Ξεκίνησε στον Δήμο Φλώρινας η πιλοτική εφαρμογή του Προγράμματος Διαλογής στην Πηγή Βιοαποβλήτων

22 Απριλίου 2021
13:21
Κανένα σχόλιο

 

Ξεκίνησε στον Δήμο Φλώρινας, σε περιορισμένη κλίμακα, η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) και εν συνεχεία κομποστοποίησης οικιακών βιοαποβλήτων (υπολείμματα τροφών).

Η περιοχή του Αγίου Δημητρίου είναι η πρώτη περιοχή στην οποία επιλέχθηκε να εφαρμοστεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που αποτελεί συνεργασία του Δήμου Φλώρινας και της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ και εντάσσεται στο γενικό έργο με τίτλο «LESS WASTE II».

Το διήμερο 20 και 21 Απριλίου κάτοικοι της περιοχής είχαν τη δυνατότητα να παραλάβουν το καδάκι οικιακής χρήσης και να ενημερωθούν για την ανάπτυξη και εφαρμογή του προγράμματος. Όσοι δεν κατάφεραν να το προμηθευτούν, μπορούν να το παραλαμβάνουν από τη Διεύθυνση Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος του Δήμου Φλώρινας (2ο χλμ Ε.Ο. Φλώρινας – Καλλινίκης, εντός πρώην Στρατοπέδου Τάγαρη) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υλοποίηση του προγράμματος, τονίζοντας πως όλοι μας οφείλουμε να προστατεύουμε το περιβάλλον και στο πλαίσιο αυτό η δημοτική αρχή προωθεί καλές πρακτικές και συνεργασίες για την ευαισθητοποίηση των πολιτών, καθιστώντας τους συμμέτοχους.

Το πρόγραμμα

Ένας νέος κάδος καφέ χρώματος προστίθεται στην ήδη γνωστή τετραπλέτα, η οποία είναι ανεπτυγμένη στους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας από το 2009 και χρησιμοποιείται για τη διαλογή στην πηγή των τεσσάρων (4) ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας (χαρτί, πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο). Τώρα όλα τα υπολείμματα τροφών που περισσεύουν καθημερινά από το φαγητό μας (μαγειρεμένα ή ωμά) θα τα εναποθέτουμε στον νέο καφέ κάδο.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg IPA CBC “Greece – Republic of North Macedonia 2014-2020”.

Δημιουργία θέσεων κάδων περιοχής Αγίου Δημητρίου

Οδός Μέγεθος κάδου

(σε λίτρα)

Μεταμορφώσεως με Αγάπης 660
Δελφών με Πυθαγόρα 240
Πυθαγόρα 240
Δελφών με Λέοντος Σοφού 240
Φιλίας 240
Κυρίλλου και Μεθόδιου με Εθν. Αντιστάσεως 240
Παστέρ γωνία με Κύπρου 240
Ρίτσου με Καββαδία 240
Κωτσοπούλου με Ολυμπιονικών 240
Ολυμπιονικών 240

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.