Διαμαντοπούλου: Αποσύρεται από τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΟΟΣΑ

1 Μαρτίου 2021
16:03

Η Άννα Διαμαντοπούλου έκανε γνωστό τη Δευτέρα, μέσω Twitter, πως αποσύρει την υποψηφιότητά της για τη θέση του ΓΓ του ΟΟΣΑ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει, η απόφαση αυτή έχει σαν στόχο να «διευκολύνει  τη συναίνεση στη διαδικασία επιλογής».

Παράλληλα, η κ. Διαμαντοπούλου δεν παρέλειψε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της στον Κυριάκο Μητσοτάκη «για την εμπιστοσύνη και υποστήριξη» που της παρείχε, στην υποψηφιότητά της.

Το tweet

Σημειώνεται πως η Ελληνίδα πρώην υπουργός και Ευρωπαία επίτροπος, είχε βρεθεί στην τελική τριάδα των υποψηφίων για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg και της εφημερίδας Le Temps.

Έτσι, τη θέση διεκδικούν, πλέον, η Σουηδή Cecilia Malmström και ο Αυστραλός Mathias Cormann.

«Πήραμε το χάλκινο μετάλλιο, ανοίξαμε δρόμους για το επόμενο χρυσό»

Στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η κυρία Διαμαντοπούλου εξηγεί:

«Αύριο θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση των δύο τελευταίων δρομέων της διεθνούς κούρσας για τον ΟΟΣΑ – είναι οι υποψήφιοι της Αυστραλίας και της Σουηδιας. Νωρίτερα σήμερα, αποφάσισα να αποσύρω την υποψηφιότητά μου, προκειμένου να διευκολυνθεί η συναίνεση στη διαδικασία επιλογής του νέου ΓΓ.

Καταφέραμε να κατακτήσουμε την τρίτη θέση, έχοντας συμμετάσχει σε μια δύσκολη και συναρπαστική προεκλογική εκστρατεία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μπήκαμε στο γήπεδο της διεθνούς διπλωματίας, χωρις εμφανείς συμμάχους, πήραμε το χάλκινο μετάλλιο και ανοίξαμε πόρτες για το επόμενο χρυσό!

Η κίνηση του Πρωθυπουργού Kyriakos Mitsotakis, ήταν διπλωματικά ευφυής και, κυρίως γενναία, τόσο προς το εξωτερικό όσο προς στο εσωτερικό. Τον ευχαριστώ για την πρόταση και την υποστήριξή του, καθώς και τον σεβασμό στην διαφορετική πολιτική μου καταγωγή.

Προστέθηκε μια πλούσια εμπειρία, σε αυτήν που δημιουργήθηκε, στα βουνά της Κοζάνης, τις γειτονιές της Αθήνας, τις πόλεις της Ελλάδας, τις πρωτεύουσες της Ευρώπης – τώρα πια μέχρι την Κορέα και τη Χιλή. Μεγάλη διαδρομή, με νίκες και ήττες, λάθη και σωστά.

Σ’αυτή την πρόσφατη διεθνή μάχη, η αγωνία μου και ο αγώνας μου ήταν, πρώτα απ’ όλα, για την σημαία.

Γιατί ξέρουμε καλά, ότι όταν βγούμε εκεί έξω, ό,τι κι αν κάνουμε, εκπροσωπούμε πρωτίστως την πατρίδα μας, κρατάμε τη σημαία μας ψηλά.

Πρέπει να σπάζουμε στερεότυπα, να ενισχύουμε τα θετικά, να συμμετέχουμε ενεργά σε ένα ανταγωνιστικό μέλλον και όχι μόνο στο λαμπρό παρελθόν.

Αισθάνομαι περήφανη που καταφέραμε να φτάσουμε στην τρίτη θέση, προβάλλοντας με πάθος και τεκμηρίωση τη δική μας άποψη για το διεθνές σύστημα, τις προτάσεις μας για τη διεθνή συνεργασία στο θέμα των ανισοτήτων, της κλιματικής αλλαγής, του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, χωρίς εξαιρέσεις, σεβάστηκε μια εθνική προσπάθεια, οι διπλωμάτες μας το πήραν προσωπικά, ο Ελληνισμός σε καθε γωνιά της γης σηκώθηκε στο πόδι, τα ΜΜΕ βοήθησαν με διεθνείς αναπαραγωγές, οι δικοί μου άνθρωποι έβαλαν πλάτη ξανά, και εσείς όλοι, εδώ, σ’ αυτό το σημείο συνάντησης, κάθε μέρα, σε κάθε βήμα, μου πιάνατε το χέρι και με γεμίζατε ευγνωμοσύνη και ευθύνη.

Σας ευχαριστώ που συμμετείχατε, που πιστέψατε. Αυτή η προσπάθεια είναι ομαδική – δούλεψαν πολλές και πολλοί, όλους αυτούς του μήνες.

Τις επόμενες μέρες, θα αναφερθώ στον καθένα προσωπικά. Έχω πια μάθει, όταν κάτι πάει στραβά, να κοιτώ που έφταιξα – όταν κάτι πάει καλά, να σφίγγω το χέρι της ομάδας.

