Εργατικά Κέντρα Δυτικής Μακεδονίας: “Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν οι όροι της απολιγνιτοποίησης”

1 Απριλίου 2021
11:14

Η διαμόρφωση μίας κοινής θέσης, των πέντε Εργατικών Κέντρων την Δυτικής Μακεδονίας, σε ότι έχει να κάνει με την  απολιγνιτοποίηση ήταν ο βασικός στόχος της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης την Τετάρτη 31 Μαρτίου του 2021.

Με το βασικό μέλημα να μην είναι άλλο από  την παράταση του χρόνου μετάβασης της περιοχής στην μετά λιγνίτη εποχή, τα Ε.Κ συμφώνησαν στην ανάγκη διαμόρφωσης μία θέσεως η οποία θα είναι η «επίσημη θέση» των Ε.Κ, θα είναι ενιαία και θα υποστηρίζεται σε κάθε δημόσια δράση ή διεκδίκηση.

Η απολιγνιτοποίηση βρίσκεται σε εξέλιξη και το σίγουρο είναι ότι θα επιφέρει σημαντικές οικονομικές και κοινωνικές ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Η απολιγνιτοποίηση είναι ένα γεγονός που θα σημαίνει απώλεια θέσεων εργασίας, που θα  έχει επιπτώσεις στον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο, που θα κλονίσει επικίνδυνα την ευστάθεια του συστήματος.

Σε ότι έχει να κάνει με τις δράσεις που θα αναπτυχθούν έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της χρονικής παράτασης, συμφωνήθηκε αυτές να καθοριστούν και να διαμορφωθούν σε δεύτερο χρόνο και αφού πρώτα κατατεθούν στα Εργατικά Κέντρα οι προτάσεις των Πρωτοβάθμιων Σωματείων.

Στην παρούσα φάση μπαίνει σε προτεραιότητα ο άξονας της χρονικής παράτασης που είναι σημαντικό έτσι ώστε να επιτευχθεί αυτό που έχει ονομαστεί «Δίκαιη και ομαλή μετάβαση», που είναι σημαντικότατο ώστε να καταστεί εφικτή η αντικατάσταση των απολεσθέντων θέσεων εργασίας.

 Περαιτέρω, προκειμένου να υπάρξει μία ομαλή εξέλιξη στην συνολική διεκδίκηση θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν οι όροι της απολιγνιτοποίησης και τα Εργατικά Κέντρα  σταθμίζοντας τις δυνάμεις τους να παρατάξουν τα «όπλα» τους έτσι ώστε η διεκδίκηση να είναι αποτελεσματική και προς όφελος της κοινωνίας και των Ελλήνων πολιτών.

         Τα Εργατικά Κέντρα με διαχρονική και ουσιαστική παρέμβαση στις εξελίξεις , θα βρίσκονται,  παρά την ιδιαιτερότητα και την δυσκολία που δημιουργεί η πανδημία, πάντα στην πρώτη γραμμή έτσι ώστε μέσα από μία συντονισμένα αγωνιστική διεκδίκηση προς την κυβέρνηση να επιτευχθεί το καλύτερο για την περιοχή, για το παρόν και το μέλλον της.

                                                                                                          

Εργατικά Κέντρα

Δυτικής Μακεδονίας

 

Ένα σχόλιο

  • Αν δεν είναι πρωταπριλιάτικο, πρέπει να σας πούμε ότι οι όροι της απολιγνιτοποίησης είναι τόσο καθαροί όσο ένας ουρανός χωρίς συννεφάκι.
    Ξεκαθαρίστε εσείς τα εσωπαραταξιακά σας και συμφωνείστε, κάτι που το θεωρούμε αδύνατο, ειδικά από τους γαλάζιους συνδικαλιστές, διότι τα φέρετρα που γυρνούσατε τσάρκα το πριν μερικά χρόνια επί Σύριζα, θα σηκωθούν και θα σας πάρουν στο κυνήγι.
    Η περιοχή, μετά την χθεσινή ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργού ότι το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί κανονικά και την στάση του Στάσση για το 25, θα είναι το λεγόμενο κρανίου τόπος του 7ου Ευαγγελίου της Μ. Πέμπτης

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.