Παρασκευή 5 Μαρτίου: 21 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Π.Ε. Κοζάνης – 1 στην Π.Ε. Φλώρινας – 2 στην Π.Ε. Γρεβενών & 5 στην Π.Ε. Καστοριάς – 2215 συνολικά στην χώρα

5 Μαρτίου 2021
17:34

 

Παρασκευή 5 Μαρτίου: 21 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Π.Ε. Κοζάνης – 1 στην Π.Ε. Φλώρινας – 2 στην Π.Ε. Γρεβενών & 5 στην Π.Ε. Καστοριάς – 2215 συνολικά στην χώρα.

 

 

 

5 σχόλια

  • ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΌΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ.ΕΠΡΕΠΕ ΧΘΕΣ ΒΡΆΔΥ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΠΑΝΔΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΊΑ; ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΑΙΤΙΟΛΟΓΊΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΕ Ο ΚΌΣΜΟΣ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ; ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ , ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΙΌΡΘΩΤΟΙ.

  • Διαβάζω τους τελευταίους μήνες σχόλια του τύπου “Φταίει η Αστυνομία γιατί δεν κάνει ελέγχους”, “Φταίνε τα παγκάκια, φταίνε οι κατεβασμένες μάσκες”, “Φταίνε οι τοπικές αρχές” και άλλα παρόμοια. Θα ήθελα να διατυπώσω τη δική μου άποψη, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι κάποιοι θα την ασπαστούν, κάποιοι άλλοι θα διαφωνήσουν, ενώ άλλοι απλώς θα επιστρατεύσουν διάφορα ειρωνικά επιχειρήματα για να την αντικρούσουν.
    Η μάχη με τον κορωνοϊό είναι μια μάχη “χαμένη” εξ ορισμού, διότι: 1) Είναι αδύνατο να πειθαρχούν συνεχώς ΟΛΟΙ οι άνθρωποι στα μέτρα που επιβάλλει η Πολιτεία (ακόμη και αυτοί που δεν είναι αρνητές).
    2) Είναι αδύνατο οι ελεγκτικοί φορείς να ελέγχουν σε καθημερινή και 24ώρη βάση ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους.
    3) Δεν παύει να είναι κατά βάση μια μάχη υγειονομική και ως τέτοια απαιτεί από ΟΛΟΥΣ μας σοβαρότητα, ψυχραιμία και προπαντός αλληλεγγύη.
    Τι μπορούμε να κάνουμε; Απλούστατο: ΤΙΠΟΤΑ. Όπως όταν ξεσπάει μία καταιγίδα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατευτούμε και περιμένουμε υπομονετικά να περάσει, έτσι και τώρα. Παρακολουθούμε την εξέλιξη της πανδημίας έχοντας επίγνωση ότι δεν μπορούμε να την ελέγξουμε και περιμένουμε απλώς να κάνει τον κύκλο της..
    Αφήστε τις αλληλοκατηγορίες και σταματήστε να ψάχνετε υπεύθυνους.

    • Κατά τη γνώμη μου υπεύθυνοι για την κατάσταση είναι και οι πολίτες και η κυβέρνηση. Ωστόσο οι πολίτες έδειξαν με τη στάση τους την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ότι μπορούν και είναι διατεθειμένοι να τηρήσουν τα μέτρα. Χρειάζεται όμως και μια πιο υπεύθυνη στάση και από την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση όμως το καλοκαίρι κι ενώ ήταν αναμενόμενη η κατάσταση δεν έκανε την παραμικρή ενέργεια για να προλάβει το θέμα. Τι έκανε για τις ΜΕΘ; Τι έκανε για τα ΜΜΜ; Τι έκανε για τα σχολεία; Τόσες μέρες τώρα ακούγαμε για έξυπνα μέτρα λες και τώρα, μετά από ένα χρόνο τους ήρθε επιφοίτηση. Το αποτέλεσμα… Μας ανακοίνωσαν κάτι ψευτοαλλαγες στις μετακινήσεις. Για να ζητάει υπεύθυνη στάση από τους πολίτες, θα πρέπει να δείξει και η κυβέρνηση υπεύθυνη στάση. Με συνωστισμους σε κορωνογεύματα του πρωθυπουργού και ανέμελες βόλτες δεν δίνεται καλό παράδειγμα. Ακόμα και λίγο πριν την έκρηξη της κατάστασης στη Θεσσαλονίκη το Νοέμβριο, η κυβέρνηση, προς αγραν ψήφων, σφύριζε αδιάφορα στη γιορτή του Αγίου Δημητρίου με τα γνωστά αποτελέσματα. Λοιπόν… Καλό είναι ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν. Και η ευθύνη της κυβέρνησης δεν είναι να κουνάει απειλητικά το δάχτυλο στους πολίτες.

    • ΚΡΑΤΟΣ=ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΙΣΑ ΜΕ ΕΝΑ ΜΙΣΘΟ, ΜΜΕ= ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΦΟΒΟ ΜΕ ΤΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ=ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΣΕΙΣ,ΚΟΡΟΝΟΛΑΓΝΟΙ=ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ,ΑΡΝΗΤΕΣ =ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΟΧΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ,ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ;=ΑΔΙΕΞΟΔΟ! ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΤΕΛΙΚΑ!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.