Μαθητικές Οργανώσεις Βάσης Κοζάνης και Πτολεμαΐδας της ΚΝΕ: “Η ανάγκη για μόρφωση – Η ανάγκη για επιστροφή στα σχολεία να γίνει οργανωμένη διεκδίκηση”

15 Απριλίου 2021
21:20
Κανένα σχόλιο

Μόλις τρεις μέρες χρειάστηκαν για να αποδειχτεί ακόμα μια φορά ότι τα σχολεία έκλεισαν όπως ακριβώς άνοιξαν, με το μόνο μέτρο που πήρε η Κυβέρνηση να είναι τα «self test». Ήδη έχουν βρεθεί νέα κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς πέρα από τη διαδικασία των self test σε 4 σχολεία του Νομού μας, 1 σε Λύκειo της Κοζάνης (3ο ΓΕΛ) και 3 σε Λύκεια της Πτολεμαΐδας (1ο,2ο ΓΕΛ,2ο ΕΠΑΛ) με αποτέλεσμα να κλείνουν τμήματα, να κλείνουν ολόκληρα σχολεία.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ;

Εδώ και πάνω από ένα χρόνο μετά το πρώτο «άνοιξε-κλείσε» των σχολείων, οι μαθητές σε όλη την Ελλάδα αγωνιζόμαστε για να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μας, μέτρα για να μείνουν ασφαλή και ανοιχτά τα σχολεία μας. Ενώ ,λοιπόν, όλο αυτό το διάστημα διεκδικούμε να μικρύνει ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα, να προσληφθεί προσωπικό καθαριότητας για όλα τα σχολεία, η κατάσταση παραμένει η ίδια. Ενώ από την αρχή της σχολικής χρονιάς ζητάμε συχνά επαναλαμβανόμενα τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς με ευθύνη του ΕΟΔΥ, το Υπουργείο «απαντά» με τα «self test», για τα οποία επιστήμονες πρόσφατα δήλωσαν πρόσφατα ότι «η πιθανότητα να είναι ψευδώς αρνητικό είναι 50%». Φανταζόμαστε, βέβαια, ότι η κ. Κεραμέως κάνει καθημερινά τεστ μόνη της!

Όλα τα παραπάνω, βάζουν σε κίνδυνο το υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς. Μιας σχολικής χρονιάς στην οποία έχουμε κάνει πάνω από 5 μήνες τηλεκπαίδευσης, που έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε τεράστια μορφωτικά κενά. Και αν κάποιος περίμενε ότι το Υπουργείο θα ενδιαφερόταν για το πώς θα καλυφθούν αυτά τα κενά, το Υπουργείο έρχεται να το διαψεύσει! Γιατί ακόμα και σήμερα η Υπουργός επιμένει ότι η τηλεκπαίδευση που χρυσοπλήρωσε λειτούργησε τέλεια (χωρίς να πείθει μάλλον ούτε τον εαυτό της!), άρα σκοπεύουν οι ενδοσχολικές εξετάσεις να γίνουν κανονικά με Τράπεζα Θεμάτων, ενώ στις Πανελλαδικές που δεν έχουν οριστεί επίσημα ακόμα, στοχεύουν να ισχύει η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής! Παράλληλα, δεν παίρνουν ούτε ένα μέτρο για να καλυφθούν τα κενά μας!

ΔΙΝΟΥΜΕ «ΤΡΟΠΟ» ΣΤΗΝ ΟΡΓΗ! ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Δεν είναι ρεαλισμός να συμβιβαστούμε με το να κινδυνεύει η υγεία μας, με το να παίζουν με τη μόρφωσή μας. Με τους αγώνες μας τη φετινή σχολική χρονιά αποδείξαμε ότι μπορούμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Σε κάθε σχολεία οργανώνουμε τον αγώνα, διεκδικούμε:

  • Να μη δοθούν φέτος προαγωγικές εξετάσεις – Να καταργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων.

  • Να προσαρμοστεί η διδακτέα ύλη από την Α’ Γυμνασίου έως τη Β’ Λυκείου.

  • Να προσληφθεί το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό για να μην υπάρχουν κενά, αλλά και για ενισχυτική διδασκαλία σε όσους μαθητές το έχουν ανάγκη.

  • Να ανακοινωθεί η ημερομηνία των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Σε καμία περίπτωση να μην ισχύσει φέτος η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

  • Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μας, ώστε τα σχολεία μας να μείνουν ανοιχτά και ασφαλή.

ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΣΤ’ ΑΥΓΑ ΜΑΣ-

ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Μαθητικές Οργανώσεις Βάσης

Κοζάνης και Πτολεμαΐδας της ΚΝΕ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.