Παρελθόν από την Παρασκευή το lockdown – Καταργούνται νωρίτερα τα sms σε 13033 και 13032

11 Μαΐου 2021
07:19

 

Από τις 05:00 το πρωί της Παρασκευής αναμένεται να αποτελέσει… παρελθόν, η αποστολή SMS για τις μετακινήσεις μας στο 13033 και στο 13032 για τις αγορές μας.

Την ίδια ημέρα οι αγορές θα γίνονται ξανά με ελεύθερη φυσική παρουσία στα καταστήματα, καθώς καταργείται το click inside και το click away. Ο αριθμός των πελατών στο εσωτερικό του θα συναρτάται από τα τ.μ. του καταστήματος.

Το ωράριο ελεύθερης κυκλοφορίας παρατείνεται μετά τις 23:00 κατά μία ή και 2 ώρες. Συζητείται να επεκταθεί ακόμη και ως τη 01:00, με στόχο να καταργηθεί το αργότερο ως τα τέλη Μαΐου.

Αντίστοιχα θα παραταθεί και το ωράριο λειτουργίας των χώρων της εστίασης, οι οποίοι θα κλείνουν μισή ώρα πριν από το απαγορευτικό.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής ανοίγουν και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Δεδομένου πως ο κίνδυνος μεταφοράς του ιού σε περιοχές με καλό επιδημιολογικό προφίλ είναι μεγάλος, η σύσταση της κυβέρνησης προς τους μη εμβολιασμένους πολίτες, οι οποίοι θα μετακινηθούν σε άλλο νομό, είναι να προηγείται self, rapid ή μοριακό τεστ πριν από το ταξίδι.

“Πάγο” στα σενάρια για “προνόμια” στους εμβολιασμένους

Πριν ακόμη ανοίξει ευρέως στο δημόσιο διάλογο, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, έκλεισε η συζήτηση για “προνόμια” σε όσους έχουν εμβολιαστεί, ξεκαθαρίζοντας ότι “η συζήτηση για αποκλειστικά προνόμια των εμβολιασμένων δεν έχει νόημα, παρά μόνο αν ανοίξει ο εμβολιασμός για όλες τις ηλικιακές ομάδες”.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι θα προέκυπταν πολλά νομικά, κοινωνικά αλλά και πολιτικά θέματα από μία τέτοια πρωτοβουλία.

Ιδιαίτερα σταθμίζουν την αντίδραση των νέων, 18-29 ετών, οι οποίοι εύκολα θα μπορούσαν ως αντίλογο να αντιτάξουν το γεγονός ότι για αυτούς δεν έχει ανοίξει ακόμη η πλατφόρμα των εμβολιασμών. 

 

Το “Πράσινο Διαβατήριο” και το “τείχος ανοσίας”

Στις 15 Μαΐου, η χώρα ανοίγει επίσημα τις πύλες της στους τουρίστες, με συγκεκριμένο πρωτόκολλο: πιστοποιητικό εμβολιασμού (θα βεβαιώνει ότι έχουν γίνει και οι 2 δόσεις) ή μοριακό τεστ 72 ωρών.

Και σταδιακά από τον Ιούνιο τίθεται σε εφαρμογή από τις χώρες – μέλη της Ε.Ε. το Πράσινο Διαβατήριο.

«Είναι πολύ σημαντικό που προωθείται το ευρωπαϊκό Πράσινο Πιστοποιητικό για όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αρνητικό τεστ, το οποίο αποδεικνύει ότι τη στιγμή που θα ταξιδεύουν δεν νοσούν» επεσήμανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση του με τον Ισπανό ομόλογο του Πέδρο Σάντσεθ, τονίζοντας ότι «αποτελεί διαβατήριο για την πιο ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών και ασφαλώς έναν κρίσιμο κρίκο στην αλυσίδα του τουρισμού».

Καθοριστικός κρίκος για ένα ασφαλές καλοκαίρι αλλά και για την επιστροφή στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής μας, ο εμβολιασμός, με το πρώτο τείχος ανοσίας να αναμένεται να χτιστεί από τις αρχές Ιουνίου.

Μέσα στον Μάιο προγραμματίζεται μεγάλη προμήθεια εμβολίων.

