Για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής (από τους Θ. Καζαντσίδη, Κ. Πουτακίδη, Ειρ. Καρατόσιου, Γ. Αντωνιάδη και Ν. Ατματσίδη)

26 Φεβρουαρίου 2021
17:15

 

Η μετεγκατάσταση της Ακρινής αποτελεί την νομοθετική υποχρέωση της πολιτείας προς τους κατοίκους της. Μία κοινωνία που θυσιάστηκε στο βωμό της ενεργειακής ανάπτυξης και της ενεργειακής επάρκειας της χώρας.

Μία κοινωνία εγκαταλειμμένη στο έλεος του Θεού και στις ‘ορέξεις’ της ΔΕΗ Α.Ε. καθώς και της ανάπτυξης των επερχόμενων Φωτοβολταϊκών πάρκων.

Μία εξέλιξη ανακολουθίας των λόγων και των πράξεων διαχρονικά των κυβερνήσεων, που δεν τιμάει κανέναν πολιτικό παράγοντα της περιοχής.

Αυτό που θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση, είναι ότι σ’ αυτό το δίκαιο αίτημα, σ’ αυτό το νόμιμο δικαίωμα των κατοίκων δεν έχουμε καμία διάθεση να κάνουμε πίσω και δεν θα επιτρέψουμε οι πολίτες τις Ακρινής να αντιμετωπίζονται σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Δίκαιη μετάβαση δεν μπορεί να υπάρξει, χωρίς να έχει προηγηθεί η μετεγκατάσταση της Ακρινής.

Οφείλει η κυβέρνηση και η κάθε κυβέρνηση, άμεσα να προχωρήσει στην μετεγκατάσταση της Ακρινής.

Ο Πρόεδρος Ο Πρόεδρος του Συλλόγου

Της Κοινότητας Ακρινής Ανέργων και Περιβάλλοντος

Καζαντσίδης Θεοχάρης Πουτακίδης Χ. Κων/νος

Ο Πρόεδρος Της Προσωρινής Η Πρόεδρος του Ποντιακού

Διοίκησης του Α.Σ. Ακρινής Συλλόγου Ακρινής

Ατματσίδης Νικόλαος Καρατόσιου Ειρήνη

Ο Πρόεδρος ΔΗΜ.ΤΟ. Κοζάνης

Νέας Δημοκρατίας και

Γραμματέας Ποντιακού Συλλόγου Ακρινής

Αντωνιάδης Γεώργιος

7 σχόλια

  • When the ‘train of village relocation’ was passing by the area like Klitos, Xaravgi…, Akrini was left behind and missed the train opportunity. Naturally, there was a reason why those villages relocated. They had coal underground whereas, Akrini only had rocks, so it no brainer that it was left behind. Now after all those years and especially after the E.U. decision to shut down the coal plants in the area, there is absolutely no reason for anyone to think they will relocate Akrini. So, my fellow Akriniotes, stop dreaming and forget about relocation. It was a nice dream, now it is just a lost opportunity.

    • Γιά οσους-ες δεν κατάλαβαν πολύ ρεαλιστικό Όταν το «τρένο της μετεγκατάστασης του χωριού» περνούσε από την περιοχή του Κλείτους και της Χαραυγής…, η Ακρήνη έμεινε πίσω και έχασε την ευκαιρία του τρένου. Φυσικά, υπήρχε ένας λόγος για τον οποίο αυτά τα χωριά μετεγκαταστάθηκαν. Είχαν λιγνίτη υπόγεια ενώ, η Ακρήνη είχε μόνο βράχια, οπότε δεν ήταν ενα ορυχείο που είχε μείνει πίσω. Τώρα μετά από όλα αυτά τα χρόνια και ειδικά μετά την Ε.Ε. απόφαση να κλείσουν τα λιγνιτικά εργοστάσια στην περιοχή, δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να πιστεύει κανείς ότι θα μετεγκαταστήσει την Ακρήνη. Λοιπόν, φίλοι μου Ακρινιώτες, σταματήστε να ονειρεύεστε και ξεχάστε τη μετεγκατάσταση. Ήταν ένα ωραίο όνειρο, τώρα είναι απλώς μια χαμένη ευκαιρία.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.