kozan.gr: Το πρώτο σχόλιο του Προέδρου της Βιβλιοθήκης Κοζάνης, Βασίλη Παπαποστόλου, για τις καταγγελίες περί εργασιακού εκφοβισμού

5 Μαρτίου 2021
23:22

Αν και είχα αποφασίσει, πως θα μιλήσω την ερχόμενη εβδομάδα διεξοδικά για το “τι ακριβώς συμβαίνει” αυτή τη στιγμή στη “Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη ΜΑΣ”, ένα κείμενο που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο site kozan.gr το απόγευμα, με αναγκάζει απλά να πω δυο (μόνο) επιγραμματικές κουβέντες, διότι εκ της φύσεως μου απαντώ πάντα και στα πάντα που με αφορούν άμεσα.
2. Επειδή όμως δε θέλω να κρύβομαι, παραπλήσιας υφής κείμενο, μοιράστηκε χθες στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που εγώ συγκάλεσα εκτάκτως προς ενημέρωση. Όταν ένα τέτοιο κείμενο το οποίο αφορά σοβαρές καταγγελίες για διάφορα θέματα, έρχεται στα χέρια του προέδρου, όχι επίσημα και “φυσιολογικά” αλλά με τη μορφή μοιράσματος φυλλαδίου, δε θα ήταν λογικό να απαντήσω άμεσα. Προφανώς και δεν υποτιμώ αυτά που αναφέρονται. Προφανώς και πολλά απ’ αυτά τα θεωρώ εξαιρετικής σπουδαιότητας. Εννοείται πως τα έχω λάβει πολύ σοβαρά και για αυτό συγκάλεσα εκτάκτως και ενημέρωσα το Δ.Σ.
Όμως ακόμα και στα κείμενα αυτά, είτε στο νούμερο 1 είτε στο άγνωστο νούμερο 2, “μου δίνονται” 15 μέρες προθεσμία να διατύπωσω το πως θα κινηθώ από εδώ και πέρα (τον οδικό μας χάρτη όπως αναφέρεται). Άρα και λόγω των ειδικών συνθηκών “που επικρατούν επί έτη στη ΚΔΒΚ” προφανώς και χρειάζεται λίγος χρόνος ώστε να μπορέσω να ενημερώσω όλους “τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ” για το πώς θα κινηθούμε από εδώ και εμπρός. Και πιστέψτε με, από τη Δευτέρα θα κινηθούμε πλέον “αλλιώς”. Νόμιμα και με ευγένεια όπως ταιριάζει σε μορφωμένους και ευγενείς ανθρώπους. Μόνο που από εδώ και πέρα, αφού πρώτα, ως οφείλω, θα εξετάσω και προφανώς θα προασπίσω με κάθε τρόπο τα δικαιώματα των υπαλλήλων, θα ζητήσω από τους τελευταίους, πάλι ως οφείλω ως πρόεδρος, να εκπληρώνουν στο 100% τις υποχρεώσεις τους που ο νόμος, ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας και η λογική προσδιορίζει. Ας πούμε τώρα μου ήρθε ξαφνικά στο μυαλό το άρθρο 25 του κώδικα. Επειδή μακρηγορώ κι επειδή μέσα στην εβδομάδα που έρχεται θα έχουμε αρκετές “διαλέξεις” θα ολοκληρώσω λέγοντας μόνο πως θα απαντηθούν ΟΛΑ. Είτε μας “βολεύουν” είτε “θα μας ξεβολέψουν”. Με πρώτον εμένα.
Σας δίνω το λόγο μου γι’ αυτό. Μετά την ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου χθες, μετά την ενημέρωση σήμερα, ως όφειλα, “των κεφαλών του Δήμου”, από τη Δευτέρα την κατάσταση στα χέρια του θα την έχει ο Πρόεδρος της ΚΔΒΚ. Διότι την τεράστια αυτή τιμή να προϊσταμαι εδώ δε μου την έκαναν ορισμένοι εξαιρετικοί άνθρωποι για να καμαρώνω στο δρόμο. Το άγχος, η πίεση και το τρέξιμο ανήκουν στην…τιμή αυτή.
Υ.γ: Δεν ξεχνάω τίποτα, ακούω τα πάντα και θα απαντήσω σε όλους και σε όλα. Λίγες μέρες υπομονή μόνο. Αυτό μόνο ζητάω.
Κατόπιν, ουδεμία πίστωση χρόνου.
Είμαι βέβαιος πως τα καταφέρουμε.
Από εδώ και πέρα για ότι λανθασμένο βήμα γίνει, ο υπεύθυνος θα είμαι μόνο εγώ.
Βασίλειος Κ. Παπαποστόλου
πρόεδρος Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης

23 σχόλια

  • Και αν μπορεί να ολοκληρώνει τις προτάσεις του όταν γράφει ένα κείμενο και το στέλνει για δημοσίευση …οπως οφείλει ως πρόεδρος ΚΔΒΚ…

    • Αν διάβασες το κείμενο του δάσκαλε δεν είναι επίσημο. Γράφει πως θα απαντήσει επίσημα. Και δε θα ήταν κακό να μάθεις λίγο για τις γνώσεις του και το τι έχει κάνει στη ζωή του αυτό το παλικάρι. Εγώ πάντως και το όνομά μου αν θέλεις μπορώ να στο στείλω δουλεύω χάρη σ’ αυτόν ενώ δεν είχα να φάω. Γι’ αυτό τον σέβομαι. Μάθε πρώτα και μετά τη χολή.