Συγκεκριμένα αναμένουμε

2.150.000 δόσεις από τη Pfizer

350.000 δόσεις από τη Moderna

220.000 + 80.000 δόσεις από το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson και

450.000 δόσεις από την ΑstraΖeneca.

14 σχόλια

  • Που είναι όλοι αυτοί που γράφανε τόσο καιρό να προσέχουμε να παίρνουμε μέτρα να καθόμαστε σπίτι;μπεεεεεεεε όλα ανοιχτά με γεμάτες ΜΕΘ και 2000 κρούσματα καθημερινώς μπεεεεε

    • Αστους έχουν δουλειά
      Γλύφουν τον μπαρουφα της Πάρνηθας μπας και τσιμπήσουν κανά κορονοιοεπιδομα ακόμη

      Όσο απαγορεύεται η μουσική στην εστίαση χτίζουμε τείχος ανοσίας φίλε μου κατά τους τραγικούς νουΔΟΥΛΟΥΣ αχαχαχαχ ????

      • Αν έχεις κάνει εμβόλιο, όπως όλοι οι υπουργοί, οι ειδικοί και οι παρατεταμένοι, καλά κάνεις και κάνεις πλακίτσα. Αν δεν έχεις κάνει και απλά πουλάς φτηνές εξυπνάδες, εγώ θα σου έλεγα να αφήσεις τις εξυπνάδες και να προσέχεις. Έλα να σου πω εγώ που νοσηλεύτηκα πρώτη φορά στη ζωή μου και ακόμη παιδεύομαι.

        • κανενα εμβολιο δε βγαινει σε 5-6 μηνες,ολα οσα εχουν βγει στο παρελθον χρειαστηκε απο 5 εως 10 χρονια για να τελειοποιηθουν

          • Όταν έχεις ιδαλμα τον Ευαγγελάτο τ περιμένεις φίλε μου ….

          • ψεκασμενε 13.11 ο ψεκασμενος της υποθεσης ειναι ο μητσοτακης και οι καναλαρχες-δημοσιογραφοι που προωθουν συμφεροντα και οχι ο λαος που βρισκεται τρικυμια εν κρανιω κολλημενος ολη μερα στα πληρωμενα καναλια της ελληνικης τv

          • Τα εμβόλια βγήκαν από μελέτες 18 ετών. Από το 2002 μελετούσαν το εμβόλιο του Sars 2 και πάνω σ αυτές τις έρευνες στηρίχθηκε η παραγωγή του covid19 με προσθήκη της πρωτεΐνης του covid. Σταματειστε όλοι οι φωστήρες να γράφετε αμπελοφιλοσοφιες. Όλοι οι αγράμματοι έγιναν διδάκτορες.

          • 14.05 ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ!ΚΙ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΝΤΙΛΕΡ ΑΠΕΥΘΥΝΣΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΥΛΗ!

  • Αυτά να τα πεις σε αυτούς που τα ανοίγουν όλα όχι σε τε μας . Ακόμα παιδευεσαι αλλα τις εξυπνάδες δε τις αφήνεις . Λοιπόν ξύπνα και δες ποιος είναι ο εχθρός σου ο πραγματικός . Εσύ πρώτος θα έπρεπε να διαμαρτύρεσαι για το άνοιγμα ΑΝ νοσηλεύτηκες στην πραγματικότητα .

  • καταργουνται τα χουντικα σμσ και οι απιθανοι εχουν προνοησει να εχουν ακαταδιωκτο,να δω που θα κρυφτουν οταν στις εκλογες πατωσουν χωρις καν να υπαρχει αντιπολιτευση που ειναι εντελως της πλακας!

  • 18 χρόνια δοκιμών λέει ο επιστήμων …. Να ναι καλά ο Ιωαννίδης που μας ανοίγει τα μάτια γιατί με την κάθε Παγώνη και τον κάθε πλαστικό χειρουργό οχταδαχτυλο και με σένα εδώ έχουμε πονέσει τα μάτια μας . Σοβαρεψου εκτίθεσαι δήθεν Ιπποκράτη

  • Τότε γιατί είναι πειραματικά κ η κλινική μελέτη λήγει 6/4/2023…..όσο????
    Γιατί είσαι πειραματόζωο…….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.