Δ. Μακεδονία: Ξεπέρασαν τις 20.000 οι εμβολιασμοί – Στην Π.Ε. Κοζάνης έφτασαν τις 9.000 – Άμεσα θα λειτουργήσουν 35 εμβολιαστικά Κέντρα

26 Φεβρουαρίου 2021
07:57

 

Μέχρι σήμερα στην Δυτική Μακεδονία εμβολιάστηκαν περισσότεροι από 20.000 πολίτες, ενώ συνεχίζεται απρόσκοπτα ο εμβολιασμός των ηλικιακών ομάδων, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείο Υγείας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην ΠΕ Κοζάνης οι εμβολιασμοί έφτασαν τις 9.000, όπου έχουν ενεργοποιηθεί 8 από τα 13 εμβολιαστικά Κέντρα, που συμμετέχουν στον εμβολιασμό του πληθυσμού της περιοχής κι αναμένεται άμεσα και τα υπόλοιπα να μπουν στην μάχη των εμβολιασμών, συνολικά 35 στην Δ.Μακεδονία.. Αισιοδοξία για τον πρόγραμμα εμβολιασμού εξέφρασε ο κ. Μπογιατζίδης. Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, τα δεδομένα για την πορεία των εμβολιασμών είναι ενθαρρυντικά, δηλώνοντας μάλιστα ενθουσιασμένος. Ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ υπογράμμισε ακόμα, ότι σε συνεργασία με το Υπουργείου Υγείας, στα εμβολιαστικά Κέντρα, που έχουν οριστεί, συνεχίζεται απρόσκοπτα το πρόγραμμα «Ελευθερία» με τις κατευθυντήριες γραμμές που έχουν δοθεί, μέσα από τον σχεδιασμό που έχει γίνει για τον προσδιορισμό ηλικιακών ομάδων και δόσεων εμβολίων, ώστε να περιμένουμε την επόμενη μέρα με αισιοδοξία. Ο κ. Μπογιατζίδης σημείωσε ακόμα, ότι η κατάσταση σε ό,τι αφορά την πανδημία, τόσο στην περιοχή, όσο και στην Βόρεια Ελλάδα βελτιώνεται, ζητώντας από τους πολίτες να παραμείνουν ιδιαίτερα προσεκτικοί τηρώντας πιστά τα μέτρα.

Από την πλευρά της η κ. Έφη Σαββίδου ενημέρωσε τον Διοικητή για την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κοζάνης και το πρόγραμμα εμβολιασμού, που όπως τόνισε συνεχίζεται απρόσκοπτα και χωρίς να χαθεί καμιά δόση. Σημείωσε ακόμα, ότι εμβολιάζονται οι ηλικίες 75-79 και αναμένεται το επόμενο διάστημα, όταν ανοίξει η πλατφόρμα, να συνεχίσουν και με άλλες ηλικιακές ομάδες.

ΕΡΤ Κοζάνης

 

 

2 σχόλια

  • Στο άρθρο, δεν διευκρινίζουν ότι, οι διαφημιζόμενοι 9000 εμβολιασμοί στην ΠΕ Κοζάνης αφορούν τις χορηγηθείσες δόσεις εμβολίων! Αυτό που δεν λένε, είναι ότι από τις 9000 δόσεις που έχουν χορηγηθεί, μόνο 1100 άνθρωποι έχουν κάνει μέχρι σήμερα και τις 2 δόσεις!

    Πράγμα που φανερώνει ότι οι εμβολιασμοί στον Νομό Κοζάνης προχωρούν με ρυθμούς 50-60 δόσεις την ημέρα! Αν συνεχιστούν αυτοί οι ρυθμοί, ως το φθινόπωρο, θα έχει εμβολιαστεί και με τις 2 δόσεις, μόνο το 45% του πληθυσμού του Νομού Κοζάνης!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.