  • Πολλα λογια χωρις νοημα ! Ενα χρονο κλειστη η βιβλιοθηκη και κουραστηκαν !!! Σκεψου να ανοιξει κιολας στον ΟΗΕ θα φτασουν με τετοια βαρβαροτητα που υφιστανταε !!!!

  • Κοίτα φίλε πρόεδρε της Κ.Δ.Β.Κ και όχι της ΚΔΒΚ. Η αλήθεια είναι ότι είσαι ο μόνος που δεν φέρεις καμία ευθύνη.
    Τώρα ας περάσουμε στα σοβαρά, κουράζεις από την πρώτη κιόλας παράγραφο να δείξεις ότι μπορείς να γράψεις ένα κείμενο με πλούσιες λέξεις και εκφράσεις, με αποτέλεσμα να είναι βαρύ και να μην είναι αναγνώσιμο εύκολα. Εμείς οι αγράμματοι τουλάχιστον δεν μπορούμε να το διαβάσουμε.
    Όσο για το θα απαντηθούν όλα, και για το άρθρο 25 κακώς τα αναφέρεις. Μπορείς να μεταφέρεις την υπόθεση στα αρμόδια όργανα.

    • Official, κουρασμένε κι αγραμματε όπως λες άσε να κάνουν τις προτάσεις ξεκούραστοι κ μορφωμένοι που καταλαβαίνουν και που το κείμενο τους φαίνεται άριστο κι όχι μόνο αναγνώσιμο αλλά μπορούν κ να το διαβάσουν. Ξέρεις κ το άρθρο 25 και τα αρμόδια όργανα… Έχεις κ προτάσεις και παρατηρήσεις…. Η αλεπού στο παζάρι…

    • Εγώ που δεν γνωρίζω τον κυριο ουτε από τη φωτογραφία και η βιβλιοθήκη δεν ξέρω ούτε απ έξω που βρίσκεται, έχω να πω πως πιο ξεκάθαρο κείμενο πεθαίνεις!!! Ακόμα και ο πιο αγράμματος (όπως αναφέρεις) θα κατάλαβαινε το ύφος και την υπόθεση του θέματος.

  • Μεγάλες κουβέντες, μεγάλη δέσμευση. Αλλά το σκορ λέει ότι με το που ανέλαβε δεν έχει φροντίσει τους πυροσβεστήρες (ζήτημα μεγάλο για βιβλιοθήκη) και βγαίνει πρόβλημα με τους υπαλλήλους. Αυτό λέει το σκορ. Για να δούμε αν θα μπει γκολ ή αυτογκολ τώρα γιατί πολλές τρίπλες βλέπουμε στη μικρή περιοχή της άμυνας. Που να ήταν κι ανοιχτά δηλαδή, πληρώνουμε όλοι για να βλέπουμε αυτά από τη Βιβλιοθήκη;

    • Αγαπητέ φίλε. Ελάχιστες φορές απαντάω σε ανώνυμα σχόλια. Επειδή όμως το θέμα που αναφέρεστε είναι πολύ σοβαρό, σας λέω μόνο αυτό. Θέματα ασφάλειας στη Βιβλιοθήκη ΔΕΝ υπάρχουν. Κι αν σήμερα το το θέμα με τους πυροσβεστήρες ΔΕΝ υφίσταται, οφείλεται και σ’ εμένα. Άρα, μπορείτε να περιμένετε λίγο, να δείτε τα έγγραφα, τις μαρτυρίες και τα δεδομένα που θα παρουσιάσω μέσα στη εβδομάδα και ευχαρίστως θα ήθελα να ακούσω ξανά την άποψη σας. Διότι μόνο με κραυγές τα προβλήματα δε λύνονται.
      Ευχαριστώ πολύ.

      • οι κραυγές από αυτά που διαβάζουμε στο κείμενο των υπαλλήλων είναι εκεί που προεδρεύεις πάντως

  • Ένας συνταξιούχος ή ένας δημόσιος υπάλληλος μάλλον θα ήταν καλύτερος πρόεδρος; Τι λέτε τώρα βρε παιδιά. Ο άνθρωπος αυτός σας φταίει; Προσπαθεί να γεφυρώσει το χάος. Οι ίδιοι οι υπάλληλοι τον εκτιμούν και τον σέβονται. Δεν πρέπει να έχει λίγο χρόνο ; Αυτή η κατάσταση διαιωνίζεται επί έτη. Σε δυο μήνες κανείς δε μπορεί να κάνει κάτι. Σταματήστε πια τη γκρίνια.

  • Κύριε πρόεδρε μπορείς να φωνάξεις όλα τα άτομα που έχουν περάσει κ εργαστεί από την βιβλιοθήκη ( δίμηνα,οχταμηνα κτλ) κ να μάθεις τι ακριβώς γίνετε εκεί μέσα (όχι ότι δεν ξέρεις). Εγώ πάντως για αυτούς που βγήκαν κι έκαναν καταγγελίες ένα έχω να πω ντροπή τους ( ξέρουν αυτοί).Να φοβόμαστε κ λίγο το Θεό. Άλλα είναι από πίσω. Αλλά πίσω έχει η αχλάδα την ουρά. Κ θα μαθευτεί η αλήθεια.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.