Πτολεμαϊδα: Εν αναμονή της προκήρυξης για το Κέντρο ημιαυτόνομης διαβίωσης και διημέρευσης ΑμεA

26 Απριλίου 2017
13:21
Κανένα σχόλιο

Την  προκήρυξη του έργου για την δημιουργία Κέντρου ημιαυτόνομης διαβίωσης και διημέρευσης Α.μ.ε.α στον χώρο του πρώην Γηροκομείου στην Πτολεμαΐδα, αναμένουν το επόμενο διάστημα οι φορείς της περιοχής στην Εορδαία.

Το έργο αποτελεί μακροχρόνιο αίτημα και παραμένει ως εκκρεμότητα παρότι δόθηκαν επίσημες διαβεβαιώσεις τα τελευταία 20 χρόνια και όπως ανέφερε στην ΕΡΤ  Κοζάνης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων ,  Κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αναπηρία Στέλιος Αντωναρίδης, «η προκήρυξη αναφέρεται στο προνοιακό μέτρο του ΕΣΠΑ και αναμένεται να γίνει τον επόμενο μήνα με φορέα υλοποίησης και διαχείρισης τον Δήμο Εορδαίας», κάτι που διαβεβαίωσε την διοίκηση του Συλλόγου σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν, ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας  Ζαμανίδης.

antonaridis-stelios

Ο κ. Αντωναρίδης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «το έργο είναι υπεραναγκαίο»  και  θα  αντιμετωπίσει σειρά προβλημάτων στον χώρο των ατόμων με αναπηρία στην ευρύτερη περιοχή, ανακουφίζοντας τις οικογένειες τους, μέσα από μία σύγχρονη κοινωνική δομή, η οποία θα προσφέρει και ημιαυτόνομη διαβίωση για μη αυτοεξυπηρετούμενα άτομα, αλλά και φιλοξενία-διημέρευση εκεί που υπάρχει ανάγκη.

Ο προϋπολογισμός του έργου θα ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια ευρώ και σύμφωνα με τον Πρόεδρο  του Συλλόγου Γονέων ,  Κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αναπηρία, «εάν όλα πάνε καλά με την προκήρυξη και τις προβλεπόμενες διαδικασίες, τα τεύχη δημοπράτησης του έργου, αναμένεται να βγουν σε 5 έως 7 μήνες».

μονάδα Α.μ.ε.α-Πτολεμαϊδα

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χώρος του πρώην γηροκομείου που πρόκειται να δημιουργηθεί το έργο, έχει παραχωρηθεί για χρήση από την Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και  Εορδαίας και βρίσκεται πολύ κοντά στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας και την προέκταση του, της οποίας  το έργο ολοκληρώνεται τους αμέσως επόμενους μήνες.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ:  Αντώνης Μαυρίδης       

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.