Κυνηγετικός Σύλλογος Κοζάνης: Εκπροσωπούμε την λογική – Όχι αδέσποτα στις πόλεις – Όχι, φυσικά στην υποχρεωτική στείρωση των ζώων μας – Όχι στα κολαστήρια – καταφύγια αδέσποτων με τα κελιά 2×2 που προωθούν”

16 Μαΐου 2021
07:59

Φίλοι κυνηγοί,
Βάλτε πλάτη. Βοηθήστε κι εσείς όσο μπορείτε. Τοποθετηθείτε στη δημόσια διαβούλευση για το πλαίσιο ευζωίας των ζώων συντροφιάς. Προσοχή όμως! Το νομοσχέδιο είναι παραπλανητικά δομημένο με σκοπό τον αποπροσανατολισμό. Το διακύβευμα δεν είναι η στείρωση των δεσποζόμενων. Είναι η διαχείριση των αδέσποτων.
Μετά την κατακραυγή από το σύνολο των εμπλεκόμενων φορέων, θα πρόκειται για δημοκρατική εκτροπή και μνημείο αναλγησίας εάν δεν αποσυρθεί η συγκεκριμένη διάταξη. Θα είναι ο εξευτελισμός του θεσμού της δημόσιας διαβούλευσης.
Κανένας τους δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για την στείρωση των δεσποζόμενων. Με μεγάλη ευχαρίστηση θα το εκχωρούσαν σε ένδειξη καλής θέλησης, για να καρπωθούν όλα τα υπόλοιπα ευεργετήματα.
Πρόκειται για το κλασσικό ανατολίτικο παζάρι που εμείς οι κυνηγοί τουλάχιστον το έχουμε χορτάσει τόσα χρόνια με την έκδοση της ρυθμιστικής. Δώσε για να πάρεις.
Τοποθετηθείτε με τα σχόλιά σας ως πολίτες και όχι συντεχνιακά ως κυνηγοί. Δεν ζητάμε εξαίρεση για τους σκύλους εργασίας. Γιατί να στειρωθεί το Chihuahua του γείτονα; Είδατε ποτέ κανένα Malteze αδέσποτο;
Εκπροσωπούμε την συμπολίτισσά μας που φοβάται για το παιδί της στην παιδική χαρά, για τη μαθήτρια που γυρνάει σούρουπο από το φροντιστήριο, για τον διανομέα με το «παπάκι» που τρέμει η ψυχή του σε κάθε στροφή, για τους παππούδες με την μαγκούρα σαν Ninja κάθε φορά που βγαίνουν για περπάτημα.
Εκπροσωπούμε την λογική και αντιστεκόμαστε στη νοητική παράλυση που μας επιβάλλουν.
Όχι, αδέσποτα στις πόλεις.
Όχι, φυσικά στην υποχρεωτική στείρωση των ζώων μας. Η στείρωση είναι η τελευταία λύση σε μια σειρά ιατρικών θεμάτων και μάλιστα γίνεται με κόστος ψυχής.
Όχι, στα κολαστήρια – καταφύγια αδέσποτων με τα κελιά 2×2 που προωθούν.
Όχι, στην παροχή τροφής σε αστείρωτα αδέσποτα από τους Δήμους. Έγκλημα!
Όχι, στη μόδα του ημιδεσποζόμενου σκύλου ή γάτας. Η πραγματική αιτία του κακού.
Όχι, στην ίδρυση επιχειρήσεων εκτροφής, αναπαραγωγής και εμπορίας ζώων συντροφιάς τα γνωστά Puppy Mills, που πριμοδοτεί το νομοσχέδιο με το άρθρο 6.
Όχι, σε ιδιωτικά καταφύγια αδέσποτων ή ξενοδοχεία Vip για κάποιους.
Όχι, στη χρηματοδότηση «φιλοζωικών» σωματείων βιτρίνες. Μόνοι διαχειριστές οι Δήμοι.
Όχι δια ροπάλου, στην επαφή τέτοιων ανθρώπων με τα παιδιά μας στα σχολεία.
Όχι άλλη συναισθηματική αστάθεια!!!
Ναι, στην ίδρυση και λειτουργία περιφραγμένων πάρκων σκύλων κατά το άρθρο 24
Ναι, σε εντατικούς ελέγχους ηλεκτρονικής σήμανσης (microchip).
Ναι, σε αυστηρά πρόστιμα για τους παραβάτες.
Ναι σε μεγάλες κλειστές δομές σύμφωνα με το άρθρο 23, παρ.3 σε δημόσιες δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις κοντά στις πόλεις.
Ναι, σε μια αξιοπρεπή, ελεύθερη αγελαία ζωή των στειρωμένων αδέσποτων μέσα σε αυτές τις ελεγχόμενες δομές και όχι σε κλουβιά.
Ναι, στην δραστηριοποίηση των «φιλοζωικών» σωματείων και εθελοντών εντός αυτών των κλειστών δομών.
Ναι, στην ελεγχόμενη ερασιτεχνική εκτροφή. Ναι στους ανθρώπους με αγάπη και πολύ μεράκι που δεν βιοπορίζονται αποκλειστικά από την πώληση των ζώων τους και περνούν από χίλια κόσκινα των νέο ιδιοκτήτη.
Ναι, στα αποτεφρωτήρια και την υγειονομική ταφή των νεκρών ζώων. Όχι στα νεκροταφεία ζώων κατά τα ανθρώπινα χριστιανικά έθιμα. Η ανοησία έχει και τα όρια της.
Ναι, στην παροχή κινήτρων για την ενθάρρυνση της ηλεκτρονικής σήμανσης από τους Δήμους άρθρο 29.
Υποδείξεις περί ευζωίας των ζώων, από ανθρώπους μαλωμένους με τον ρεαλισμό, με τα σκυλιά ζόμπι εσώκλειστα μέσα στα διαμερίσματα και τις γάτες τύπου Garfield που βλέπουν τη ζωή τους να περνά μέσα από το παράθυρο κυνηγώντας πάνινα ποντίκια, δεν δεχόμαστε.
Εάν το νομοσχέδιο αυτό, που διαιωνίζει τα αδέσποτα, είναι η λύση στο πρόβλημα, τότε ας τεθεί σε δημοψήφισμα. Ναι, στα αδέσποτα μέσα στις πόλεις ή όχι, όπως στη υπόλοιπη Ευρώπη;
Και ας απαντήσουν οι πολίτες.
Ζήσαμε φέτος τον απόλυτο παραλογισμό με την αναίτια απαγόρευση θήρας. Τρομάζει η περιρρέουσα βλακεία. Αυτογελοιοποιείσαι σαν άνθρωπος όταν υποχρεώνεσαι να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Επιχειρηματολογείς για το αυτονόητο. Το γνωρίζουμε. Είναι δύσκολο.
Πρέπει να το κάνουμε όμως όλοι, γιατί απέναντι μας δεν έχουμε κάποιον γραφικό τύπο που μπορούμε να αγνοήσουμε. Έχουμε το ελληνικό κράτος.
Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, 20.5.2021 και ώρα 22:00.
Η διαδικασία είναι πολύ απλή
1. Μπαίνουμε στη σελίδα www.opengov.gr
2. Κλικάρουμε στην Διαβούλευση με τον τίτλο «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς».
3. Κλικάρουμε στη λέξη «Σχόλια» μπροστά από το άρθρο που θέλουμε να σχολιάσουμε.
4. Στο κάτω μέρος της σελίδας που ανοίγει υπάρχει το πλαίσιο σχολιασμού.
5. Συμπληρώνεται το όνομα ή και το επίθετό σας. Το e-mail σας.
6. Διατυπώνεται κόσμια την άποψη σας όσο απλά ή αναλυτικά εσείς θέλετε. Μπορείτε επίσης να αντιγράψετε με copy – paste άλλες προτάσεις με τις οποίες συμφωνείτε.
7. Αφού τελειώσετε, κάτω από το πλαίσιο του κειμένου συμπληρώνετε τη μαθηματική πράξη που θα σας ζητηθεί και πατάτε υποβολή Σχολίου.
Κυνηγετικός Σύλλογος Κοζάνης

