Ε.Κ.Ν.Κοζάνης: Ένα βήμα μπροστά προς την ακύρωση πλωτών Φ/Β στην λίμνη Πολυφύτου

20 Μαΐου 2021
11:55

  Το Ε.Κ.Ν.Κ από την πρώτη στιγμή είχε ταχθεί στο πλευρό της κοινωνίας και είχε συμμεριστεί  τον προβληματισμό και την ανησυχία μεγάλης μερίδας θεσμικών φορέων σχετικά με τον σχεδιασμό για τη δημιουργία πλωτού Φωτοβολταϊκού Πάρκου στη λίμνη Πολυφύτου, καθώς ο σχεδιασμός αυτός έρχεται σε άμεση «σύγκρουση» με τα συμφέροντα και τις δραστηριότητες που ήδη αναπτύσσονται αλλά και που μπορούν να αναπτυχθούν στην εν λόγω περιοχή.

Η απόφαση της Περιφέρειας να προβεί σε ενδικοφανή (διοικητική) προσφυγή κατά της εγκατάστασης πλωτών φωτοβολταϊκών στη Λίμνη Πολυφύτου από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες, είναι μία απόφαση που έχει θετικό πρόσημο καθώς δημιουργεί περιθώρια αναχαίτισης ενεργειών που μπορούν να καταρρακώσουν υπάρχουσες δυνατότητες και δράσεις μέσα από τις οποίες βιοπορίζονται πολλές  οικογένειες συμβάλλοντας στην ενίσχυση της οικονομίας.

Το Ε.Κ.Ν.Κ. δεν ήταν ποτέ και δε θα είναι ποτέ αντίθετο σε κάθε τι που μπορεί  να δώσει προοπτική και αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή. Θα είναι όμως αντίθετο σε κάθε άναρχη, καιροσκοπική και πρόχειρη επένδυση που δε θα σέβεται τις ανάγκες, τις ιδιαιτερότητες και τα θέλω τις τοπικής κοινωνίας.

Έχοντας ήδη υποβάλλει (από 1ης Φεβρουαρίου 2021) ένσταση προς τη ΡΑΕ κατά των αιτήσεως αδείας που έχουν υποβληθεί για τη δημιουργία πλωτών Φ/Β στη λίμνη Πολυφύτου, το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης θα αγωνιστεί ενάντια σε κάθε ενέργεια που διαφαίνεται πως ακυρώνει ή ζημιώνει τις πραγματικές προϋποθέσεις και δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής γενικότερα αλλά και συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων και κλάδων όπως τουρισμός, αλιεία, διατήρηση και ανάδειξη περιβαλλοντικού κάλλους.

 

 

3 σχόλια

  • τα τελειώσατε όλα τα προβλήματα με τους εργαζόμενους και τους ανέργους και τώρα κάνετε και υψηλή πολιτική.
    Για πείτε μας το σωματείο ανέργων πόσους συνέδρους έβγαλε στις εκλογές που κάνατε;
    είκοσι, εικοσιπέντε, τριάντα;

  • Η ενδικοφανής προσφυγή της περιφέρειας μήπως υποβάλλεται τώρα επειδή η ένσταση που έκανε το χειμωνα ήταν εκπρόθεσμη; Μήπως τους έφυγαν οι προθεσμίες τότε; Ήρεμα ρωτάω. Διότι η Περιφέρεια πριν λάβει απάντηση από τη ΡΑΕ στην ένσταση και πριν μάθει το αποτέλεσμα καταφεύγει βιαστικά σε ενδικοφανη προσφυγή. Γιατί;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.