Οργανωμένο το σχέδιο πολέμου λοιπόν κατά του υπουργείου και των τοπικών ΕΦΑ. Μόνο που δεν πολεμούν κατά αυτών αλλά κατά των συντοπιτών τους και των τοπικών κοινωνιών και ας μην το καταλαβαίνουν.  Μιλούν αυτοί_ που 40 χρόνια τώρα έχουν μάθει να τρώνε παντεσπάνι εις βάρος μας, που για ένα ξεροκόμματο για 2 ή 4 ή 6 μήνες  δουλεύουμε στην ουσία στο χείλος του ορυχείου χωρίς κανένα από τα επιδόματα που παίρνουν αυτοί και ας κάθονται στα γραφεία τους, χωρίς καν το γάλα που χορηγείται στους εργαζόμενους του ορυχείου, αναπνέοντας όλη την σκόνη και την τέφρα χωρίς να διαμαρτυρόμαστε. Για να μην αναφέρω την τεράστια πίεση που δεχόμαστε από την ΔΕΗ και τους εργαζομένους της, όταν ενώ δουλεύουμε με τόση πίεση από τους αρχαιολόγους  μας,  έχουμε και τον Ε1 να κόβει δίπλα μας και να τρέμει η γη. Το καλύτερο είναι ο πόλεμος που δεχόμαστε από τους απλούς εργαζόμενους της ΔΕΗ στα χωριά μας, στα καφενεία ή όπου αλλού βρισκόμαστε, ένα απίστευτο  δούλεμα και ειρωνεία από κάποιον που παίρνει 2000 μισθό κάθε μήνα για χρόνια σε έναν που θα πάρει 700 ευρώ τον μήνα για 2 μήνες!  Και λένε και όλοι τα ίδια εδώ και χρόνια εναντίων των αρχαίων, σαν δασκαλεμένοι !!!
Έκαναν λέει στέγαστρα με θέρμανση. Ήρθαν μήπως το χειμώνα να δουν πόσο ακριβώς ζέσταιναν με μηδενική απόδοση αυτά τα θερμαντικά που τοποθέτησαν;
Μιλούν για κατασπατάληση χρήματος της ΔΕΗ . Σοβαρά τώρα, θέλουν να το ανοίξουμε αυτό το θέμα ; Εμείς οι τοπικοί ξέρουμε καλά τι συμβαίνει. Γι’ αυτό ας μην μιλάνε για κακή διαχείριση και διασπάθιση της περιουσίας της ΔΕΗ.
Αυτοί οι μήνες που δουλεύουμε είναι για εμάς τα ανταποδοτικά της ΔΕΗ που ενώ τα αποδίδει στους δήμους ή όπου αλλού, εμείς δεν βλέπουμε τίποτε από αυτά. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι σε αυτές τις σωστικές ανασκαφές δεν έχουν κερδίσει ποτέ τίποτε από την ΔΕΗ. Αντί αυτού είναι υποχρεωμένοι να υπομένουν όλες τις συνέπειες από την λειτουργία της, είτε κατοικούν στον Δήμο Αμυνταίου, είτε στον Δήμο Εορδαίας.
Μια και μίλησα για Δήμους ΠΟΥ είναι οι άρχοντες μας ; ΤΙ θέση έχουν σε όλο αυτό;
Και κάτι τελευταίο αλλά κατά την γνώμη μου το πιο σημαντικό: το ανασκαφικό έργο που παράγεται σε αυτές τις ΕΦΑ έχει δύο όψεις προσφοράς στις τοπικές κοινωνίες αλλά και πανελλαδικά: κατά πρώτον το τεράστιας αξίας αρχαιολογικό έργο που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ακόμα και ξένων πανεπιστημίων, και κατά δεύτερον και πιο σημαντικό το ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ!!! Όχι μόνο για τους αρχαιολόγους αλλά κυρίως για εμάς τους απλούς εργάτες, που κάθε χρόνο περιμένουμε πότε θα βγει η περίφημη προκήρυξη για να πάμε ένα μεροκάματο στο σπίτι μας.
Αυτό κύριοι είναι το χρηματοδοτούμενο από την ΔΕΗ έργο που μάλλον δεν θέλετε να δείτε!!!
Ένας θιγόμενος ειδ. εργάτης αρχαιολογίας.