Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται το «Arpege guitar festival», στην Κοζάνη. Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης και του Ωδείου Δημήτρη Δημόπουλου με την υποστήριξη του ΟΑΠΝ Δήμου Κοζάνης. Σήμερα Παρασκευή 21 Απριλίου το φεστιβάλ ξεκίνησε στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης με Recital κιθάρας του Radu Valcu. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν recital κιθάρας, καθώς και συναυλίες από σημαντικούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, αλλά και σεμινάρια από σπουδαίους καθηγητές και μουσικούς (Κ. Κοτσιώλης, S. Vlaskalic Μ.Α.Τουμανίδης και R. Valcu).
Το υπόλοιπο πρόγραμμα – Σάββατο 22/4/2017
20:30 Recital κιθάρας του Μιχαηλάγγελου Τουμανίδη
Ο Μιχαηλάγγελος Τουμανίδης (Ελλάδα), ένας ιδιαίτερος και εξαίρετος κιθαρίστας μας χαρίζει ένα πολυποίκιλο και διαφορετικό ρεσιτάλ. Από την Μπαρόκ, τον κλασικισμό μέχρι το σήμερα, την Flamenco και τον Πόντο. Σε ένα ρεσιτάλ κιθάρας για κάθε ακροατήριο ο Μιχαηλάγγελος μας παρουσιάζει τον πρώτο του δίσκο, στον χώρο του Λαογραφικού Μουσείου Κοζάνης.
22:30 «Sakis Dovolis trio» Blues live
Ο Σάκης Ντοβόλης και το τρίο του σε μια blues βραδιά στο Coffee Bar T26, ένας από τους πιο πιστούς και πετυχημένους υποστηριχτές αυτής της μεγαλειώδους μουσικής μας υπόσχεται μια υπέροχη νύχτα, μην το χάσετε!

Κυριακή 23/4/2017
20:30 Recital κιθάρας της Sabrina Vlaskalic
Την τρίτη και τελευταία βραδιά του φεστιβάλ, η διεθνούς φήμης κιθαρίστρια και καθηγήτρια του Hanze University της Ολλανδίας Sabrina Vlaskalic (Σερβία) θα παρουσιάσει ένα ρεσιτάλ υψηλών προδιαγραφών για το μουσικόφιλο κοινό της περιοχής μας, στον χώρο του Λαογραφικού Μουσείου Κοζάνης. Η είσοδος για κάθε ρεσιτάλ στο λαογραφικό μουσείο είναι 5€. Η είσοδος για τα Live στο Coffee Bar t26 είναι 6€ (με ποτό).
Θανάσης Τέγος