Πτολεμαΐδα: Αξιοποιούνται 1.600 στρέμματα γης

25 Μαΐου 2021
16:05

Οριστικό τέλος στην ομηρία 1.800 ιδιοκτητών ακινήτων στο Νοτιοδυτικό τμήμα της Πτολεμαΐδας βάζει ο Δήμος Εορδαίας, αφού ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες της πράξης εφαρμογής για την επέκταση του σχεδίου πόλης, που ανοίγει τον δρόμο για την αξιοποίηση 1.600 στρεμμάτων γης.

Η περιπέτεια αυτή ξεκίνησε πριν από τριάντα περίπου χρόνια ταλαιπωρώντας τόσο τους ιδιοκτήτες ακινήτων όσο και Δημοτικές, πρώην Νομαρχιακές, Περιφερειακές αρχές με αποκορύφωμα το 2006, οπότε και προέκυψε το κτηματολόγιο με αποτέλεσμα να καθυστερήσει χρονικά η ολοκλήρωση της Μελέτης για την υλοποίηση του σπουδαίου αυτού έργου.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα λειτουργήσει γραφείο στο κτήριο, όπου στεγάζεται η υπηρεσία Πολεοδομίας του Δήμου Εορδαίας, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να ενημερώνονται για τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν για την εκμετάλλευση των ακινήτων τους.

Όπως τόνισε στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης τύπου ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη, που θα δώσει τη δυνατότητα ανάπτυξης με πολλαπλά οφέλη για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

 

ΠΗΓΗ ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

5 σχόλια

  • Επιτέλους! δωστε πνοή ανάπτυξης να γίνουν υποδομές με χαραγμα δρομων κ νερου κ να πάρουν μπροστά πολλα επαγγελματα! Να αλλάξει κ η ψυχολογία της πόλης βλέποντας το τει το δημοτικο σχολειο το ποδηλατοδρομο να χτίζονται κ κατοικίες κτλ.

  • Μέχρι να γίνουν τα έργα υποδομής θα περάσει καμία 5ετια. Στην μεταλιγνιτικη Πτολεμαιδα δυστυχώς μικρη σημασία θα έχει η επέκταση της πόλης.

  • ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΘΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ,ΕΜΠΡΟΣ ΟΙ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣ,ΤΙ ΛΕΣ ΒΡΕ ΠΛΑΚΕΝΤΑ,ΕΔΩ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ.ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΣΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΜΗΔΕΝ.

  • Για ακόμα μια φορά η δημοτική αρχή διαφήμιζει ένα έργο το οποίο δεν έχει ανταποδοτικά τέλη όρος τον λαό.
    Αν αυτά είχαν γίνει 1 χρόνο πιο νωρίς τότε κάτι θα γινοταν. Απλά άλλου χτυπάν τα όργανα…. Άλλου γίνεται ο γαμος

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.