Πράσινοι: Η Δυτική Μακεδονία μετά τον λιγνίτη – Διαδικτυακή εκδήλωση, την Πέμπτη 11 Μαρτίου – Συμμετοχή του πρώην δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη

8 Μαρτίου 2021
09:39

Η Δυτική Μακεδονία μετά τον λιγνίτη:

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΡΟΜΟΙ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ & ΟΛΕΣ;

Διαδικτυακή εκδήλωση, για το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας και τη δυνατότητα μιας Πράσινης Μετάβασης που δεν θα αφήνει κανέναν και καμία πίσω, οργανώνει η Θεματική Ομάδα Οικονομίας του νέου κόμματος των ΠΡΑΣΙΝΩΝ. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021, στις 7 το απόγευμα από το Facebook ή το Youtube.

Η Δυτική Μακεδονία βρίσκεται σήμερα σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Για δεκαετίες η οικονομία της επικεντρώθηκε στον λιγνίτη, με βαρύ τίμημα στα θέματα του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας αλλά και της ανεργίας. Σήμερα βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, καθώς κανένα από τα κοινοβουλευτικά κόμματα δεν είχε προετοιμάσει την τοπική κοινωνία για τη μετάβαση, ο διαθέσιμος χρόνος είναι περιορισμένος, ενώ το κυβερνητικό σχέδιο έχει ανησυχητικές αδυναμίες και κενά. Μπορεί μια πρόταση Πράσινης Μετάβασης, συνδιαμορφωμένη από την τοπική κοινωνία, να δώσει την εναλλακτική λύση που χρειάζεται η περιοχή;

Στη συζήτηση συμμετέχουν με εισηγήσεις:

  • Λευτέρης Ιωαννίδης, πρώην δήμαρχος Κοζάνης 2014-9
  • Ιωάννα Θεοδοσίου, συνεργάτιδα πολιτικής του Green Tank
  • Γιάννης Παρασκευόπουλος, θεματική ομάδα Οικονομίας των Πράσινων
  • Δημήτρης Τσέκερης, Υπεύθυνος Ενεργειακής Πολιτικής & Δίκαιης Μετάβασης, WWF Ελλάς

Παρεμβάσεις από την περιοχή θα κάνουν:

  • Θεόδωρος Κακουλίδης, γεωπόνος, Πτολεμαΐδα, Σύλλογος για την Απολιγνιτοποίηση και την αποκατάσταση του Περιβάλλοντος
  • Μιχάλης Πετράκος, μηχανικός, Πράσινοι, Φλώρινα
  • Λάζαρος Τσικριτζής, Οικολογική Κίνηση Κοζάνης

Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Θανάσης Γούναρης, συν-εκπρόσωπος των Πράσινων

Συντονίζει η δημοσιογράφος Βασιλική Γραμματικογιάννη.

Η Θεματική Ομάδα Οικονομίας των Πράσινων

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.