίου αφού από το αρχικό στάδιο του σχεδιασμού του μέχρι και σήμερα σε αυτό της υλοποίησης, διακρίνεται από έναν έντονο συγκεντρωτισμό διότι ο Α’ Βαθμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν συμμετέχει πουθενά και ο ρόλος μας περιορίζεται μόνο σε αυτόν της διαβούλευσης», είπε επίσης ο κ.Δασταμάνης, τονίζοντας εν συνεχεία τα εξής: «Επιπλέον, το υπάρχον Σχέδιο έχει πολλά κενά και ελλείψεις και έχουμε ήδη ζητήσει από το αρμόδιο Υπουργείο μία χρονική παράταση δύο μηνών στη διαδικασία της διαβούλευσης καθώς με ομόφωνη απόφαση της ΠΕΔ ήρθαμε σε επαφή με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το ΕΚΕΤΑ προκειμένου να επεξεργαστούμε ένα δικό μας και πλήρες Εδαφικό Σχέδιο». 

 

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γρεβενών, περισσότερες λεπτομέρειες θα γνωστοποιηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα όταν Πανεπιστήμιο και ΕΚΕΤΑ παρουσιάσουν την οριστική και ολοκληρωμένη πρόταση που θα καταθέσουν στην ΠΕΔ οι δύο αυτοί επιστημονικοί φορείς που είναι «και οι πλέον ειδικοί επί του θέματος» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας.

 

 

Γραφείο Τύπου

 Δημάρχου Γρεβενών

 

3 σχόλια

  • Γιατί δεν αντιλαμβάνεται ο Δήμαρχος Γρεβενών ότι τον έχουν ξεπεράσει οι εξελίξεις;

    Δεν τον περιμένει κανείς. Είχε πάρα πολύ χρόνο για να δράσει η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας ώστε να εκφραστεί για το ΣΔΑΜ, τα εδαφικά σχέδια και το Περιφερειακό Χωροταξικό Σχέδιο.

    Το υπουργείο δεν περιμένει. Η Κυβέρνηση δεν περιμένει. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν περιμένει

  • Μέσα σε αυτό το σχέδιο
    Θα είναι και η δημιουργία χυτά αμιάντου στα μαβε
    Όπως προτείνατε πέρσι τον βλεβαρη
    Μετά από πρόταση του Ελευθερίου
    Ο οποίος δεν είχε καμία εξουσιοδότηση από το δημοτικό συμβούλιο να το προτείνει;
    Από ποιος θα πάρετε εισηγήσεις;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.