kozan.gr: Δικηγόρος Α. Καγιόγλου για το δάσος της Μεσιανής και την επένδυση φωτοβολταϊκών στη θέση “Μάνα Νερού”: “Υπάρχουν 136 αποφάσεις έγκρισης, που αφορούν τα επενδυτικά προγράμματα 79 εταιρειών.  Θεωρώ σκόπιμα έγινε αυτή η κατάτμηση κι έγινε για να αποφευχθούν κάποιες δυσμενείς για τη διαδικασία των αδειοδοτήσεων και των εφαρμογών των επενδυτικών σχεδίων, από τη νομοθεσία. Πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια να ακυρώσουμε αυτές τις αποφάσεις” – “Θα προσβάλουμε αυτές τις 136 διοικητικές πράξεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας”, ανέφερε ο δικηγόρος Γ. Παπακωνσταντίνου – Προειδοποίηση του Γενικού Διευθυντή της εταιρείας kIEFER TEK, Χρήστο Πετρόχειλο: “Αν σταματήσει το έργο εμείς θα ζητήσουμε από τον φορέα που θα προσφύγει στο ΣΤΕ διαφυγόντα κέρδη για το διάστημα που σταμάτησε, που αυτό σημαίνει 15 εκ ευρώ ετησίως” – “Δεν τίθεται θέμα διαφυγόντων κερδών” του ανταπάντησε ο δικηγόρος Γ. Παπακωνσταντίνου (Βίντεο

4 Μαρτίου 2021
20:36

 

Στη σημερινή (4/3) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων συζητήθηκαν οι ενέργειες του Δήμου, σχετικές με τις παραχωρηθείσες εκτάσεις για την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων στν θέση Μάνα Νερού της κοινότητας Μεσιανής του Δήμου Σερβίων. Όπως ανέφερε ο δικηγόρος Αχιλλέας Καγιόγλου, που εξέφρασε την επιθυμία, μαζί με τον συνάδελφό του Γιάννη Παπακωνσταντίνου, να ασχοληθούν με τη συγκεκριμένη υπόθεση και να σταθούν στο πλευρό των κατοίκων της Μεσιανής,: “Υπάρχουν 136 αποφάσεις έγκρισης, που αφορούν τα επενδυτικά προγράμματα 79 εταιρειών. Θεωρώ σκόπιμα έγινε αυτή η κατάτμηση κι έγινε για να αποφευχθούν κάποιες δυσμενείς για τη διαδικασία των αδειοδοτήσεων και των εφαρμογών των επενδυτικών σχεδίων, από τη νομοθεσία. Πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια να ακυρώσουμε αυτές τις αποφάσεις”. Από την πλευρά του ο έτερος δικηγόρος Γ. Παπακωνσταντίνου πρόσθεσε: “Θα προσβάλουμε αυτές τις 136 διοικητικές πράξεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας”. Λαμβάνοντας το λόγο ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας kIEFER TEK, κος Χρήστος Πετρόχειλος, που εκτελεί το πολυσυζητημένο έργο στη θέση “Μάνα Νερού”, αφού έδωσε κάποια στοιχεία για την ταυτότητα του έργου, εξήγησε, κατά την άποψή του, τα περί της κατάτμησης ενώ προειδοποίησε πως: “Αν σταματήσει το έργο εμείς θα ζητήσουμε από το φορέα που θα προσφύγει στο ΣΤΕ διαφυγόντα κέρδη για το διάστημα που σταμάτησε, που αυτό σημαίνει 15 εκ ευρώ ετησίως”. “Δεν τίθεται θέμα διαφυγόντων κερδών”, του ανταπάντησε ο δικηγόρος Γ. Παπακωνσταντίνου. Δείτε τα παρακάτω αποσπάσματα που σας παρουσιάζει το kozan.gr

 

 

 

Toποθέτηση Αχιλλέα Καγιόγλου

Τοποθέτηση Γιάννη Παπακωνσταντίνου

Τοποθέτηση Χρήστου Πετρόχειλου

 

Aνταπάντηση Γιάννη Παπκωνσταντίνου

20 σχόλια

    • Μάλλον εσύ είσαι Ιθαγενης που ζεις σε άλλες εποχές και δεν έχεις πάρει χαμπάρι από την εξέλιξη του κόσμου και της τεχνολογίας. Η αλλιώς είσαι Κουμουνιστη. Και οι δύο έχουν μείνει σε άλλες εποχές.

  • ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΤΗΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΣΙΑΝΗ
    Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΥΤΑ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΤΟ ΖΙΔΑΝΙ
    ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΙΩΠΗ ΑΠΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ

  • Τελικά τα Σέρβια είναι πολύ μπροστά. Συγχαρητήρια στο δήμαρχο σερβίων για την υπεύθυνη στάση του και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των κατοίκων. Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και στην Κοζάνη για να τεθούν όλα επί τάπητος.

    • Πλάκα μας κάνεις ρε 21.43 τι συγχαρητήρια; Δεν είπε και τίποτα. Τρέχει πίσω από τα γεγονότα δεύτερος και καταϊδρωμένος. Η αντιπολίτευση προκάλεσε το δημοτικό συμβούλιο, η αντιπολίτευση τρέχει.

  • εσεις που βαλατε το χερακι σας για να γεμισει ο τοπος καθρεφτες ! Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΥΥΥΥ ΜΕΓΑΛΗ !!!

    • Ποιό είναι ρε φίλε το πρόβλημα σου με τα καθρεφτάκια όπως λες. Γνωρίζεις πόσοι άνεργοι χωρίς πτυχίο, χωρίς ειδικότητα θέλουν να δουλέψουν, να κολλήσουν κάποια ένσημα, να βγάλουν κάποια μεροκάματα; Όλοι οι βολεμένοι έχετε πρόβλημα. Για πες μας, αν υπάρχουν άλλες δουλειές. Αν έχει δημιουργήσει κάποιος άλλες.

      • Ρε φίλε, αυτοί οι άνεργοι μπορούν να κατασκευάσουν φωτοβολταικά των 500 KW χωρίς να έχουν χρήματα? Ποια τράπεζα θα τους δώσει 300.000€ αφού ρε φίλε είναι άνεργοι?

  • Ποιό είναι ρε φίλε το πρόβλημα σου με τα καθρεφτάκια όπως λες. Γνωρίζεις πόσοι άνεργοι χωρίς πτυχίο, χωρίς ειδικότητα θέλουν να δουλέψουν, να κολλήσουν κάποια ένσημα, να βγάλουν κάποια μεροκάματα; Όλοι οι βολεμένοι έχετε πρόβλημα. Για πες μας, αν υπάρχουν άλλες δουλειές. Αν έχει δημιουργήσει κάποιος άλλες.

  • Για να ξέρουμε τι λέμε: σας κοστίζει 1400 € το στρέμμα, αλλά αποκρύπτεις ότι είναι το κόστος για 20 χρόνια. Δηλαδή σα να το νοικιάζεται με 70€/στρέμμα! και μετά τα 20 χρόνια η τιμή θα πέσει και άλλο.

  • Κυρίες και κύριοι.. δεν είναι καθρεφτάκια αλλά είναι κοροϊδία. Δύο τρείς οικογένειες και ορισμένοι παρατρεχάμενοι θέλουν να εισπράττουν εις βάρος της τοπικής κοινωνίας. Δεν πρόκειται να γίνει αυτό.-

  • Πρασινη ενεργεια χωρις πρασινο!!!
    Πρασινη ενεργεια χωρις δαση!!!
    Πρασινη ενεργεια με καταστροφικες επιπτωσεις στο περιβαλλον!!!
    Μπα….μαλλον πρασινη ενεργεια για να γεμιζει η τσεπη των ολλιγων!!!

  • Πρασινη ενεργεια χωρις πρασινο!!!
    Πρασινη ενεργεια χωρις δαση!!!
    Πρασινη ενεργεια με καταστροφικες επιπτωσεις στο περιβαλλον!!!
    Μπα….μαλλον πρασινη ενεργεια με σκοπο το κερδος των ολλιγων!!!
    Τωρα μαλιστα…!!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.