kozan.gr: Ν. Λυσσαρίδης: “Πρωτοφανής, οργανωμένη κι ανήθικη επίθεση, εναντίον μου, τις τελευταίες ημέρες – Δεν επιτρέπω σε κανέναν να αμφισβητεί την ηθική μου” – Σε υψηλούς τόνους και με επιχειρηματολογία νομικής φύσεως η απάντησή του προς την Γ. Ζεμπιλιάδου περί των ζητημάτων νομιμότητας που έθεσε για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον COVID19 – Οι απαντήσεις του περί του τι θεωρεί ηθικό και τι ανήθικο (Βίντεο 12′ ΟΛΗ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ)

25 Φεβρουαρίου 2021
20:58

 

“Πρωτοφανής, οργανωμένη κι ανήθικη επίθεση, εναντίον μου, τις τελευταίες ημέρες- Δεν επιτρέπω σε κανέναν να αμφισβητεί την ηθική μου”, ανέφερε κατά την τοποθέτησή του στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δ. Μακεδονίας ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Λυσσαρίδης.  Σε υψηλούς τόνους και με επιχειρηματολογία νομικής φύσεως η απάντησή του προς την Γ. Ζεμπιλιάδου περί των ζητημάτων νομιμότητας που έθεσε για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον COVID19. Οι απαντήσεις του περί του τι θεωρεί αυτός ηθικό και τι ανήθικο. Δείτε όλη την τοποθέτηση:

66 σχόλια

  • Άργησες λίγο να απαντήσεις … άργησες 1 ολόκληρο χρόνο να βγάλεις το ΕΣΠΑ για μικρές επιχειρήσεις με αδιανόητους όρους και πολύ λίγα χρήματα μόνο 5,5 εκ € Απλά πρέπει να απομακρυνθείς από την θέση σου! Δεν έχει ίχνος κακιάς το σχόλιο μου και είναι συμβουλευτικό

    • Θα μπορουσαν να εχουν ως ανωτατο οριο τα 10.000 € οπως εκαναν κι αλλες Περιφερειες και να επωφεληθουν ολοι οσοι δηλωσαν. Απλα μαθηματικα ειναι. Αυτο που εχουν μπερδεψει ειναι το ηθικο με το νομιμο. Κανεις δεν ειπε οτι δικαιουνταν να τα παρουν οσοι τα πηραν. Αλλα οταν φτιαχνεις το προγραμμα με τη λογικη να παρουν λιγοι πολλα και οχι πολλοι λιγα που τα εχουν αναγκη αυτα γινονται. Ντροπη. Και εδω δε προκειται για αγνοια αλλα για συνειδητη επιλογη.

  • Νίκο είμαστε δίπλα σου!! Έχεις κάνει πολλά που ποτέ δεν βγήκες να διαφημίσεις.. Πήγαν να σε καθαρίσουν κυριολεκτικά και μεταφορικά.. Ντροπή τους

  • Ο κ. Σκοτίδας από το ΚΕΠΑ ΑΝΕΜ στις 18.51 μίλησε στο περιφερειακό συμβούλιο διαδικτυακά και εξήγησε πως το όριο των 40.000 ανά επιχείρηση ήταν καθαρά επιλογή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας! Και όχι φυσικά του Υπουργείου ή της Ε.Ε. Παραδέχτηκε δηλαδή αυτό που τόσο καιρό φωνάζουν όλοι ότι έπρεπε να μειωθεί το ταβάνι για να επωφεληθούν όλες οι επιχειρήσεις, όπως έγινε στην Περιφέρεια Ηπείρου!

  • Τι μας είπες λισσαριδη; Αυτά που ο δικηγόρος σου σου έγραψες και τα διάβασες μέσα από μια κόλλα χαρτί η την οθόνη του υπολογιστή σου. Ούτε αμερικανακια είμαστε ούτε αφελείς . Παίρνεις τα νομικά μέτρα μετά από το πολιτικό ατόπημα σουΕάν αισθάνεστε θιγμένος τολμήστε και μη πάρετε τα χρήματα αυτά εσείς και όλοι οι αντιπεριφερειαρχες .πεινάνε οι οικογένειες μας!!