6 σχόλια

  • Με την πρόληψη αντιμετωπίζεις πολύ πιο αποτελεσματικά μια κατάσταση από την θεραπεία. Αν η κατάσταση ξεφύγει και φτάσει στο απροχώρητο τότε η θεραπεία θα είναι επώδυνη. Η κατάσταση με τα αδέσποτα ξέφυγε… Σαν μέτρα θα μπορούσε να είναι το τσιπαρισμα κάθε σκύλου και οι αυστηροί έλεγχοι. Στην τωρινή κατάσταση πρέπει να παρθούν και μετρά θεραπείας, προτείνω την στείρωση του 100% μόνο των αδέσποτων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή,ωστε κάποια στιγμή να εκλείψουν. Τονίζω μόνο τα αδέσποτα. Δεν νομίζω να αρέσει σε κανέναν αυτή η κατάσταση.

  • Καταρχήν, κακώς θεωρείτε πως η εκάστοτε κυβέρνηση έχει μια ηθική που της επιτρέπει να εξετάζει τα σχόλια της διαβούλευσης και να μην τα πετά κατευθείαν στο καλάθι.

    Κατά δεύτερον, το πρόβλημα πλέον δεν είναι τόσο τα αδέσποτα, αλλά κυρίως οι δήθεν “φιλοζωικές”, που είδαν δημόσιο χρήμα κι όρμησαν να τ’ αρπάξουν.

    Και κατά τρίτον, ναι σε όλα εκτός απ’ το υποχρεωτικό τσιπάρισμα. Τα σκυλιά είναι μέλη της οικογένειας και στα μέλη της οικογένειας δεν βάζουμε τσιπάκια! Εσείς, αν θέλετε, βάλτε και στα παιδιά σας, αλλά μην γενικεύετε!

    • Για να μπορεί ο καθένας να το αφήνει όπου και όποτε γουστάρει. Υποχρεωτικό τσιπαρισμα και αν θέλει ας το εγκαταλείψει. Οι ποινές πρέπει να είναι αυστηρές.

  • Σε παρέες, online, επώνυμα και ανώνυμα κράζω πάντα τους κυνηγούς για διάφορα θέματα. Στο θέμα των σκυλιών όμως είναι άψογοι! Τα φροντίζουν σωστά και όλα τα κουτάβια από γέννες δεν τα παρατάνε. Δεν νομίζω να είδα ποτέ κανείς αδέσποτα κυνηγόσκυλα στις πόλεις μας.

    Υ.Γ.: Αναφέρομαι στου κυνηγούς των δικών μας περιοχών, δεν γνωρίζω τι συμβαίνει σε άλλες περιοχές

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.