kozan.gr: Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δ. Μακεδονίας, χωρίς να εξετάσει την ουσία, απέρριψε, όπως ήταν αναμενόμενο, λόγω εκπρόθεσμης υποβολής, την προσφυγή της Δημοτικής Κίνησης Κοζάνης “Τόπος να Ζεις” με την οποία υπήρχε το αίτημα της ακύρωσης 25 αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης που αφορούν την εκμίσθωση (για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά πάρκα) συνολικά 2,92 χιλιάδων στρεμμάτων δημοτικών εκτάσεων στο Μαυροδένδρι, στα Αλωνάκια, στα Κοίλα και στα Σιδερά Κοζάνης

21 Μαΐου 2021
10:49

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, που παρουσιάζει το θέμα, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δ. Μακεδονίας, χωρίς να εξετάσει την ουσία, απέρριψε, όπως ήταν αναμενόμενο, λόγω εκπρόθεσμης υποβολής, την προσφυγή της Δημοτικής Κίνησης Κοζάνης “Τόπος να Ζεις”, για την ακύρωση 25 αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης που αφορούν την εκμίσθωση (για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά πάρκα) συνολικά 2,92 χιλιάδων στρεμμάτων δημοτικών εκτάσεων στο Μαυροδένδρι, στα Αλωνάκια, στα Κοίλα και στα Σιδερά Κοζάνης. Η εκμίσθωση έχει πραγματοποιηθεί σε εταιρίες στις οποίες εμφανίζεται ως διαχειριστής, μοναδικός εταίρος ή εγγυητής ο κ. Πετρόχειλος.

Να θυμίσουμε ότι η Δημοτική Κίνηση προχώρησε στην προαναφερόμενη προσφυγή θεωρώντας ότι οι συγκεκριμένες αποφάσεις είναι παράνομες επειδή  παραβιάστηκε  το τεκμήριο της αμεροληψίας που πρέπει να διέπει τη λειτουργία και τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων των ΟΤΑ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σκεπτικό της προσφυγής της Δημοτικής Κίνησης, συνέτρεχε κώλυμα στο πρόσωπο του Δημάρχου και συγκεκριμένων Δημοτικών Σύμβουλων στη λήψη των επίμαχων αποφάσεων του Δ.Σ., λόγω των επαγγελματικών σχέσεων των ίδιων ή συγγενών τους με τον κ. Πετρόχειλο της εταιρείας Kiefer σε μια άλλη επένδυση στη θέση “Μάνα νερού” στη Μεσιανή κι όφειλαν, κατά την άποψη της Κίνησης, να απέχουν από τη συζήτηση των συγκεκριμένων θεμάτων αφού πρώτα ενημέρωναν το Δημοτικό Συμβούλιο, γεγονός που ουδέποτε συνέβη.

Όπως προαναφέρθηκε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δ. Μακεδονίας όπως φαίνεται κι από το σκεπτικό της απόφασή της δεν εξέτασε την ουσία της προσφυγής αλλά την απέρριψε με  βασικό γνώμονα ότι η προσφυγή ασκήθηκε εκπρόθεσμα κι εκτός της προβλεπόμενης από το νόμο αποκλειστικής προθεσμίας των δεκαπέντε (15) ημερών, από τότε που αντίγραφα των προσβαλλόμενων πράξεων δημοσιεύτηκαν στους οικείους πίνακες του ∆ημοτικού Καταστήματος Κοζάνης κι αναρτήθηκαν στη διαύγεια, ενώ η δε προσφυγή κατατέθηκε και πρωτοκολλήθηκε στην “Αποκεντρωμένη” στις 30-3-2021, δηλαδή περίπου ενάμιση μήνα από τη λήψη και ανάρτηση των τελευταίων προαναφερθεισών προσβαλλόμενων πράξεων.

kozan.gr

9 σχόλια

  • Όταν μία προσφυγή είναι εκπρόθεσμη, καμία υπηρεσία και φυσικά κανένα δικαστήριο δεν την εξετάζει καν, αλλά την απορρίπτει για τυπικούς λόγους.

    Η πλευρά Ιωαννίδη, που ως τ. δήμαρχος ο ίδιος το γνωρίζει άριστα, προφανώς για λόγους εντυπώσεων προχώρησε στην προσφυγή ώστε να περάσει το μήνυμα πως η παράταξή του έδωσε τον αγώνα της, αλλά οι “κακοί” της αποκεντρωμένης διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας δεν προχώρησαν στην εξέταση της υπόθεσης. Προσδοκία τα πολιτικά οφέλη σε μια προσπάθεια blame game σε βάρος της νυν δημοτικής αρχής και του συντονιστή της αποκεντρωμένης διοίκησης.

    Το παραμύθι δεν έχει δράκο κ. Ιωαννίδη…

  • Η κίνηση Ιωαννίδη ήταν με σκοπιμότητα , για εντυπωσιασμούς και μόνο. Ουσία μηδεν όπως τα 5 χρονια της θητείας του. Για αυτό και έχασε τις εκλογές.
    δεν πειράζει, ας γίνονται αυτά για να θυμόμαστε ποιος πραγματικά είναι ο λευτερης και οι προθέσεις του.

  • Γιατί η παράταξη Ιωαννίδη δεν έκανε εντός της νόμιμης προθεσμίας την προσφυγή;
    Υπάρχει απάντηση από μέρους της η ο καθένας να υπόθεση ότι θελει

  • Διοικητική άγνοια…Δημιουργία εντυπώσεων.. Δεν κερδίζονται έτσι οι αγωνες(οικολόγοι – πράσινοι..κ.λ.π)
    Ουσία ΜΗΔΈΝ!! Καλή συνέχεια ΚΎΡΙΕ
    Κουζιάκη..Προβλεψιμότητα..
    Τυπολατρεία..Διοικητική γνώση.. Θα σας οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα!! Ο Κος Ιωαννίδης έκανε την αρχή.. Προσέχετε που “πατάτε”
    Μή βγάζετε “πατάτες”
    Δεν έχω καμμία συμμετοχή στην επιχειρηματικότητα της “Τριανδρίας”.. για αυτούς που θα με θεωρήσουν.. “τρολάκι”.. Καλή συνέχεια..

    • Δηλαδή ο Χάρης είναι μαζί με τον Μιχελάκη στην νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ…και διαφωνεί για τα φωτοβολταϊκά; Η ουσία είναι τι κάνει όλο το δημοτικό συμβούλιο. Αν τελικά εγκατασταθούν παντού φωτοβολταϊκά ποιος θα έχει την ευθύνη; Ο μαλουτας και ο Μιχαηλίδης δεν θα είναι υποψήφιοι. Μέλη της ενότητας έχουν ήδη προσχωρήσει με τον Βαγγέλη.

  • Την πέφτουν όλοι στον Ιωαννίδη αλλά για την ταμπακιέρα κουβέντα….
    Για όλο αυτό που έγινε με την τερατουργηματικη κατάτμηση και εμπλοκή μελών οικογενειών τσιμουδιά….

  • Το γνώριζαν και σωστά απορρίφθηκε, όλη η κίνηση έγινε για εντυπωσιασμο, λαϊκισμό και για ψηφοθηρικους λόγους, καληνύχτα Λευτέρη.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.