  • Όποιος θέλει ας μπει να δει το συμβούλιο.. Όλη η προπαγάνδα της Ζεμπιλιαδου κατέρρευσε… Όλα τα άλλα είναι ιστορίες για αγρίους

    • Είσαι σίγουρος οτι κατάλαβες τι είδες; Μια χαρά αποδείχτηκαν όλα . Και μπορούσαν να μειώσουν το όριο και να βάλουν και άλλα λεφτά χωρίς πρόβλημα

    • Ρε μας δουλεύετε και από πάνω; τι κατέρευσε; Το όριο μπορούσε να κατέβει το έκαναν και άλλες Περιφέρειες και τα κριτήρια μπορούσαν να αλλάξουν να έχουν 15 αντί για 25 εργαζόμενους. Δεν απάντησαν γιατί δεν το έκαναν. Μιλάνε και από πάνω Μπράβο στη Ζεμπιλιάδου. Κάθε φορά που πήγαινε να μιλήσει πεφταν πάνω της δυο τρεισ για να μην ακούμε τι λέει. Κασαπίδη μην κρύβεσαι πίσω από τους υπηρεσιακούς. Αλλιώς δεν θα χρειαζόμασταν Περιφερειάρχη θα βάζαμε Διευθυντή στη θέση σου

  • Το πρόγραμμα κατατέθηκε στην Ευρωπαικη Ένωση το καλοκαιρι. Αυτοι που το επεξεργαζοταν στην Περιφέρεια το γνωριζαν απο πριν. Οποιος γνωριζε και ηθελε να μειώσει τζιρους το Β τριμηνο μετακινουσε τα τιμολογια στο τρίτο. Αυτό θα το απαντήσει κανείς?

  • Ποια ζεμπιλιαδου βρε. Εχεις βγει στην κοινωνια να δεις τι γινεται. κρυβεστε πισω απο το δαχτυλο σας. βγειτε στον κοσμο και ρωτηστε. η γερωγια ο καρυπιδης και ο κατανας σας εφταιξε. βγειτε στην κοινωνια και ρωτηστε τον κοσμο

  • Δεν αμφισβητεί κανένας την ηθική σου Νίκο. Την ευαισθησία σου αμφισβητούμε διότι είμαστε σε μια περίοδο δύσκολη για τους επαγγελματίες και θα περιμέναμε να βάλεις μπροστά το φιλότιμο αντί για τη νομιμότητα και την ηθική. Ή να βάλει μπροστά το φιλότιμο για σας ο περιφερειάρχης. Ο νοών νοείτω.

  • κύριε δεν έχετε εκλεγεί για τον εαυτό σας για την κοινωνία
    Απορώ τι θα λέτε στην ταλαιπωρημένη κοινωνία εστίαση λιανικό εμπόριο και άλλες επιχειρήσεις
    Η κυρία Ζεμπιλιάδου αξία συγχαρητηρίων ο ρόλος της είναι να αναδείξει τα κακώς κείμενα
    Και να έχει συγκροτημένες προτάσεις
    Μάλλον σας ενοχλεί
    Αξία συγχαρητηρίων

  • ΓΝΏΡΙΖΕΣ τους όρους ενός προγράμματος ΕΞΙ μήνες πριν υποβάλλεις αίτηση σε αυτό;;; Απο τον Απρίλιο γνώριζες εσύ και ο κύκλος σας τους όρους του προγράμματος;;;;

  • Μία από τις σοφές Ελληνικές ρήσεις λέει:
    “Από δημόσια βρύση ούτε νερό να πιεις”
    Τώρα είναι αργά γιατί οι καλές προθέσεις δεν μετράνε.Τα λόγια συνοδεύονται από ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΕΣ πράξεις.
    Κρυμμένοι πίσω από διαδικασίες και νομότυπες ακολουθίες γεγονότων.
    Η ουσία αποκαλύπτεται από ακόμη μία σοφή λαϊκή ρηση:
    “Ο χορτάτος τον νηστικό δεν τον σκέφτεται”
    Τι ,όχι;

  • Ακομα μια μικροπολιτικη της ζεμπιλιαδου κατερευσε. καταγγελτικη χωρις αποδειξεις,εφημερη ικανοποιηση που ξεγυμνωνεται στην πορεια,μπραβο στην περιφερεια που εφερε χρημα στον τοπο μας και να σας προλαβω δεν ειμαι στην λιστα των επιλεγμενων.

