Και με τη βούλα de minimis για βιομηχανικά και επιτραπέζια ροδάκινα – Στις περιοχές που ενισχύονται κι η Π.Ε. Κοζάνης

1 Απριλίου 2021
09:46

Στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για τη χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) στον τομέα της παραγωγής γεωργικών προϊόντων και ειδικότερα στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής βιομηχανικών και επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών στους παραγωγούς στις Π.Ε. Ημαθίας, Πέλλας, Κοζάνης, Φλώρινας, Λάρισας και Τρικάλων.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, το ύψος του κατ’ αποκοπή ποσού ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) καθορίζεται σε 110 ευρώ ανά στρέμμα για τα βιομηχανικά ροδάκινα, σε 100 ευρώ ανά στρέμμα για τα επιτραπέζια ροδάκινα και 90 ευρώ ανά στρέμμα για τα νεκταρίνια.

Δικαιούχοι είναι γεωργοί που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής βιομηχανικών και επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών στις Π.Ε. Ημαθίας, Πέλλας, Κοζάνης, Φλώρινας, Λάρισας και Τρικάλων, διέθεταν παραγωγικά δένδρα ηλικίας άνω των τεσσάρων ετών κατά το 2020, και έχουν υποβάλλει δήλωση εκμετάλλευσης ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος 2020. Σημειώνεται ότι για να κριθούν δικαιούχοι πρέπει να διατηρούν καλλιέργεια τουλάχιστον 1 στρέμμα βιομηχανικών ή επιτραπέζιων ροδάκινων ή ένα 1 στρέμμα νεκταρινιών.

 

Δείτε εδώ το ΦΕΚ με όλες τις επιλέξιμες ποικιλίες 

ypaithros.gr

Ένα σχόλιο

  • Που είναι οι Βουλευτές μας???? Ούτε που κατάλαβαν τι έγινε… Δυστυχώς.. Συγχαρητήρια στον Υπουργό και την Κυβέρνηση που έδωσαν λύση.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.