Δεκάδες πιστοί «κατηφόρισαν» απόψε το απόγευμα στο εξωκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής στην Κοζάνη, κατά τους Κοζανίτες Παναγιά, όπου τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός μετ’ αρτοκλασία. Αύριο Παρασκευή, ανήμερα της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής στις 7:00 π.μ. θα  τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου.

Το πανέμορφο προαύλιο του εξωκλησιού και φυσικά το δέος που αισθάνεται κανείς εισερχόμενος στο ιστορικό αυτό εξωκλήσι είναι κάτι που συμβάλει στην ήδη κατανυκτική ατμόσφαιρα  του χώρου.

Δεκάδες κόσμου για ακόμη μια χρονιά κατέκλυσαν το πανέμορφο ξωκλήσι αυτό και προσκύνησαν τη Χάρη της Μητέρας όλων, της Παναγιάς μας.

Είναι η τρίτη παλαιότερη εκκλησία της Κοζάνης μετά τον Άγιο Δημήτριο και τους Αγίους Αναργύρους και μάλιστα είναι παλαιότερη του 18ου αιώνα.

Στο χώρο που χτίστηκε το πρώτο κτίσμα βρέθηκε μικρή παράσταση της τιμώμενης και ανάβλυζε Αγίασμα, πηγή η οποία βρίσκεται μέχρι και σήμερα μέσα στο χώρο της εκκλησίας, εκεί όπου οι πιστοί γονατίζουν κάτω από την εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής για να γεμίσουν τα μπουκαλάκια τους και να ευλογηθούν με τον αγιασμό.