    • Μαλλον έχεις θεσούλα στη ΖΕΠ… Είναι μικροπολιτική ότι μείναμε έξω από το πρόγραμμα και πεθαίνουμε οικονομικά; Δεν ξερουμε πως να κρατήσουμε τα μαγαζιά μας;. Και οι κύριοι αποδείχτηκε ότι μπορούσαν να μειώσουν το ποσό για να πάρουμε όλοι. Και τα κριτήρια μπορούσαν να αλλάξουν. Η Ζεμπιλιάδου είπε αλήθειες

  • Ντροπή προς όλους αυτούς τους ανεπάγγελτους, προβοκάτορες και καταστροφολόγους να μιλούν για την ηθική του κ. Λυσσαρίδη. Εδώ και ενάμιση χρόνο είναι αυτός που στέλνει αφιλοκερδώς τα μηχανήματά του από κοινότητα σε κοινότητα προς εξυπηρέτηση των συνανθρώπων του χωρίς κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα και χωρίς κάποια προβολή. Και όλα αυτά γιατί αγαπάει τον τόπο του και σέβεται τον συνάνθρωπό του. Συγχαρητήρια κ. Λυσσαρίδη! Συνέχισε το έργο σου. Όλος ο υγιής λαός είναι μαζί σου!

  • ΜΟΝΟ 6% ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ Δ.Μ. ΕΥΝΟΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ 40 ΕΚ.!!!!! ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ; ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΤΕ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ! ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ ΟΙΚΤΡΑ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΤΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ!

  • Οι δικαιουχοι τα κονομησαν…. Οι υπολοιποι κοτουλες και κηπακο να βγουμε απο την κρίση και να έρθει η αναπτυξη!!!! Αληθεια το πιστεύετε ι αυτο;; Γεωργια εισαι γνώστης της αυτοδιοικησης,για μια φορα ακομα το απεδειξες!!!

    • Δυστυχώς το νόμιμο δεν είναι και ηθικό κύριε Λυσαριδη ,κριμα για τον περιφερειάρχη που δεν έδειξε πυγμή ,αλλά μάλλον ήταν έτοιμος να σε υπερασπιστεί ,κρίμα και πάλι κρίμα

  • Βρε μαύρο δαγκωτό λέμε στα νουδουλακια με τις λίστες της ντροπής στις ερχόμενες εκλογές τι δεν καταλαβαίνετε? Χαχαχα!

  • Προφανώς η μεγάλη φασαρία γίνεται γιατί ελάχιστοι κατάλαβαν περι τίνους πρόκειται το όλο θέμα…Σε κάθε περίπτωση το ΕΣΠΑ καλώς ή κακώς έχει κριτήρια και προϋποθέσεις. Αν περίμεναν οι επιχειρηματίες της Δ. Μακεδονίας απο μία πρόσκληση να βρούν καθολική λύση στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν (και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας) μάλλον ενημερώθηκαν λάθος απο διάφορους καλοθελητές ή μή. Το ζήτημα είναι να εξευρεθούν πόροι που να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες του επιχειρηματικού κόσμου.

    • Τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις εδώ έγιναν. Η Ευρώπη τα ενέκρινε.θα μπορούσε να είναι αλλά. Βασικό κριτήριο η πτώση τζίρου. Όλοι ξέρουν πως ο τζίρος ειδικά στις υπηρεσίες μπορεί να τροποποιηθεί ή και να μεταφερθεί σε αλλά τρίμηνα.

  • Αν βγεις μια φορα βγαινεις συνεχεια…. έτσι εξηγηται η φραση αυτη!!!
    Οι υπόλοιποι ταλαίπωροι ουτε γκαζωζα δεν θα μπορουν να κερασουν στα καφενεία!

  • Είσαι πολιτικό πρόσωπο και ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να σε κρίνει.
    Και το πρόβλημα δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλά και το μοίρασμα των 5 περίπου εκατ. ευρών , η διαφημιστική Καμπάνια στα ΜΜΕ,ο αποκλεισμός Πεσών Εμημέρωσης,η χρηματοδότηση των μεγαλύτερων ποσών από τις Περιφερειακές ενότητες σε ΜΜΕ εκτός Περιφέρεια Δυτ.Μακεδονίας κ.α
    Αρα τυχαία είναι η αντίδραση των αθρώπων , ακόμα και των ψηφοφόρων σας για να μην πω ακόμα και των Περιφ.Συμβούλων σας;
    Και μην ξεχνάς ότι την περίφημη φράση του Καίσαρα:«Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια»..

