Ένταξη δράσης της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας στο εθνικό πρόγραμμα εορτασμού υπό την Αιγίδα της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”

1 Απριλίου 2021
14:14

Η Επιτροπή “Ελλάδα 2021” αποφάσισε να θέσει υπό την αιγίδα της δράση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και να την εντάξει στο εθνικό πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων που συντονίζει, με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 ετών μετά την Επανάσταση του 1821.

Η απόφαση αναφέρεται στην πρόταση που υπέβαλε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας στην Επιτροπή για τη δράση «Η “Ελλάδα 2021” σε Διακρατική Μαθητική Κατασκήνωση – Προοπτική Συνεργασίας». Η εν λόγω δράση περιλαμβάνει τη συμμετοχή 6 μαθητών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην κατασκήνωση Values Education Camp  “WE CARE!” 2021 (12-18 Ιουλίου 2021).  Τα έξοδα διαμονής, διατροφής και εκπαιδευτικού υλικού καλύπτονται από την Αμερικάνικη Πρεσβεία της Λιθουανίας, και αναμένεται απάντηση από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο αίτημά μας για κάλυψη των εξόδων μεταφοράς των μαθητών και συνοδών εκπαιδευτικών από την Ελλάδα στη διοργανώτρια χώρα.

Η απόφαση αυτή αποτελεί εξαιρετική τιμή για τη δράση μας και την περιοχή μας. Ταυτόχρονα, αποτελεί και μια μοναδική ευκαιρία να συμβάλουμε στους σκοπούς της διοργάνωσης «Ελλάδα 2021», την προβολή της χώρας μας και της σημασίας της επετείου για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας στο εξωτερικό.

Στην κατασκήνωση οι Περιφερειακές Ενότητες Δυτικής Μακεδονίας εκπροσωπούνται κυκλικά. Στη φετινή κατασκήνωση “WE CARE!” Camp 2021, μετά από αξιολόγηση των αιτήσεων που υποβλήθηκαν με βάση τα κριτήρια επιλογής, αποφασίστηκε να συμμετάσχει το Μουσικό Γυμνάσιο Καστοριάς. Η κατασκήνωση έχει ως στόχο να προωθήσει το διαπολιτισμικό διάλογο, να προωθήσει την αξία των ξένων γλωσσών ως μέσο για την εφαρμογή της παιδείας των ανθρώπινων αξιών, και να καλλιεργήσει τις ανθρώπινες αξίες, όπως το σεβασμό και την υπευθυνότητα, μέσα από τη ρητορική για τα παγκόσμια ανθρώπινα δικαιώματα, τον γραμματισμό στα μέσα επικοινωνίας και την κοινωνική ένταξη των εθνικών μειονοτήτων, προσφύγων και χωρών.

                                                                                    Από την Περιφερειακή Διεύθυνση

Α/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Μακεδονίας        

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.