Έως και 24 ώρες στην αναμονή για να βρουν κρεβάτι ασθενείς με covid στα επείγοντα του Μαμάτσειου

5 Απριλίου 2021
22:20

O Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας  μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο Koζάνης ανέφερε χαρακτηριστικά “ήδη το νοσοκομείο Κοζάνης έχει ξεπεράσει το όριο του και αυτό που γίνεται το τελευταίο διάστημα είναι να μεταφέρει περιστατικά covid σε άλλα νοσοκομεία της περιοχής ή της Κεντρικής Μακεδονίας όπου βρει.  Ασθενείς με covid που προσέρχονται  στα Επείγοντα του Μαμάτσειου μπορεί να περιμένουν έως και 24 ώρες για να βρεθεί νοσοκομείο να μεταφερθούν”.

Για το τι μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα σημείωσε πως “για την αντιμετώπιση του θέματος σήμερα το πρωί σε έκτακτο ΔΣ του Μαμάτσειο αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός του Υπουργείου Υγείας για συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές και έτσι θα χρησιμοποιηθούν κλίνες στη Euromedica στην Κοζάνη για να μεταφερθούν τα non covid περιστατικά, του Παθολογικού και του Χειρουργικού Τομέα. ώστε να απελευθερωθούν 20-30 κλίνες στο Μαμάτσειο. Υπάρχει δυνατότητα για μεγαλύτερη διεύρυνση σε κλίνες αλλά αυτό θα γίνει σταδιακά”.

 

xronos-kozanis.gr

7 σχόλια

  • Τί εννοείτε υπάρχει η δυνατότητα διεύρυνσης σε κλίνες; Κρεβάτια μπορεί να υπάρχουν! Το προσωπικό όμως για να τα περιθάλψει αξιοπρεπώς δεν επαρκεί. Αυτό μπορείτε να το καταλάβετε;

  • Τί εννοείτε δυνατότητα διεύρυνσης; Με ποιό προσωπικό; Κρεβάτια όντως βρίσκονται, αλλά η δυνατότητα αξιοπρεπούς περίθαλψης δεν υπάρχει!

  • Λαζο,καλες οι επισημανσεις,αλλα προταση για πφοσληψη προσωπικου,τιποτα; Χωρις γιατρους και νοσηλευτες οι κλινες δεν εχουν αξια.Κλινες εχουν και τα Ηοtel,αλλα ειναι για αλλες υληρεσιες.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.