  • Η Ζεμπιλιαδου είναι η μόνη από τους “πολιτικούς” του περιφερειακού που μπορεί να διαχειριστεί τέτοια θέματα και να βοηθήσει τη Δυτική Μακεδονία αυτή τη δύσκολη εποχή. Όλοι οι άλλοι είναι για να συλλαβιζουν ακαταλαβιστικα που τους έδωσαν οι δικηγόροι τους.

  • Το νομιμο,τους κανονες υγιους ανταγωνισμου,τη συγκρουση συμφεροντων και την υποχρεωση απολυτης διαφανεις,θετουν εδω και χρονια ,οι Ευρωπαικοι θεσμοι και υπαρχουν και μηχανισμοι ελεγχου για την τηρηση αυτων των κανονων.

  • Το ηθικο δεν τοθετει η ΕΕ.Το θετει ο καθενας μονος του,συμφωνα με τον κωδικα αξιων που διαμορφωνει ο καθενας μονος του,Πολυ απλοο.

  • Νίκο μην πτοείσαι. Μόλις κέρδισες πολλούς από εμάς που ψηφίζαμε Γεωργία! Στηρίζουμε τους ελεύθερους επαγγελματίες! Φτάνει η πολιτική από την βολεμένη καρέκλα μας!

  • Δεν ξέρω γιατί χθες Περιφερειάρχης και αντιπεριφερειάρχες δεν μπορούσαν να καταλάβουν το αυτονόητο που τους είπε η Ζεμπιλιάδου. Ότι όταν έχεις θέση εξουσίας και δυνητικά μπορείς να παρέμβεις και να επηρεάσεις υπέρ σου το αποτέλεσμα τότε δεν μπορείς να συμμετέχεις. Είναι θέμα κανόνων αν θες να είσαι σε θέση εξουσίας όταν διαχειρίζεσαι δημόσιο χρήμα. Είναι δυνατόν να μην τους το εξήγησε κανένας αυτο; Κάθε αντιπεριφερειάρχης ορίζεται για δυο χρόνια . Για δυο χρόνια μακριά απο δημόσιο χρήμα . Τι δεν καταλαβαίνουν. Δυο χρόνια ας αρκεστούν στη δόξα ..

  • και αναρωτιομουν για τη Ζεμπιλιαδου αφου τα λεει τοσο ωραια γιατι πηρε 13% στις εκλογες!Ο κοσμος παντα ξερει κ κρινει!Εκει στη περιφερεια βοηθηστε τωρα την επιχειρηματικοτητα με νεο προγραμμα.Βρειτε λεφτα!!!

  • Η μόνη πολιτική που μπορεί να κάνει η κυρά Γεωργία είναι αυτή της διχόνοιας και της καταστροφολογιας. Πάρα πολύ λίγη φάνηκε!!!

  • Τα μεσα ενημέρωσης είναι μέσα στο πρόγραμμα ως πληττόμενος Καδ κ κάποια πήραν την επιδότηση!Αυτα κλείσανε καθόλου με κρατική εντολή???Μια χαρά δουλεύανε κ δουλεύουν όλο αυτο το διάστημα !Οπότε παντού υποκρίσια!

  • Αφού είναι τόσο καλή η κ. Ζεμπιλιάδου γιατί δεν εκλεγέται βρε παιδιά? Αφού είναι γνώστης και έμπειρη γιατί δεν την ψηφίζει ο κόσμος? Αφού όλοι της πλέκουν το εγκώμιο και την στηρίζουν σε όλα τα sites και πάλι δεν βγαίνει κάτι θα φταίει…

  • κύριε Λυσσαρίδη αν δεν σας αρέσουν οι κανόνες να μην ασχολείστε με την πολιτική.Να σέβεστε το αξίωμα σας για όσο χρόνο το έχετε.

  • 4700 ειναι αυτες που υπεβαλλαν αιτηση. Ειναι πολύ πεισσοτερες οι επιχειρησεις στη Δυτ. Μακεδονια. Δεν υπεβαλλαν ολες αιτηση. Ξυπνα που εχεις το θρασος να κατηγορεις τον παραπανω οτι δεν ξερει τι του γινεται!!

  • Η επισημανση για την τηρηση των κανονων και ορων των Ευρωπαικων προγραμματων,δεν ειναι κατηγορια,ταν αυτα τηρουνται.Αυτο δεν καταλαβαινουν η δεν θελουν να καταλαβουν.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.