Όλα, όμως, ξεκίνησαν αρχές Οκτωβρίου, με τον Costas Fragoyiannis και τον Georges Prevelakis, και ολοκληρώθηκαν χθες, αργά το βράδυ, στο zoom για τη δήλωση της απόσυρσης.

Τελείωσαν; Προφανώς και όχι! Άλλωστε, οι ωραίοι αγώνες, αφήνουν ωραίες φιλίες και ανοίγουν νέα κεφάλαια».

21 σχόλια

  • Τελείωσαν; Προφανώς και όχι! Άλλωστε, οι ωραίοι αγώνες, αφήνουν ωραίες φιλίες και ανοίγουν νέα κεφάλαια».
    Για οσους αμφιβάλλουν για τον Σημίτη και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ

  • «Πήραμε το χάλκινο μετάλλιο, ανοίξαμε δρόμους για το επόμενο χρυσό»
    «Η κίνηση του Πρωθυπουργού Kyriakos Mitsotakis, ήταν διπλωματικά ευφυής»
    «πλούσια εμπειρία, σε αυτήν που δημιουργήθηκε, στα βουνά της Κοζάνης,»
    «ο αγώνας μου ήταν, πρώτα απ’ όλα, για την σημαία.»
    «εκπροσωπούμε πρωτίστως την πατρίδα μας, κρατάμε τη σημαία μας ψηλά.»
    Κλπκλπκλπ
    Και αν νομίζετε ότι ΠρώτοΜαρτιάτικο Κοζανίτικο Μασλάτι απέχει πολλή από την πραγματικότητα ρίξτε μια ματιά στα πρόσωπα, στα λόγια και στα έργα, της Μητσοτακαίικης «Κανονικότητας»

    • Ο Κυριάκος δεν αφήνει κανέναν να πάει χαμένο! Ειδικά αυτούς που ξεκίνησαν από το ΠΑΣΟΚ και κατέληξαν στη ΝΔ…..

    • Και εσύ αετέ μου βουλόμενο γράμμα διαβάζεις Το γράφουμε για να σε θυμηθούμε. Στην Κοζάνη μαζί με όλες τις άλλες σιουρδαμαρες δεν λένε ψέματα την Πρωταπριλιά αλλά την Πρωτωμαρτιά

    • Συμφωνω.Η λεσχη δε θα την αφησει ετσι και μαλιστα μετα απο τετοιο αγωνα.Εκεινος ο πετυχημενος υπουργος ναυτιλιας του ΠΑΣΟΚ,που βρισκεται τωρα;

    • Της Μαργαρίτας είναι , καμία σχέση με τον Αντρέα .από τις ΕΓΕς της Μαργαρίτας με το περίφημο ταξίδι στο Ναϊρόμπι που γνωρίστηκαν , την έκανε νομάρχη Καστοριάς .μετα ΕΟΜΜΕΧ , μετα γνώρισε το Σημίτη διορισμένη γραμματέας και με σπρώξιμο βγήκε την δεύτερη φορά βουλευτής , μέρα διορισμένη πάλι επίτροπος , επικρατείας και μόλις δεν βγήκε βουλευτής την …έκανε και από τότε ψάχνει

  • Ευχαρίστησε τον Κυριάκο κρίμα που δεν τα κατάφερε
    Ο Κυριάκος δεν θα την αφήσει έτσι το ψηφοδέλτιο τους χωράει όλους μαζί με τον Αδωνη και τον Βορίδη
    Όπως ικανοποίησε όλους όσους στήριξαν την Συμφωνία των Πρεσπών που θα επαναδιαπραγματεύονταν
    Τελικά υπάρχει άραγε σε αυτούς ιδεολογία η δεν υπάρχουν ουσιαστικές διάφορες στα κυβερνητικά αστικά κόμματα
    Οι ψηφοφόροι πρέπει να δώσουν την λύση θα την δώσουν άραγε ;

    • Ψηφίζοντας Τράγκα ? Που έχει τα εκατομμύρια του στο Μονακό και εδώ χτυπιέται παριστάνοντας τον υπερπατριώτη ή μήπως ψηφίζοντας Βελόπουλο που πουλάει τις χειρόγραφες επιστολές του Ιησού ?

  • ΑΒΥΣΣΟΣ Η ..ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ ΚΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΕΝΤΕΛΛΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΤΗ ΚΙΝΗΣΗ.

  • Μία από τίς σοφές παροιμίες μας λέει παπούτσι απ’τόν τόπο σου και ας είναι Μπαλωμένο. Δηλαδή είναι καλύτερα για την Ελλάδα μας που σέ αυτή την τόσο σημαντική θέση παγκοσμίως ΟΟΣΑ θα είναι κάποιος ή κάποια πού ίσως να μήν γνωρίζει κατά πού πέφτει η πατρίδα μας; Λιγότερη μιζέρια νομίζω δεν θά έβλαπτε.

  • Συγχαρητήρια σας. Απ’ ότι φαίνεται οι μισοί αναγνώστες προτιμάνε περήφανα Αθηναιους τραγουδιστές, ψεκασμενους και πνευματικούς να τους εκπροσωπούν

  • Διαφορετική πολιτική καταγωγή? δεν νομίζω κ. Διαμαντοπούλου. Μάλλον ήταν η αρχή και σε περιμένει άλλη καρέκλα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.