Eπιστολή της παράταξης “ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ” του Β. Κωνσταντόπουλου προς τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, με την οποία ζητείται έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου με θέματα σχετικά με τις αδειοδοτήσεις εγκαταστάσεων ΑΠΕ σε εκτάσεις χωρικής αρμοδιότητας του δήμου Σερβίων

9 Μαρτίου 2021
14:18

Ημερομηνία: 09-03-2021

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΝ

Προς

-Δήμαρχο Σερβίων κ. Ελευθερίου Χρήστο

-Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

κ. Μπουκουβάλα Νικόλαο

Κοινοποίηση:

-Επικεφαλής της παράταξης ΣΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΩΝ

Κα Σπυρίδου Λαζαρίτσα

-Επικεφαλής της παράταξης ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

κ. Γεωργακόπουλο Νικόλαο

Θέμα: Αδειοδοτήσεις εγκαταστάσεων ΑΠΕ σε εκτάσεις χωρικής αρμοδιότητας του δήμου Σερβίων

Αξιότιμοι κύριοι

Είναι σε όλους γνωστό τα προβλήματα που ανέκυψαν από την εγκατάσταση του μεγάλου φωτοβολταϊκού στην θέση Μάνα Νερού της κοινότητας Μεσσιανής του δήμου Σερβίων, κυρίως λόγω της μη ενημέρωσης της τοπικής κονωνίας.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο είχαμε επισημάνει τις πολιτικές ευθύνες του δημάρχου και ζητήσαμε από όλους εγρήγορση όσον αφορά τις πληροφορίες για την αδειοδότηση νέων ΑΠΕ.

Σας ενημερώνω λοιπόν ότι:

  1. Στην αυριανή (10-03-2021) συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας πρόκειται να συζητηθεί η περιβαλλοντική αδειοδότηση (έγκριση μελέτης ΑΕΠΟ), ενός μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 18 MW, συνολικής έκτασης οικοπέδου 350 στρεμμάτων περίπου, με την επωνυμία ΔΟΒΡΑ 2, στην θέση Δοβρά της κοινότητας Μεταξά του δήμου Σερβίων.

  1. Εκκρεμεί η συζήτηση στην ίδια Επιτροπή η έγκριση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης (έγκριση μελέτης ΑΕΠΟ) και το έργο ΔΟΒΡΑ 1, αντίστοιχης ισχύος και έκτασης.

  1. Στο άμεσο μέλλον πρόκειται να συζητηθεί στην Επιτροπή Περιβάλλοντος η περιβαλλοντική αδειοδότηση (έγκριση ΑΕΠΟ) του μεγάλου αιολικού πάρκου στην θέση Μπρουσιάνα της δημοτικής κοινότητας Σερβίων του δήμου Σερβίων, ισχύος 22,5 MW, με την εγκατάσταση πέντε (5) ανεμογεννητριών.

Επειδή όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε κινδυνεύει ο δήμος Σερβίων να καταστεί χώρος ανεξέλεγκτης και άναρχης εγκατάστασης ΑΠΕ, χωρίς σχεδιασμό και χωρίς την γνωμοδότηση των τοπικών κοινωνιών, με συνέπεια την απώλεια εσόδων τόσο για τον δήμο όσο και για τους δημότες του, την απώλεια σημαντικών εκτάσεων βοσκότοπων δηλωμένων στον ΟΣΔΕ και την απώλεια ενισχύσεων στους κτηνοτρόφους μας, η παράταξή μας ομόφωνα αιτείται:

  1. Την άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου όπου θα συζητηθούν και τα τρία ανωτέρω θέματα και θα ληφθεί απόφαση γνωμοδότησης για εγκατάσταση ή μη των ανωτέρω ΑΠΕ σε εκτάσεις του δήμου μας.
  2. Την άμεση παρέμβαση του δημάρχου και την συμμετοχή των επικεφαλής και των τεσσάρων παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου στην τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής, με την οποία να ζητήσουμε να αναβληθεί το θέμα της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του έργου ΔΟΒΡΑ 2, που θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση της 10-03-2021, έως ότου γνωμοδοτήσει το δημοτικό συμβούλιο Σερβίων.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Β. Κωνσταντόπουλος

Α. Αλεξόπουλος

Μ. Γκουτζιομήτρος

Π. Καραντάκος

Γ. Μπάκανος

Γ. Παναγιωτούλας

Χ. Παπαθανασίου

Δ. Πεκόπουλος

Ε. Πράσσος

8 σχόλια

  • “με συνέπεια την απώλεια εσόδων τόσο για τον δήμο όσο και για τους δημότες του, την απώλεια σημαντικών εκτάσεων βοσκότοπων”.
    Εξήγησε τι από τα δύο σε ενδιαφέρει η απώλεια εσόδων ή την απώλεια βοσκότοπων, δεν γίνεται να σε ενδιαφέρουν και τα δύο.
    Αν δεν σε ενδιαφέρει η απώλεια των βοσκότοπων, τότε καλά και ανησυχείς για την απώλεια εσόδων.

  • 120 επιστημονες
    3 ειδικοί συνεργάτες
    1 γενικός γραμματέας
    4 αντιδήμαρχοι
    Και αυτό σημαντικό αγορά τον δήμο
    Το μαθαίνουμε από την αντιπολίτευση!

  • Καλά που υπάρχει Κωνσταντόπουλος και Σπυρίδου και μαθαίνει ο κόσμος τα σοβαρά θέματα για τα οποία ο δήμαρχος έχει αγνοια

  • Τι λες να έρθουμε και εδώ σε συμφωνία με τον επιχειρηματία;
    Για Τι λες να έρθουμε και εδώ σε συμφωνία με τον επιχειρηματίατα ανταποδοτικά ντε.

  • ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ…ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΤΟΠΟΥΛΟ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.